Bandırma’dan neden aday çıkartmadılar?

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin Balıkesir milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından gördük ki, siyasi partiler Bandırma adaylarına üst sıralarda yer vermedi.

Haberin Devamı

Bandırma’nın en şanslı adayı AK Parti’de 6. sırada bulunan Ömer Alan oldu. CHP’de 28 yaşındaki Oğulcan Koçak’a 9. sırada yer verdi. İyi Parti’de Bandırma adayı yok. MHP’de 5. sırada Dr. Hadi Selimoğlu vardı. O da geçtiğimiz günlerde bulunduğu sıralamaya tepki olarak partiden istifa edip milletvekilliği adaylığından çekildi.


CHP 3 YIL ÖNCEKİ ÖNSEÇİMİ BAZ ALDI


CHP’de Balıkesir listesi hazırlanırken geçen dönem yapılan ön seçim baz alınmış. Fikret Şahin, Ensar Aytekin ve İrfan Barış’ın yerleri kaydırılarak 2, 3 ve 4. sıralara çıkarılmış. Bir sınav bile 2 yıl geçerliyken geçmiş dönemde yani 3 yıl önce yapılan ön seçim baz alınarak adaylar belirlenmiş. Kaldı ki burada alınan oylarda bu adayların kendi oyları değil. Milletvekillerinin kendi aralarında yaptıkları ittifaklar sonucunda alınan oylar ve üzerinden 3 yıl gibi bir süre geçmiş. Bu ön seçim temel alınacaksa Bandırma’nın adayları Mehmet Tüm ve Namık Havutça 1 ve 3’ncü sıralarda yer almıştı. Ancak onlar liste dışı bırakıldı. Yüzde 65 hayır oyu veren ve yüzde 45’lik bir oy potansiyeline sahip Bandırma’yı hiçe saymak nasıl bir skandaldır anlamaya insan aklı yetmiyor. Bir ilkokul çocuğunun önüne Balıkesir haritası koysanız, eline de bir aday adayı listesi verseniz. O bile Balıkesir bölgesini 3’e ayırarak bir milletvekili adayının Bandırma’dan gösterileceğini bilirdi. Listenin 1. sırasında bulunan Ahmet Akın son dönemde kendini Bandırma’nın adayı olarak lanse ediyor. Ancak Bandırma ilçe örgütünde tek başına yaptığı bir basın açıklaması ben hatırlamıyorum. Bayramlarda, çelenk koymalarda, eylemlerde de pek gördüğümü söyleyemem. Kaldı ki İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinden biri olan Akın, artık Balıkesir’in değil genel merkezin milletvekili adayı diyebiliriz.

Haberin Devamı


AK PARTİ TARİHİ ŞANSI KAÇIRDI


CHP’nin 1 gün önce listesi sızmasına karşın AK Parti bunu değerlendiremedi. Ne gariptir ki AK Parti’de daha önceki dönemlerde 2. sırada yer verdiği Bandırma adayını bu kez 6. sıraya kaydırdı. AK Parti adayı 4 hatta 5’nci sırada yer alsa belki de Bandırma’da sürekli CHP karşısında eriyen AK Parti bir çıkış yakalayabilirdi. Kısacası AK Parti tarihi bir şansı tepti. İYİ Parti ve MHP’de ne hikmetse seçilecek yerlerden Bandırma adayı bulunmuyor. CHP’de Merkez- Körfez birlikteliği Bandırma’nın önünü kesti. AK Parti’de ilk 2 sıra merkeze ayrılırken Güney Marmara adayı 3. sıradan bu kez Gönen’den tercih edildi. Bandırma’ya 6 ve 9’ncu sıralar kaldı. 6’da Ömer Alan, 9’ncu sırada 29 yaşındaki Encan Aydoğdu Bandırma’yı temsil ediyor.
İşte tam burada Bandırma’nın il olma konusunun bu yıl sıkça gündeme geldiği karşımıza çıkıyor. Belki de bunu gören bazı güçler Bandırma’ya bir ders vermek istedi. Temsilcisiz kalan Bandırma’nın il olma isteğini artık TBMM’de dile getirmesi zor gibi görülüyor. Bakalım Bandırma üzerine oynanan bu oyunlar varken siyasi partilerin ilçe başkanları o koltuklarda oturmaya devam edecekler mi, yoksa Bandırma Partisi için istifa edebilecekler mi? Hep birlikte göreceğiz. Bandırma Balıkesir’in Büyükşehir olmasının ardından kendi kararlarını alamayan, yerinden yönetilemeyen bir yer olmuştu. Şimdi milletvekili listeleri ile kendi kendini temsil edemeyecek hale de getirildi.

Yazarın Tüm Yazıları