Kim bu Güler Özince?

Son dönemde hepiniz adını sıkça duyuyorsunuz bu kızın.

Haberin Devamı

Mesela Gonca Vuslateri, nisan ayında Hürriyet’e verdiği röportajda ondan bahsetmiş, “Albüm konuşmaktan korkmadığım bir süreçteyim.
Şimdi Güler Özince şarkılarından bir albüm yapma hayalim var” demişti.
Ezgi Mola da yeni şarkısını Instagram’dan paylaşmıştı.
Ne acıdır kendisinin yeni fark edilmesi ve ne kadar güzeldir bu fark edilişin ona nihayet müzikten para kazanma keyfini yaşatacak olması.
İlk sahneye çıktığı yıllarda, ilk albümünü yayınladığında hatta üst üste single çıkardığında yanındaydık Güler’in.
Şimdi üç yıldır demlenen şarkısı “Merkür Retrosu”nu çıkardığını ve desteklendiğini görmek güzel.
Sesini jingle’larda duymaya alıştığımız Güler’in yeni şarkılarını kalabalıklarla söylemesini diliyorum.

Kliplerde yeni dönem

Kolektif İstanbul dördüncü stüdyo albümleri Pastırma Yazı’na adını veren şarkı için çektikleri klibi geçen hafta yayınladı.
Joe Dassin yorumuyla tanınan L’été Indien’e yeni bir hava kazandıran grup yine “oynarsınız” demeye devam ediyor.
Klibin en ilginç yanı ise bir süredir yükselişte olan bir ekibin görselliğe imza atması.
80’lerin düğünlerini yeniden yaşatan video, Lara Di Lara’nın Sıradan Dediğin, Can Güngör’ün Yalnız Ölmek, Yok Öyle Kararlı Şeyler grubunun Kalabalıklar şarkılarına klip çeken ekibi yapımcı Sedef Yılmaer ve yönetmen Sinan Kut imzalı.
Bu yıl en iyi klipler kategorisinde bu isimleri duymaya hazır olun.

Albüm geliyor

Haberin Devamı

Sezen Aksu’nun son albümünde bir Sakin şarkısı duyduk; “Günaydın Memur Bey”. Grubun solisti Onur Özdemir nam-ı diğer Onurr’un sözleri ve bestesiyle...Sezen Aksu’nun son albümünde bir Sakin şarkısı duyduk; “Günaydın Memur Bey”. Grubun solisti Onur Özdemir nam-ı diğer Onurr’un sözleri ve bestesiyle...Ayşe Hatun Önal’la yaptığı şarkıyı, single’larını dinlediğimiz Onurr, şimdi de ilk solo albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Haziran sonu çıkacak albümde, “Sakin çok iyiydi yahu” diyenler için minik bir sürpriz gizli. Detayları veremiyorum ama siz bu çalışmaya tatlı, küçük mutlulukların gizlenmiş durumda olduğunu bilin.İyisi mi yayınlanır yayınlanmaz Onurr albümünü dinleyin... 

Haberin Devamı

Queens of the Stone Age ve Fatih Akın

Fatih Akın’ı sosyal medyada takip ediyorsanız, müzik zevkini biraz olsun bilirsiniz, sıkı bir Queens of the Stone Age fanıdır.
Ünlü yönetmen, iyi bir müzik dinleyicisidir.
Hatta bu yönünü filmlerine soundtrack hazırlarken de ortaya çıkarır. Fatih Akın’ın son filmi “Aus Dem Nichts”de (Solgun) de bu gelenek değişmedi, müziklere büyük özen gösterildi. Üstelik müzikleri Queens of the Stone Age’in beyni olarak tanınan Josh Homme yaptı!
Peki nasıl oldu bu işbirliği? Fatih Akın, evinde grubu dinlerken, müziklerin senaryosundaki Katja karakteriyle çok uyuştuğunu düşünüyor ve birden Homme’a mail atmaya karar veriyor.
Homme fikre sıcak bakınca aynı hızla şarkılar yapılıp filme ekleniyor.
Akın’ın inanılmaz kolaylıkla tamamlandığını anlattığı süreçten geriye, hâlâ önünü alamadığı Queens of the Stone Age sevgisi kaldı.
Öyle ki Akın, film için düzenlediği ilk basın toplantısına da grubun tişörtüyle çıktı.

Haberin Devamı

Şu tartışmaları bir kenara bıraksak...

Ülkede çok fazla müzik festivali varmış gibi bir de organizatörlerin birbirlerine yönelik açıklamalar yapması, bazen ne çeşit bir ütopyada yaşadığımızı sorgulatıyor.
Birbirine yakın iki mekânda festival yapacak iki organizatör, bütün haftamızı şenliğe çevirdi.
Bodrum Rock Festivali’ni 20-23 Temmuz tarihlerinde yapacak olan Serdar Meriç, Facebook hesabından bir açıklama yayınladı önce.
“Şu noktada elimizdeki en iyi imkânları değerlendirerek ilerlemeye çalışıyoruz. Önümüzü kesmeye ve bize iş yaptırmamak için elindeki imkânları kötüye kullananlara rağmen!” dedi ve işler karıştı.
Anadolu’da birçok festival düzenleyen ve yakın tarihte Kuşadası Gençlik Festivali’ni organize eden Umut Kuzey, derhal bir yanıt yayınladı aynı mecradan:
“Büyük riskler alarak aylarca gece gündüz demeden çalıştığımız festivallerimizin başarılı olması için bazı kurallarımız var. Bunlardan biri de festivalimizde sahne alan sanatçılarımızın yakın tarihlerde, yakın coğrafyalarda benzer etkinliklerde sahne almasına karşı olmamız. Bahsi geçen festivalin tarihinin değişmesinin ardından sahne alan sanatçılarımızdan tercih yapmalarını istemek durumunda kaldık.
Bu ülkede birbirinden farklı isimlerin yer alacağı birden fazla festival yapmaya yetecek kadar değerli müzik grubu mevcut. Kimseyi tehdit etmediğimiz gibi kimseye kapılarımızı kapatma lüksümüz yok. Kaldı ki zaten zor ayakta duran sektörün kavgalara değil işbirliklerine ihtiyacı var.”
Burada festival tarihini aylar öncesinden belirleyenin değil, sözleşmeyi önce yapanın öne geçtiği bir durum söz konusu.
Tekelleşme endişesini anlamakla birlikte, karşısına bir iş koyamayanları da sorgulamak gerekir.
Umut Kuzey’in “Sektörün kavgalara değil, işbirliklerine ihtiyacı var” sözü de tüm bu tartışmanın gereksizliğinin güzel bir özeti... Belki de bir gün hırs ve egoları bir kenara bırakarak kol kola festival yapmayı öğrenir sektör, kim bilir...

Not edin

Haberin Devamı

◊ İstanbul’un simge mekânlarından Peyote, “Peyote Cennet Bahçesi” adıyla Burgazada’da açılıyor. Açılış tarihi 3 Haziran. İlk konuklar ise Gevende ve Kim Ki O.
◊ Bozcaada’da caz festivali hazırlığı var. 28-30 Temmuz tarihlerinde Pavli Çamlığı’nda gerçekleşecek etkinlik. Tatil planlarınızın arasına hemen alın!

Bu köşeyi hazırlarken ne dinledim?

◊ Güler Özince:
Merkür Retrosu
◊ Marika Hackman: Boyfriend
◊ Emre Kula: Nobody’s Song
◊ Selen Gülün & Elif Çağlar Muslu: Sen Ne Sanmıştın?
◊ Grizfolk: Cosmic Angel

Yazarın Tüm Yazıları