Bir ihtimali daha olanların takımı

Nejat İşler’in asbaşkanı olduğu Gümüşlükspor, Gümüşlük’teki köy çocuklarına sunduğu ücretsiz spor eğitimine kaynak yaratmak için 27 Kasım’da Roxy’de bir etkinlik düzenledi. Evren Uysal, Jehan Barbur, Mehmet Erdem, Melis Danişmend, Niyazi Koyuncu, Nükhet Duru, Özge Fışkın gibi yıldızları sahneye taşıdı bu yardım gecesi... Sarı-siyah, futbol, müzik ve daha fazlası için oradaydık...

Haberin Devamı

Bir ihtimali daha olanların takımı
Fotoğraf: Selçuk ŞAMİLOĞLU
Taksim Sıraselviler’in kült eğlence ve performans mekânlarından Roxy’ye doğru yürürken 90’lar ve 2000’lerin Beyoğlu’sunda çocuklar gibi şen halimizi anımsıyorum içlenerek. Yolu biraz uzatıp kutsal eğlence ve muhabbet sokaklarımıza uğruyorum. Arapça tabelalar arasında ayakta kalmaya çalışan mekânlardan belli belirsiz yayılan hüznü dinliyorum. Büyükparmakkapı’da Hayal Kahvesi’nin, Mojo’nun, Jazz Stop’ın, İmam Adnan’da ilk Kaktüs’ün, Bekâr Sokak’ta Baykuş’un, Şehit Muhtar’da Eski Cambaz’ın, Sıraselviler’de Andon’un, Kemancı’nın müdavimlerini geçiriyorum aklımdan şimdi yerlerinde esen yellerle ürpererek... Bu akşam Roxy’de o eski dostların büyük bölümünü görmeyi umuyorum. Çünkü Nejat İşler, Gümüşlükspor’un, Gümüşlük’teki köy çocuklarına sunduğu ücretsiz spor eğitimine kaynak yaratmak amacıyla bir konser düzenliyor. Günlerden 27 Kasım Salı ve Roxy Club’ın sokağında eski günlerdeki gibi, iğne atsan yere düşmeyecek sanki...

Haberin Devamı

Fakir ama gururlu spor külüpleri vardır...

Henüz sokaktayken,  ‘Nerelerdesin’le başlayan dallı budaklı muhabbetler, hasret giderme seansları o kadar uzun sürüyor ki Roxy’ye girip sahne alan sanatçıları izlemek için özel bir çaba gerekli. Görev bilinciyle hızlı bir slalomla içerdeyim. Ortamı kolaçan ettiğimde Ahmet Utlu, Yıldırım Türker, Şevval Sam, Şirin Payzın, Mahir İpek, Nihal Yalçın, Yekta Kopan gibi isimlerin de geceye destek vermek için orada olduklarını fark ediyorum.
Bir ihtimali daha olanların takımı
Levent Can ve Deniz Çakır ilk sahne alanlardandı 

Evren Uysal’ın açılış performansından sonra oyuncu Levent Can ve Deniz Çakır karşılıyor sahneden. Mustafa Kemal Öztürk ve Özge Fışkın’dan sonraysa Güvenç Dağüstün ve Melis Danişmend’i izliyoruz. Derken sıra bir Gümüşlük sakini olan Birsen Tezer’e geliyor, onu Niyazi Koyuncu takip ediyor. Redd’in ve oyuncu Birce Akalay’ın sahne almasının ardından Nükhet Duru ve Mehmet Erdem’in bir ağızdan söylenen şarkıları ortamı iyice ısıtıyor. Sırada bir diğer Gümüşlük insanı Jehan Barbur var. Ve Jehan’ın ardından reggae ile enerjiyi yükselten Sattas ve finalde Luxus sahnde... Devamında DJ’lerimiz Murat Beşer, Ahmet Musluoğlu ve Can Tunalı setlerini gecenin ilerleyen saatlerine armağan ediyor.

Haberin Devamı

Biletlerimizi Gümüşlük’ün köy çocukları sporu sevsin diye aldık. Kulübün; atkısı, beresi, rozeti, bayrağı, tişörtü olsaydı onları da alırdık. Sahi neden yoktu ki?  Bazı fakir ama gururlu spor kulüpleri vardır. Onları desteklemek, taraftarları olmak sizi mutlu eder. Bodrum Gümüşlük, hepimizin malumu; İstanbul Cihangir’in yazlığı gibi bir yere dönüştü son 15-20 yılda. Bu süreçte yaklaşık 12 yıldır Gümüşlük’te evi olan Nejat’ın payı büyük. Nejat denince Gümüşlük, Gümüşlük denince Nejat gelir oldu akla. Hak etmiyor da değil bu hemşerilik mertebesini. Sadece Gümüşlükspor için yaptıkları yeter de artar bile. Gönülden destekçisiyken yönetimini devraldığı siyah-sarılı, simgesi köpekbalığı, tezahüratı balık-rakı olan kulübü kısa sürede Muğla 1. Amatör Ligi’nde şampiyon yaparak Süper Amatör Lig’e yükseltti. Geçen yıl sağlık sorunları ve iş yoğunluğunu gerekçe göstererek başkanlıktan ayrıldı. Bu yılsa asbaşkan olarak göreve kaldığı yerden devam ediyor. Nejat orada oldukça Gümüşlükspor ‘Bir ihtimali daha olanların takımı’.
Bir ihtimali daha olanların takımı
FOTOĞRAF: ABDULLAH GÜRBÜZ

Haberin Devamı

Cefakâr, vefakâr, kahramanca çabalar

Biliyoruz ki kulübün ve projelerinin maddi desteğe ihtiyacı var. Yine biliyoruz ki İşler kendi cebinden kulüp için ciddi paralar harcadı. Gümüşlük esnafını da desteğin bir parçası yapmak için büyük çaba sarf etti. Çok satan ‘Gerçek Hesap Bu’ adlı kitabını, telif gelirlerini kulübe aktarmak için yazdı desek yeridir. Gümüşlük’ten kilometrelerce uzakta, Roxy’deki bu kolektif konserin amacı da benzer bir destek. Öte yandan bu işi sistematize etmek gerekiyor sanki. Türkiye’nin dört bir yanında İşler’in çocuklar ve sporla ilgili cefakâr, vefakâr, kahramanca çabalarını destekleyecek insan sayısı az değil; yeter ki doğru yöntemle ulaşılabilsin onlara... Nejat’a çok ısrar ettim Gümüşlükspor’un banka hesap numaralarını paylaşma konusunda. Bu yolla bağış kabul etmek istemiyor. Ama bu konserleri  düzenli hale getirip daha büyük mekânlara taşımak, daha iyi tanıtmak da hiç akla uzak bir ihtimal değil.  Siz de bir yerden başlamak istiyorsanız takımın yarın 14.00’te Karaovaspor’la maçı var; iyi dileklerinizi yollayabilirsiniz.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları