Oyunun kurallarını değiştirebilir

Ama bu şekilde değil. Müzikal temeli sağlam ve bu denli renkli bir kadını anaakımın torna tezgâhından çıkmış şarkı ve düzenlemelerin içine atmak doğru bir seçim değilmiş gibi geliyor bana.

Haberin Devamı

Geçen yıl ‘Velhasıl’ teklisiyle Türkçe pop okyanusuna balıklama dalan Özge Doğru, 25 yılı aşkın bir süredir müziğin içinde. Saç fırçasını mikrofon yapıp ayna karşısında şarkı söylemeyi kastetmiyorum 25 yıl derken. İşin hem akademik hem de sahne tarafında kalite çıtasını hiç düşürmeden, bazı ilklere imza atarak hep müzikle uğraşmış bir ‘emekçi’ Özge. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’na çocuk yaşta girip üniversiteden çıkan, üzerine Çalgı Eğitim’de yüksek lisans yapan bir kadından söz ediyorum. Zihinsel engellilere müzik öğretmeni olan, Çırağan’da yıllarca ‘ayakta’ kanun çaldığı için adı dilden dile dolaşan, koro şefliği yaparken aynı zamanda şarkı söyleyebilen bir kadından...

Oyunun kurallarını değiştirebilir

Haberin Devamı

Kendisini dinlemeye gelenlerden Sezen Aksu “Neden albüm yapmıyorsun” diye soruyor bir gün; sonra Seda Sayan programına çıkarıyor. Ve sonunda ‘Velhasıl’ teklisi ve albüm için düğmeye basılıyor. Her şey iyi hoş da sorun şurada: Müzikal temeli sağlam ve bu denli renkli bir kadını anaakımın torna tezgâhından çıkmış şarkı ve düzenlemelerin içine atmak doğru bir seçim değil gibi geliyor bana. Ben onda oyunun kurallarını değiştirecek bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Mustafa Ceceli, Febyo Taşyel gibi işin kitabını yazan aranjörlerle de çalışsanız; ENBE solistlerinden biriyle düet de yapsanız; Yıldırım Gürses’ten ‘Çal Kanunum’u da okusanız sizi farklılaştıracak müzikal potansiyeli görmezden gelirseniz ticari başarı da zor. Diyeceksiniz ki, “Standart bir pop albümü yapmaya hakkı yok mu”. Var elbette; ama ben beş şarkılık bu mini albümle aynı adlı çıkış parçası dahil, güçlü bir lokomotif de göremedim maalesef. Rekabet acımasız, dostsa acı söylüyor. Üç yıldız; Özge Doğru’nun müzisyenliğine. Kendisi “Kalıcı olmak istiyorum” diyor ama kalıcı olmak için yapması gereken bu değil.

Oyunun kurallarını değiştirebilir

Haberin Devamı

BUNLARI KAÇIRMAYIN

Pentagram, ‘Akustik’: Türkiye’nin en köklü heavy metal grubu, 30 yıllık efsanesi Pentagram’dan akustik klasikler. Pentagram’ı ‘sert’ diye dinlemiyorsanız, tanışmak için büyük fırsat.

Ceyl’an Ertem-’Yine de Amin’: Ceyl’an Ertem; Duman ve Athena ile birlikte konser biletleri yok satan rock/alternatif isimlerden biri haline geldi. Bir kadın ozan. 

Emre Kula-’Find the Will’: Komple bir müzik adamı olan Emre Kula, 20’li yaşlarından beri biriktirdiği rock parçalarını İngilizce sözlerle gün ışığına çıkarıyor. Mayısta çıkacak dört parçalık mini albümü ‘Theory Of Change’e kadar teklilerini eşi Sertab Erener’le kurduğu yapım şirketi üzerinden paylaşmaya devam edecek.

Yazarın Tüm Yazıları