Gripin formda döndü

Gripin, tam beş yıldır albüm yapmamıştı. Geçen yıl bu albümde yer alan ‘Beni Boş Yere Yorma’ teklisini haberci olarak yolladılar. Ve ‘Nasılım Biliyor musun’ dün itibariyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Haberin Devamı

5 yıldır albüm yapmamış olmasına karşın konser sıkıntısı yaşamayan Gripin’in kariyeri açısından önemli bir dönemeç olduğuna inandığım ‘Nasılım Biliyor musun’ birçok açıdan doğru bir adım olmuş. Bir müzik prodüktörü olarak sound’da ve şarkı yapım aşamasında bir grup elemanı kadar katkı sahibi Haluk Kurosman’ın motivasyonunun yüksek olduğu belli. Bunca aradan sonra, albümün en büyük meselesi; geniş bir kapsama alanını gözetirken, Gripin’i Gripin yapan renklerden uzaklaşmadan yeni şeyler söylemesi olmalıydı; bunu hep birlikte başarmışlar.

Daha önce ‘Gül Güzeli’, ‘Yolcu Yolunda Gerek’, ‘Dalgalandım da Duruldum’ ve ‘Komşu Kızı’nı yorumlayan Gripin, bu albümün cover’ı olarak ‘Gündüzüm Seninle’yi seçmiş. Çıkış şarkısı dışında; ‘Elini Korkak Alıştırma’, ‘Acemisiyim Mutluluğun’ ve ‘Nasip Diye Yazdı Kâtip’ adlı parçaların kendiliğinden ve hızla öne çıkacağına inanıyorum. Konuya ‘piyasa’ tarafından bakmayacak olsam en beğendiğim şarkılar; ‘Bir Sebep Söyle Bana’ ve ‘Avaz Avaz’ derdim. Bir Murat Başdoğan bestesi olan akustik kafalı ve türkü tadındaki ‘Sor Bana Sor’ ise albümün iddiasız gizli kahramanı. 

Haberin Devamı

Gripin formda döndü
GRİPİN Nasılım Biliyor musun (5 üzerinden 3,5 yıldız)

Yazarın Tüm Yazıları