"Sıtkı Şükürer" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sıtkı Şükürer" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sıtkı Şükürer

Hazan tomurcuğudur ağustos

BAHAR ayları, derken haziran hatta temmuz, içinizdeki diri uçuk mavinin hüküm sürdürdüğü zamanlardır.
Fakat heyhat, kaçınılmaz olarak ağustos gelir.
Sizin hiç güneşin sapsarısının esmerleştiğini hissettiğiniz olmuş mudur?
Sıcak yaz başlamıştır artık ta ki ekim sonlarına kadar.
Şimdi, bastırılmış hüzünlerin, “biz daha bitmediklerin”, gecikmiş ısrarların, dermansız bayat heyecanların, kaçıp gidene hasetlenmenin, katı gerçeklerle yüzleşmeye hazırlığın, bir “orada” bir “burada” olmaların vakti saatleri gelmiştir sanki.
Hülasa, sevmem, sevmemişimdir her nedense ağustosu.

Ağustos çıkmazı

MEVZU madem ağustos ayından açıldı. Yanı sıra seçim yasakları da var. O halde bu minval üzere devam edelim.
Kızkardeşi Çolpan İlhan’ın vefatıyla bir kere daha hatırladığımız Atilla İlhan’ın ünlü “Ağustos Çıkmazı” şiiri sanki duyguların en kırılganlaştığı anların, karınca olmaya karar vermişlerin gözüyle bir manifestosudur adeta.

AĞUSTOS ÇIKMAZI
Beni koyup koyup gitme, n’olursun
Durduğun yerde dur
Kendini martılarla bir tutma
Senin kanatların yok
Düşersin yorulursun
Beni koyup koyup gitme, n’olursun

Bir deniz kıyısında otur
Gemiler sensiz gitsin bırak
Herkes gibi yaşasana sen
İşine gücüne baksana
Evlenirsin çocuğun olur
Beni koyup koyup gitme, n’olursun

Elimi tutuyorlar ayağımı
Yetişemiyorum ardından
Hevesim olsa param olmuyor
Param olsam hevesim
Yaptıklarını affettim
Seninle gelemeyeceğim.

Levent’in yeri

ÇEŞME yeme-içme sektöründe çok şanslı bir belde.
Özellikle Alaçatı’da son yıllarda dünya çapında iddialı olabilecek restoranlar açılmaya başladı.
Bu gelişmelerin yanında geleneksel anlayışla balık restoranları da hayatlarını sürdürüyorlar.
Daha ziyade Dalyan’da, Şifne’de, Çeşme İlçe’de ve Çiftlik Köy’de 30 yılı devirmiş pek çok müessese var.
Geçmiş yıllarda kupa ve maça asları Dalyan’daki Cevat ve Körfez Restoranlardı.
Son iki üç yıldır Ferdi Baba Balık restoran(lar)ı atak yaptı.
Bu yıl ise benim favori mekanım Dalyan’da Levent’in Yeri oldu.
Direksiyona geçen ikinci kuşaklar yaratıcı bir aşçı olan Lokman Usta’yı transfer edince bir anda fark yaratmaya başladılar.
Diyeceğimiz, sürekli lezzet infilak ettirdiklerinden bilmeyenler Levent’in Yeri’ni askeri bölge zannedebilir.
Gönül rahatlığıyla tavsiyeyi hak ediyorlar.

X