İyi DJ iyi parti yapandır

Elektronik müzik tutkunlarının, yazarlarının ve sanatçılarının bir araya geldiği müzik zirvesi 11. International Music Summit, bu yıl 23-25 Mayıs tarihlerinde İbiza’da yapıldı.

Haberin Devamı

Etkinliğin sponsorlarından Burn ile hem Burn Residency 2018 adaylarını dinleme fırsatı bulduk hem de önemli konferanslara katıldık. Müzik dünyasının buluştuğu konuşmaların belki de en ilginci “Nasıl uluslararası turlayan bir DJ olunur” konulu olandı.
Burn Residency mentorlarından DJ Loco Dice, şu sözlerle açtı konuşmayı: “Herkes DJ’liği çok eğlenceli bir iş sanıyor ama dünyayı gezen profesyonel DJ’lerle konuştuğunuzda yılda 150 gün seyahat ettiklerini ve kendilerine çok kısıtlı zaman ayırdıklarını duyarsınız.
Baskı çok büyük. İnsanlar teknik ekipmanların eksikliğini ya da sizin yorgunluğunuzu önemsemez. Onlar bilet almıştır ve onlara alışık oldukları standardın da üstünde bir performans sunmalısınız.”
Burn Residency’nin ilk kadın mentoru olan DJ Nastia ise olaya farklı bir perspektiften bakıyor. Nastia, iyi bir DJ olmanın tek göstergesinin iyi parti yapmak olduğu iddiasında:
“Bir haftada üç kez aynı şarkıyı çalınca sıkılıyorsunuz. Bu yüzden neredeyse tüm zamanım yeni müzikler aramakla, iyi müziği bulmaya çalışmakla geçiyor. DJ’lik için gereken yetenek ise şu: Birkaç şarkıyı aynı anda mix’leyebilmek, o anda hem eğlenip hem eğlendirebilmek.”

Haberin Devamı

Kerem Tekinalp’e destek zamanı

Tüm bu konuşmaların ardından sıra Burn Residency elçisi seçilen 10 DJ’e geliyor.
Türkiye’nin elçisi olan Kerem Tekinalp; Brezilya, Macaristan, Rusya, Romanya, İtalya, Norveç, İspanya ve İsveç’ten katılan diğer yarışmacılarla birlikte bu yaz İbiza’da kampa girecek.
Daha ilk gün dinlenilen setler arasında öne çıkan, farkını ortaya koyan Tekinalp, parti geçmişi olduğu için bulunduğu saat ve ortama göre çalmanın önemini bildiğini söylüyor.
Birçok katılımcının birebir aynı stilde setler hazırladığını gören danışman DJ’ler (Loco Dice, Pete Tong, Nastia) diğerlerine ufak uyarılarda bulundu zaten...
Kazanan DJ, 3-8 Eylül’de İbiza’da yapılacak The Ark’ta açıklanacak.
Kazanan DJ’lik kariyerine ise 100 bin euro’luk yatırım yapılacak.
Geçen yıl Furkan Kurt’un kazandığı yarışmada görünen o ki Kerem Tekinalp’in avantajı büyük... Destek vermenin ise tam zamanı.

Haberin Devamı

Bayağı iyi

Bu aralar özellikle İngilizce sözlü müzik yapan grupların müziklerinin kalitesi beni hayrete düşürüyor.
Tape Lava’nın yeni single’ı da bunlardan biri. Serhan Koçak ve Alican Aydın’dan oluşan Tape Lava, “Blackout” ile muhteşem bir yola çıktıklarını kanıtlamış bana kalırsa... Bayağı iyi şarkı.

Hayran olmamak imkansız

Cenk Erdoğan’ın gitar konusundaki yeteneklerini takdir etmeyen kaldıysa aramızda, işte ona tokat gibi bir albüm!
Adı “Fermata”. Müzikte, duraklama belirten sembolün adı.
Bu enstrümantal albüme hayran kalmamak imkansız. Hele ki dur manasına gelen bir sembolün su gibi aktığını görmek ilham verici.

Ne dinledim?

◊ Palmiyeler - Derine
◊ Cenk Erdoğan - Kara Gider
◊ İrem Candar&Fırat Tanış - Sevmeye Geldik
◊ Şenay Lambaoğlu - Yerin Var mı
◊ Tape Lava - Blackout

Haberin Devamı

Modunuz rengarenk

Cem Özel, “Aşk Ölmez”i yayınladı.
Modunuzu sürekli değiştiren albüm, Wufi grubundan tanıdığımız Özel’in müzikal renkliliğini de ön plana çıkarmış.
8 şarkılık bu albümü dinlerken kafanız nereye çekerse oraya gidiyorsunuz.

Umut dolu albüm

Şenay Lambaoğlu’nun sesi pek de güzel yahu.
Ama sesi için değil, bu aralar aradığım umudu onun albümünde bulduğum için ekliyorum köşeye.
İhtiyaç duyulan bir kuple umut, son albümü “Rüyalarıma Gir”de.

Yazarın Tüm Yazıları