Kendine has bir Cappadox deneyimi

Üç senedir Kapadokya’yı mesken tutan festival Cappadox, geçen hafta sonu yapıldı.

Haberin Devamı


Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinliklerine sahne olan festivalde, açık hava etkinlikleri kötü hava nedeniyle yer yer sekteye uğradı.
Katılımcılar yine de yağmur çamur demeden ünlü isimlerin mistik mekanlardaki konserlerine, lezzetli tadımların yapıldığı kendine has gurme programlarına, alanda konumlandırılan çağdaş sanat eserlerine koştu.
Peki nelere yetiştim?
◊ Dünyanın Çıkış Yolları temalı festivalin ancak son gününe katılabildim.
Öyle soğuk bir havaya denk geldim ki keyifsiz geçeceğine neredeyse emindim.
◊ Benden önce Rhye, Mercan Dede, Emma Chaplin gibi önemli isimleri izleyen kalabalığı, Uçhisar Çiftlik Evi’nde Jehan Barbur dinlerken yakaladım.
◊ Festivale Kalben’in yerine son anda Jehan Barbur dahil oldu. Çiftlik evinde, yağmurluklarını ıslak zemine seren kalabalık usul usul eşlik ediyordu Barbur’a. Konserin en güzel yanı ise izleyenlerin cep telefonlarından çok gözleriyle konseri takip etmeleriydi. O sahne karşısında gözüm doldu. “Oluyor mu ya böyle şeyler” derken tabii ki ne yaptım, o anı cep telefonumla çektim!
◊ Barbur, Türkan Şoray’ın kendisinden Cahit Berkay imzalı “Selvi Boylum Al Yazmalım” bestesine söz yazmasını istediğini, ancak albümünde okumadığını söyledi. Şarkıyı haziranın ilk haftası çıkacak “Evim Nerede” isimli yeni albümüne koyduğunu da ekledi. Canlı canlı kendisinden dinledik.
◊ Yasmine Hamdan’ı nasıl olduysa yine kaçırmayı becerdim ama gecenin son programlarını es geçemezdim. Öncelikle Ah! Kozmos, ardından Nusaibin ve finalde Acid Pauli...
◊ Ah! Kozmos ve sahnede ona eşlik eden Özgür Yılmaz için koşarak alana girdiğimi göğsümü gere gere belirtmek isterim. Kendileri de bu çabamı performanslarıyla ödüllendirdi.
◊ Acid Pauli, programına başlarken Ahmet Kaya’dan “Kum Gibi”yi seyirciye bir kuple dinletti ve olaylar birbiri ardına geldi.
Elektronik müzik performansı diye dans etmeye gidenler, bilinen şarkılar da dinledi.
Ali Ekber Çiçek’in “Deli Gönül Hangi Dala Konarsın” türküsünü, Hümeyra’nın “Ah Neredesin” şarkısını, Ahmet Kaya’nın “Hani Benim Gençliğim”i gibi...
◊ Yine gider misin derseniz eğer, seneye ilk bileti ben alırım herhalde.
İlk kez gitmiştim ancak pek bir eğlendim.

Haberin Devamı

Şenlendirici çiftliğinde klarnet kampı

Haberin Devamı

Hüsnü Şenlendirici, yeni Klarnet Kampı etkinliğini açıkladı. Dünyanın dört bir yanından katılımın olduğu ve Şenlendirici’nin memleketi Bergama’da kurduğu çiftlikte konuşlanan kamp, bu yıl 10-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak.
Kampın konukları ve konser verecek isimler arasında Vasilis Saleas, Sali Okka, Aykut Sütoğlu, Cambo Agusev de var. Kampın hocaları ise Tolga Akşit, Mansur Köfeci, Altan Gözetlik ve Birol Gürkan.
Eğitim ve söyleşilerin yanı sıra kampçılara üç öğün yemek veriliyor ve kampta sıkıyönetim var. Kurallar net: “Kampa katılımcılar dışında kesinlikle hiç kimse alınmayacak. Sadece Hüsnü Şenlendirici’nin belirlediği misafirler, belirli alanlarda ve belirli bir zaman çerçevesinde kamp alanında bulunabilecek.”
Klarnet öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyenler için biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

Gitti kadın egemenliği

İddia ediyorum, müzik sektörü hiç böyle “çok satanlar” listesi görmemiştir. İlk 10’da sadece iki kadın solist var. Sezen Aksu’nun D&R’da çok satanlar listesinde zirvede bulunması doğal, peki ya listenin devamı?
“Biraz Pop Biraz Sezen” albümünü Yaşar’ın “Şehir Yalnızlığı”, Levent Yüksel’in “Hayatıma Dokunan Şarkılar”, Erkan Oğur’un “Bilinmeyenle Karşılaşmak”, Erol Evgin “Altın Şarkılar”, Soner Olgun’un “Efsane Türküler 1” çalışması takip ediyor.
7. sırada Funda Arar’a rastlıyoruz.
Liste Koray Avcı, Harun Kolçak ve Zülfü Livaneli ile devam ediyor. Ağırlıkla da toplama albümlerden oluşuyor.
Ozan Çolakoğlu’nun albümünde Demet Akalın düeti ve Ajda Pekkan şarkılarından başka yazı hareketlendirecek kadın şarkıcı yok.
Bu yaz yine erkek egemen listelerde salınacağız gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Yeni isimler buraya

Power Garage TV’nin beşinci sezonu geliyor. “Amatör müzisyenlere profesyonel destek” diyen bu yarışma, yeteneğine güvenen amatör sanatçılar ve müzisyenlere açık.
Katılımlar 19 Haziran’a kadar devam edecek.
Eserleriniz özgünse Power App’e yükleyerek başvurabiliyor ve Power Oditoryumu’nda seslendirme hakkına ulaşıyorsunuz.
Yeni isimlerin sektöre kazandırılmasına vesile olacak bu yarışmanın sonunda seçilen grup ya da şarkıcının video klibi PowerTürk TV’de yayınlanacak ve müzikler PowerTürk FM’de kendine yer bulacak.
Sektörde ekmek artık aslanın kuyruğuna ulaşmışken, böyle yarışmalar sesinizi duyurmanız için ideal.

Plak şirketi aranıyor

Haberin Devamı

GiderGider yeni bir grup. Ama 2 yılda vakit kaybetmeden 10 şarkılık bir albümü tamamladılar. 6 şarkıyı Rıza Erekli ve Mert Tunçmakas ile tamamlayan ekip, 4 şarkıyı ise Akın Eldes ile kaydetti. Grubu diğerlerinden ayıran en önemli özellik vokalde de olan Elif Akbaydoğan’ın flamenko performansını perküsyon olarak kullanması. Mert İbrahim Gider ile birlikte 5 kişiden oluşan grubun en iddialı şarkısı ise “Yürü”. Grup, ne kadar kaliteli iş yapsa da plak şirketlerinin ağır şartlarından dolayı albümlerini bir türlü yayınlayamıyor.
Bakalım hangi müzik âşığı yapımcı bu gruba kol kanat gerecek...

Yazarın Tüm Yazıları