Fatma’sız Model, Model’siz Fatma...

Model’in solisti Fatma Turgut grupla yollarını ayırdıkları günden beri solo kariyerinin ilk albümüne hazırlanıyor. ‘Elimde Dünya’ adlı albüm hazır sayılır.

Haberin Devamı

Model’in solisti olduğu günlerden bugüne; güçlü vokali, hayranlık uyandıran kişilikli yorumu; en önemlisi nadir bulunur sahne ışığıyla Türk pop/rock kategorisinde kendine özel bir alan açan Fatma Turgut uzun süredir heyecanlı. Heyecanlı çünkü neredeyse Model’le yollarını ayırdıkları günden beri solo kariyerinin ilk albümüne hazırlanıyor. Her ne kadar dışardan bakıldığında Model’i Model yapan unsurun Fatma olduğu düşünülse de bu, grubun geri kalanının Fatma’sız ilerlemesinin zor olduğu gerçeğine işaret eder sadece. Peki ya Model’siz Fatma? Kimse Fatma’nın başarısız olacağını düşünmüyor, evet ve bu durum Fatma’nın sırtındaki yükü ağırlaştırıyor.
Fatma’sız Model, Model’siz Fatma...
Fatma Turgut Bin Varmış Bir Yokmuş Tekli-Avrupa Müzik Yapım (5 üzerinden 3.5 yıldız)
‘Elimde Dünya’ adlı albüm hazır sayılır ve kısa süre sonra yayımlanacak durumda. Öte yandan albümün bütününü değerlendirirken algımızı belirleyecek unsurun şarkı seçimi olduğu da ortada. Çünkü iyi şarkı yazarlığı fonksiyonu kısmen Model’in kopan parçasında kaldı.
Fatma’nın başka kıymetli şarkı yazarlarıyla yaptığı çalışmalar bir tarafa, ilk solo albümünün çıkış teklisi olarak kimin şarkısını seçeceği önemliydi ve albümün bütünüyle ilgili fikir verecekti. Söz ve müziği Can Bonomo’ya ait ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ güçlü nakaratının yanı sıra bir Bonomo şarkısının ‘Fatmaca’ yorumuyla kendisinin anakım içindeki solo konumunun işaretlerini veriyor.
Parça Fatma Turgut’un ilk albümünün vitriniyse şayet, biz o mağazaya girmek için sabırsızlanıyoruz ve diğer şarkıları çok merak ediyoruz. Albümün prodüksiyonu konusunda kıymetli müzik insanları Tarkan Gözübüyük, Ozan Tügen ve Cihan Barış’ın imzaları işin başka bir güvencesi.
İzel’in ‘olduğun yerde dans et’
formüllü yeni şarkısı
Hem Çelik ve Ercan’la aktif oldukları yılların popüler müziğine etki etmiş hem de solo kariyerinde İzel markasıyla başarı kazanmış, hafızalara kazınmış bir isim İzel Çeliköz. Ama duygusal biridir İzel, zaman zaman içinde bulunduğu piyasaya hatta kendine küsebilir. Kalbiyle ses telleri arasındaki mesafenin kısa oluşundandır bu. Ama kıymetini bilen hayranları yeni şarkılarını yedi yıldır özlemektedir. Şimdi pek yakında yayımlanacak 2019 model albümü ‘Kendiliğinden Olmalı’nın öncüsü ‘Bizim Ağaç’ adlı teklisiyle karşımızda. Orta tempolu, ‘olduğun yerde dans et’ düzenlemesi hem modern hem de anaakım formülüyle uyumlu. Bir yandan Ümit Yaşar Oğuzcan’ın içimize işleyen ‘Beni Kör Kuyularda (Merdivensiz Bıraktın)’ şiirine (Münir Nureddin Selçuk’un bestesini de hatırlatarak) gönderme yapan, öte yandan “Ne iklimler geçti başımızdan; bizim ağaç hâlâ yerinde” diyen bir ‘eski aşk’ şarkısı. İzel’in solo külliyatının başyapıtlarından biri diyemem ancak yeni albümle ilgili olumlu işaretler veriyor.
Fatma’sız Model, Model’siz Fatma...
İzel / Bizim Ağaç / Tekli-Arpej Yapım ( 5 üzerinden 3.5 yıldız)

Yazarın Tüm Yazıları