Köpek parkı kuralları

Şehir içerisinde köpeklerinizle gezinti yaparken elbette kayış ve tasma ekipmanlarını kullanmak durumundayız.

Haberin Devamı

Bu hem köpeğinizin güvenliği, hem de başka insanları rahatsız etmemek adına olması gereken bir durumdur. Kayış ve tasma ekipmanı ile gezmek köpekte itaat, yönetilme ve kılavuzu takip etme olgusunu güçlendirir ve pekiştirir. Ancak zaman zaman onların da serbest gezmeye, koşmaya ve kendi türdeşleri ile vakit geçirmeye ihtiyaçları vardır. Serbest gezinti köpekleri hem mental olarak, hem de fiziki olarak iyi şekilde egzersize eder. Ayrıca köpek arkadaşları ile birlikte olabilmek sosyal davranışların şekillenmesine yardımcı olacaktır. Köpeğinizi serbest gezinti için götüreceğiniz alanların trafikten uzak ve mümkünse çevrili alanlar olmasına dikkat etmek önemli bir husustur. Başka köpeklerle bir araya getirilerek serbest gezinti oluşturulacak köpeğinizin aşı programının eksiksiz tam, iç ve dış parazit ilaçlamalarının da yapılmış olması kaçınılmazdır. Köpeklerin bir arada serbest olarak gezdiği parkların kuralları olması gerekir ve bu parklara dahil olacak olan köpek sahiplerinin de bu kurallara uyması zorunludur. Köpek parklarında serbesti oluşturmadan önce dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıralamak mümkündür: ;

Köpek parkı kuralları
- Köpeğin serbest bırakılacak olan alana girmeden önce kayışla alanın çevresinde bir süre gezdirilip ilk heyecanı atmasını sağlamak diğer köpekler ile bir araya geldiğinde daha kararlı ve sakin tanışmasına neden olacaktır.
- Parkta serbest bırakılmadan önce köpeğin boynunda metal tasma ya da boğma tasma modellerinin bulundurulmaması hem köpeğin, hem de onunla oynayacak arkadaşlarının konforu açısından önemlidir.
- Köpek parkları köpeklerinizin sosyal bir ortamda iyi vakit geçirmesi için gidilen yerlerdir. Dolayısı ile bu alanlar sizin sosyalleşeceğiniz alanlar değildir. Diğer köpek sahipleri ile sohbete dalıp köpeğinizin kontrolünü kaybetmek doğru bir tutum olmayacaktır.
- Çiftleşme periyodunda olan köpeklerin köpek parklarına getirilmesi, çiftleşme riski ve sosyal grup düzenini bozması açısından yanlıştır.
- Agresif ve geçimsiz köpeklerin köpek parklarına getirilmemesi gerekir.
- Birçok köpeğin bir arada oynadığı parklarda kendi köpeğinizi beslemeye çalışmak paylaşım kavgalarına sebebiyet verebileceği için yanınızda ödül ve yiyecek bulundurmaktan kaçının.
- Özellikle sıcak yaz aylarında bu parkları, sabah erken ya da akşamüstü serinlikte kullanmaya çalışın.
- Parkta efor sarf edecek olan köpeğinizin su ihtiyacını gidermek üzere yanınıza su almayı unutmayın.
- Köpek parklarında zaman zaman köpekler arasında anlaşmazlığa bağlı kavga çıkma olasılığı vardır. Bu kavgaları ayırmak ve engellemek adına yanınızda su fışkırtan tabancalar ve kayış ekipmanlarınızı mutlaka bulundurun.
- Parkta köpeğiniz diğer köpekler ile vakit geçirirken ara ara onu çağırıp severek ödüllendirin ve geri gönderin. Böylece köpeğiniz ile olan iletişiminizi kaybetmemiş olacaksınız.
- Parkta oluşabilecek yaralanmalara karşı mutlaka ilk yardım çantanızı yanınızda bulundurmalısınız.
- Parklarda köpeğiniz aşırı aktivasyon göstereceği için karnı tok olarak götürülmemelidir. Aksi taktirde mide dönmesi gibi ölümcül rahatsızlıklar oluşabilir.
Köpeklerinizle güvenli ve keyifli gezintiler dilerim...

Köpek parkı kuralları

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Haberin Devamı

Kangal ırkı köpeklerde “altı parmaklılık” ya da “mahmuz parmak” diye bilinen ekstra parmak bir saflık göstergesi değildir. İnsandaki altı parmaklılık gibi genetik geçişli bir olgudur. Genellikle köpeklerde yakın akraba çiftleştirilmeleri sonucunda ortaya çıkar.

Köpek parkı kuralları

Yazarın Tüm Yazıları