Kendi yolunu bulmuş bir müzisyen

Genç, yakışıklı, zeki ve özgüven sahibi olması, az biraz şarkı da söylemesi eski tip yapımcılar için yeterliydi belki. Ama Canozan’da çok daha fazlası var: Şarkısının duygusunu olması gerektiği gibi yansıtan bir vokal olmasının yanı sıra çok iyi bir şarkı yazarı aynı zamanda.

Haberin Devamı

Canozan, müziğin dijital yenilerinin; alternatif tavrı, samimiyetiyle kendiliğinden parlayan ve anaakımı zorlama potansiyeli yüksek üçüncü kuşak genç üyelerinden biri. Genç demişken konuyu açalım: Canozan, “90’larda postmodernizme tepki olarak doğdum” diyerek doğum tarihini saklamayı tercih ediyor. Hatta hayranları arasında bu konuyu bir oyuna dönüştürmüş durumda. Öte yandan bünyesinde yalan ya da gizli bilgi barınmayan bir adam olsa gerek, bir röportajı sırasında 5 yaşındayken gittiği ilk konserin 1995 tarihli Bulutsuzluk Özlemi olduğunu söyleyiveriyor.
Bulutsuzluk Özlemi’nden, Duman’ın ilk yıllarından küçük yaşında çokça beslendiği, bir ‘gitarcı çocuk’ olarak büyüdüğü aşikâr. Büyüdükçe biraz Bob Dylan, biraz Ortaçgil’e öykündüğünü; Radiohead hayranlığına da çok şey borçlu olduğunu tahmin edebiliriz şarkılarından. Netice? Kendi yolunu bulmuş iyi bir müzisyen, çok yönlü olarak beslenmiş bir şarkı yazarı. İddia edebilirim ki önümüzdeki yıllarda adını çok duyacaksınız.
Kendi yolunu bulmuş  bir müzisyen

150’ye yakın şarkı
Geçen günlerde çıkan son albümü ‘Dolunay’la birlikte yayımladığı 40 civarı şarkısı oldu. Bir gün yayımlamak niyetiyle üzerinde çalıştığı şarkı sayısı 150’ye yakın. İyi bir hikâye anlatıcı ve kolektif ruhla iş yapmayı seven biri aynı zamanda. Kendi kuşağından Sedef Sebüktekin, Deniz Tekin, Damla Eker başta olmak üzere Nova Norda, Dolu Kadehi Ters Tut, Ne Jüpiter, Ezgi Türkeli, Umut Döven gibi müzisyenlerle ortak çalışmaları oldu. Bunların arasından ‘Transatlantik’, ‘Boşver’, ‘Lavinia’, ‘Sen Kocaman Çöllerde’, ‘Kendini Bul’, ‘Öyle Kolay Âşık Olmam’, ‘Kayıp Evren Atlası’, ‘Yeniden Doğarsa’yı es geçmeyin. Ayrıca ‘Mutlu Olmak Zordur Derler’, ‘Bul Beni’ ‘Yaz Şarkısı’ ve ‘Doremi Farklı İnsanlarız’a da dikkat kesilin.
Şırıl şırıl akan, şıkır şıkır parlayan mütevazı ve gitarlı akustik ‘Dolunay’a gelirsek... Öncelikle Damla Eker’li ‘Gündelik Düşler Fırtınası’ ve Deniz Tekin’li ‘Baktın Olmuyo’yu; sonra da ‘Deniz Kabuğu’nu, ‘Toprak Yağmura’yı, ‘Sar Bu Şehri’yi dinleyip bekleme yapmadan devam edin derim. Neresinden başlarsanız başlayın; Canozan gibi genç bir kent ozanıyla tanışmanız lazım.

Yazarın Tüm Yazıları