Sıla'nın sihirli formülü

Sıla, 2019’da ‘Acı’ gibi 3 EP daha yayımlayacak. Yani alıştığımız albüm bütünlüğünü dört bölüm halinde ve en güzeli, dört ayrı gündem yaratarak koruyacak.

Haberin Devamı

Sıla’nın son EP çalışması ‘Acı’nın yayımlandığını görünce kafamda beliren ilk soru şu oldu: Sıla uzun bir aradan sonra dört şarkılık bir EP ile hayranlarını tatmin edebilir mi? Daha sonra ‘Acı’nın EP olarak kategorize edilmesine rağmen aslen bir şarkımsı intro, iki şarkı ve bir versiyondan oluşan bir tekli olduğunu fark ettim. Sıla’nın kendi cümleleriyle yazdığı bülten metnini okuyunca da anladım ki Sıla bu albüm, tekli, maksi kafalarını bir konsept dahilinde bütünlüklü hale getirmenin yolunu bulmuş. 2019 içinde ‘Acı’ gibi 3 EP daha yayımlayacak. Yani müziğin dijital pazarlama dilini doğru konuşarak alıştığımız albüm bütünlüğünü dört bölüm halinde ve en güzeli, zamanın ruhunu kaçırmadan dört ayrı gündem yaratarak koruyacak. Akılcı bir yaklaşım; daha önemlisi, her bir EP’nin adı birleştiğinde ortaya bir cümle çıkacak. Artık hepimiz o cümleyi ödüllü bir bulmacanın anahtarı gibi bekliyoruz.
Sılanın sihirli formülü
Ortaya bir dans
hiti çıkmış
‘Sıla 2019’ konseptinin ilk EP’sinin ayrıntılarına gelecek olursak, ‘Ağrı’yla giriş yapan çalışma, YouTube’da akustik versiyonuyla da yer alan ‘Sabır’la devam ediyor. Müthiş bir buluşma; Sezen Aksu bestesi/Sıla damarı diyebileceğimiz ‘Medet’ ile derinlere sürükleyen ‘Acı’ yine ‘Sabır’ın Sıla açısından ilginç bulduğum club mix’iyle son buluyor. İlginç çünkü tavır çok Sıla değil.
Yine ilginç çünkü kaliteli, eli yüzü düzgün bir dans hit adayı çıkmış ortaya. ‘Medet’le birlikte ‘Sabır’ın da her versiyonuyla; 4 EP bütünlüğü içinde üzerlerine düşen görevi yapacak güçte şarkılar olduklarını söyleyebilirim. Ancak madem bir konseptin girizgâhındayız, esas yorumu yapmak için Sıla’nın yılı bitirmesini bekleyeceğiz.
İçinden geçtiği her acıdan sonuç çıkarabilecek güçte bir kadın Sıla. Duruşu ve zekâsıyla da gücüne güç katıyor.
Ortaya nasıl bir cümle çıkacak olursa olsun biz Sıla’nın özel hayatında yaşadığı ve hukuki boyutu da olan hüzünlerine yoracağız büyük ihtimalle. Ancak ben kendisinin ‘Acı’yla başladığı bu cümleyi iyileşmeyle bitireceğine inanıyorum. Sıla bu akşam EP’nin ilk konseri için İstanbul Volkswagen Arena’da olacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları