Klasik müzikteki yüz aklarımız

Klasik müzikte memleketin gururu olmuş müzisyenlerimizden Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan’ın ‘İlk Atlas’ albümü çıktı. Fazıl Say’ın prodüktörlüğünü yaptığı albüm, Behçet Aysan, Metin Altıok, Cemal Süreya ile Edip Cansever’in dizeleri ve Ajlan Akyüz’ün besteleriyle şekilleniyor.

Haberin Devamı

Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan; son derece zarif hanımefendiler olmalarının yanı sıra hem Türkiye’de hem de uluslararası platformlarda, klasik müzik alanında memleketin yüz akı olmuş iki değerli müzisyen. Senem Demircioğlu yurtdışında çeşitli ödüller alıp dünya çapında birçok operada rol almış bir mezzosoprano. İklim Tamkan ise yine Avrupa’da sayısız resital ve oda müziği konserine imza atmış bir piyanist. İkili müzik eğitimleri sırasında Avusturya’da tanışıp bir yolculuğa çıkıyorlar. 2012’den bugüne yaptıkları işler bir diğer yüz akımız Fazıl Say’ın dikkatini çekiyor. Kendilerini takibe alıyor Say. Bununla da yetinmiyor; çeşitli konser ve kayıtlarda kendileriyle çalışmaya başlıyor. İkili olarak yaptıkları ‘Şiirli Şarkılar’ projesi bu albümün iskeletini oluşturuyor. Fazıl Say ise  albümün hem yol göstericisi hem de prodüktörü oluyor.

Haberin Devamı

Klasik müzikteki yüz aklarımız

Senem Demircioğlu & İklim Tamkan, İlk Atlas

‘İlk Atlas’; Behçet Aysan, Metin Altıok, Cemal Süreya, Edip Cansever ve Ahmet Erhan dizelerine ağırlıklı olarak Ajlan Akyüz tarafından yapılmış bestelerle şekilleniyor. Ayrıca iki parçada Fazıl Say, bir parçada ise Redd’den tanıdığımız Doğan Duru imzası var besteci olarak. Yeni bestelenmiş dizeler içerdiğinden bu albüme bir klasik müzik albümü demek teorik olarak doğru olmaz. Ama müzikal yaklaşımı klasik müzik terbiyesi ve ekseni içinde ustalıklı bir çalışma. Klasik müzik sevenler için her yönüyle kolay algılanacaktır. Ancak klasikle mesaisi olmayanlar için de bir yumuşak geçiş köprüsü olabilir.

Klasik müzikteki yüz aklarımız

Mustafa Ceceli, Zincirimi Kırdı Aşk

DİLLERDEN DÜŞMEYEN ŞARKILARIN ARANJÖRÜ

Solo albüm kariyerinin 10’uncu yılındaki Mustafa Ceceli; Türk pop müziğinin anaakımına şekil veren isimlerden biri. Yaptığı düzenlemeler vesilesiyle kariyerlerine dokunduğu isimlere bakar mısınız: Tarkan, Ajda Pekkan, Sertab Erener, Nilüfer, Nil Karaibrahimgil, Murat Boz, Serdar Ortaç, Betül Demir, Emre Altuğ, Burcu Güneş, Bengü, Ziynet Sali vs. Ayrıca aranjörlükten ‘esas oğlan’lığa terfi edenler arasında seçtiği şarkılar ve vokal karakteriyle kitlesel bir başarıya imza atmış olması da farklı kılıyor Ceceli’yi.

Haberin Devamı

Kendisi 10 yıldır popun merkezinde iş yaptığının bilincinde ve o çizgiden en ufak bir sapma göstermiyor. Ben Ceceli’nin müzisyenliğine kefil olduğumdan bunca başarının kendisini kör etmesine izin vermeyip müzikal zincirlerini de kırmasını temenni ediyorum. Albümde aslen İrem Derici düeti ‘Kıymetlim’ ve Ajda Pekkan düeti ‘Peşindeyim’le öne çıkıyor. Benim favorimse bir Sezen Aksu şarkısı olan ‘Ayşe’.

Yazarın Tüm Yazıları