Yeni dalgayla anaakımın buluştuğu yerde

Gayda İstanbul, Kardeş Türküler ve Ayşegül Kolivar’la çalıştı. Temiz, sakin bir vokali var; melankolik ama umutlu. Yeni dönem kadın sesler arasında dikkat çeken bir isim Ezgi Aktan.

Haberin Devamı

ezgi Aktan, bir yandan Sofar İstanbul, Groovypedia gibi alternatif platformlardaki ‘yeni dalga’ performanslarıyla, diğer yandan Jehan Barbur destekli çıkardığı ilk albümü ‘İyi ki’ ile anaakım kulvarında çıkış yaptı. Bu çıkış, ödül törenlerinin ‘En İyi Çıkış Yapan’ kategorisindeki gibi değil; ticariden ziyade kendi müzikal meselesine dair oldu.

Yeni dalgayla anaakımın buluştuğu yerde

Buna karşın ‘Küsmedim’ gibi son dönemde dinlediğim en iyi şarkılardan birine sahip olması, arkasından gelen ‘Bekliyorum Ben’, ‘Kuşlar’, ‘Bundan İbaret’ gibi parçalarının da sayesinde albüm kendine güzel bir konum belirledi. Bu konumu, üslup açısından eleştirmeye kalksanız en fazla “Jehan Barbur’a benziyor” diyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni dalgayla anaakımın buluştuğu yerde

Ezgi Aktan’ın albümü ‘Bekliyorum Ben’, ‘Kuşlar’, ‘Bundan İbaret’ gibi parçalarının da sayesinde kendine güzel bir konum belirledi.

Öte yandan ikinci albümü ‘Gece’yi dinlediğimde bu tür bir eleştiriyi ciddiye almış olabileceğini görüyorum Ezgi’nin. Öyle ki ilk albümünden apar topar uzaklaşmaya çalışıyor gibi geldi. “Çok farklı bir iş çıkarmış” demiyorum ama kendini doğru ifade etmekle ilgili bir telaşa kapıldığı kesin. Artısı şu; müzikal açıdan baktığımızda olumlu bir adım atmış. Ticari açıdansa lokomotif şarkı sıkıntısı çekiyor. “Şart mıdır” diye soracak olursanız bence değildir. Tabii, bedelini sabrederek ödemek kaydıyla. ‘Gece’yi dinlerken ‘Kapanın Elinde Kalıyorum’, ‘Bambaşka’ ve ‘Ah Sevgilim’e öncelik tanıyabilirsiniz. Dijitalde şimdilik sadece Apple Music ve iTunes’da.

Yeni dalgayla anaakımın buluştuğu yerde

HOUSEKEEPER PODCAST CONTEST 2017 BAŞVURULARI BAŞLADI!

HOUSE MÜZİK İÇİN BURAYA!

House müzik ile amatör ya da profesyonel düzeyde ilgileniyor musunuz? Cevabınız evetse, müziğinizi geniş kitlelere duyurabilmeniz için düzenlenen Housekeeper Podcast Contest 2017 yarışmasına 12 Mayıs 23.00’e dek başvurabilirsiniz (www.housekeeper.com.tr internet sitesinde bulunan başvuru formu aracılığıyla). Ahmet Şendil, Demir Uyanık, İlker Aksungar, Murat Uncuoğlu, Sinan Yağcı ve Ufuk Özgönül gibi alanın ünlü isimleri tarafından değelendirilecek setler arasında kazanan 21 Mayıs’ta ilan edilecek. Ayrıca tüm yarışmacılar Türkiye’nin en önemli DJ’leri tarafından Babylon, Klein ve Housekeeper stüdyosunda gerçekleşecek workshop’lara katılma hakkına sahip olacak.

Yazarın Tüm Yazıları