99 Euro’ya Bari’ye uçun

Haberin Devamı

THY’nin İtalya’da açtığı 10’uncu nokta, çizmenin topuğundaki Bari kenti oldu. Keyifli bir hafta sonu için Bari sizi bekliyor.



İstanbul’dan kalkıyorsunuz, 1 saat 35 dakika sonra Güney İtalya’nın ikinci büyük kenti Bari’ye iniyorsunuz. THY, seferlere 28 Nisan’da başladı. Ama uçuşlar daha ilk seferden doldu.
Sahiliyle İzmir’e çok benzetilen Bari’ye ben de uçtum. Kaptan Pilot Korhan Köseoğlu’nun mükemmel anonsları ile adeta iç hat gibi 1 saat 35 dakikada Bari’ye indik. Havalimanından şehir merkezi taksiyle yaklaşık 20 dakika. 25 Euro ödeyip kent merkezine geliyorsunuz.
Bari kompakt bir kent. Eski ve yeni şehir merkezleri birbirini ezmeden bazen bir sokak bazen de dev bir meydanla birbirinden ayrılmış.
Gelir gelmez kendinizi sahil yoluna atın. Adriyatik Denizi’nin kokusu ve rüzgârı bir anda tüm yorgunluğunuzu alacak. Yürümeye devam edin. Tiyatro binasını sonra da eski şehir merkezine göreceksiniz. Burada bir mola verin.
Bir espresso için. Karnınız acıktıysa kentin neredeyse her köşe başında bulunan herhangi bir pizzacıya girin. En turistik olanında bile lezzet hiç ortalamanın altına düşmüyor.

Haberin Devamı


Demre’den Bari’ye


Denizciler kenti Bari için Aziz Nicola Kilisesi’nin ayrı bir yeri var. Antalya Demreli olan ve Noel Baba olarak da bilinen Aziz Nicola’nın kemikleri 11’inci yüzyılda alınıp Bari’ye getirilmiş. Kalanlarsa bugün Antalya Arkeoloji Müzesi’nde. Eski şehir merkezinin daracık sokaklarında kendinizi kaybedin. Kapıları sokağa doğru açılan evlere bakarak sokakta ilerleyin. Kendinizi bir anda sıcakkanlı İtalyanlarla sohbet ederken bulabilirsiniz.
THY, uçuş ağına kattığı Bari için özel bir promosyon yapıyor. 28 Mayıs’a kadar geçerli uçuşlarda ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş bilet fiyatları tüm vergiler dâhil 99 Euro’dan başlıyor. Ama ortalama 400 TL’ye rahatlıkla tüm vergiler dahil, gidiş-dönüş bilet bulabilirsiniz. Genellikle cuma-pazar veya pazar-salı tercih edip Güney İtalya’da keyifli bir tatil yapabilirsiniz.



Ne yapmalı?


BİSİKLET TURU: Günlüğü 10 Euro’dan başlayan fiyatlarla bisiklet kiralayın. Araçların giremediği daracık eski şehrin sokaklarında dolaşın. Yorucu gelirse, sürücüsünün aynı zamanda rehberlik yaptığı çekçeklerden kiralayabilirsiniz. Saatlik turlar kişi başına 18 Euro’dan başlıyor.
DONDURMA TADIN: Bari’nin dondurmaları ünlü. Adım başı lezzetli dondurmaların satıldığı dükkânlar var. Kuyruk ne kadar uzunsa, dondurmaların tadı o kadar iyi.
EL YAPIMI MAKARNA: Eski şehir merkezinde dolaşırken evlerinin önünde el yapımı makarna satan kadınlar göreceksiniz. Kilogram fiyatı 5 Euro’dan başlıyor. Makarnalar çok lezzetli.
ALIŞVERİŞ: İtalyan tasarımı tekstil ürünleri, Corso Cavour, Via Sparana da Bari Caddeleri üzerinde. Çok uygun fiyatlara sahip tasarım kıyafetleri cadde üzerindeki mağazalarda bulabilirsiniz.
BALIK PAZARI: Sabahın erken saatlerinde kurulan pazarda balıkçılar o gün tutukları balıkları, ahtapotları satıyor.

Haberin Devamı

Saatte doğru karar

THY, Skylife Business ekinde saat satıcısı Özgün Bayoğlu’na yazı yazdırmama kararı aldı. Böylece THY etik bir hatadan hızla dönmüş oldu. Bir markanın satıcısı ve bazı markaları da Türkiye’ye getiren kişilerle iç içe yaşayan Bayoğlu’na yazı yazdırılmaması kararı yapılan iki etaplı toplantıda belirlendi.

Yazarın Tüm Yazıları