Hayranı gibi izlemek

Gerçekten ol ya da olma, bir konseri hayranı gibi, hayran olarak izlemek ne güzel bir hismiş. Uzun zamandır unutmuştum bu durumu. Bu hafta kendime zaman ayırmak istedim.

Haberin Devamı


Önce Beşiktaş’ta geçen hafta açılan Dorock XL’ta Mor ve Ötesi dinledim. Ama konser boyunca grubu sahnede hiç göremedim.
Ferah olan mekanda, eğim nedeniyle sahne resmen çukurda kalmıştı ve en arkada olduğumdan kot farkına yenik düşmüştüm.
Ne yalan söyleyeyim “Ay benim kayıp gençliğim” diye sızlanaraktan bağıra çağıra şarkı söyledim. Evde olsam iki canlı konser kaydı izlerdim dedirtse de bir şekilde oradan mutlu ayrıldım.
Hemen ertesi gün Imagine Dragons’a gittim gazeteye yazmak için.
Azıcık tanıyanlar elimde bir şekilde sürekli telefon olduğunu, ona notlar aldığımı bilir.
Bir noktadan sonra alandaki ergen enerjisinden midir, grubun neşesinden midir bilmem, telefonu bıraktım. Not da almayıvereyim dedim. Akayım konserin içinde. Bağıra çağıra şarkı söyleyeyim.
Tabii bunları yaparken bir de güzel objektiflere yakalanmışım ama o da gecenin anısı oldu.
Gerçekten sevdiğiniz bir sahneden gözünüzü alamıyormuşsunuz.
Nasıl telefonla uğraşacaksınız!
Bir de ne olursa olsun sevdiğiniz kişileri-grupları hayran hayran izlemekten asla vazgeçmeyin. Gerçek bir terapi. Muazzam hissediyorsunuz.
Not: Mor ve Ötesi, 16 Eylül’deki Milyon Fest İstanbul öncesinde cover’larını yapan, #morveotesicover etiketiyle paylaşan ve en çok beğenilen kişi ya da kişilerle festivalde sahnesini de paylaşacak.
İlgilenenler için detaylı bilgi grubun sosyal medya
hesaplarında mevcut.

Haberin Devamı

Hayko’ya 1 dakikalık saygı duruşu lütfen

Yüreklerimiz ağzımıza geldi Hayko Cepkin Zeytinli Rock Fest’te sahne yanındaki kumsala inerken. 
İnişini adım adım izledik. Canlı yayınlardan takip ettik. 
Stage diving (Özellikle rock şarkıcılarının kendilerini sahneden seyircilerin üzerine bırakıp eller üzerinde dolaşması) yapanı görmüştük ama skydiving (paraşütle atlama) yaparak sahneye geleni ilk kez gördük. 
Hava şartları müsait, ortam inişe elverişliydi. Kaptan pilot Hayko Cepkin, Sepultura’nın havasını darmadağın etti gitti. Kimse kusura bakmasın, festival bittiğinde tek konuşulan Hayko Cepkin oldu ki bunu sonuna kadar hak etti.
Derseniz ki müzikle konuşulmadı... Aynı festivalde verdiği konserlerle zaten defalarca konuşulmuştu. Varsın bu kez paraşütünü konuşalım.

Haberin Devamı

Sakinlemek isteyene dev hizmet

Simge Pınar’ın single’larla hızlanan yükselişi “Sangria” ile devam ediyor.
ASMR videolarına hiç rastladınız mı bilmiyorum, daha çok beynin rahatlamasını sağlayan bir yapısı var. Simge Pınar’ın sesi de aynı öyle. Gerginken falan dinleyin, bayağı sakinliyorsunuz. “Sangria” da sizi yatıştıracak şarkıların başında geliyor.

Kalbimi çaldı

Heavy Sky’dan tanıdığımız Umut Er, 4 şarkılık bir EP yayınladı. Elektronik müzik olsa bile deneysel yöntemler de var içinde alternatif rock da... Bir anda eteğindeki tüm taşları dökmüş durumda Er... Herkese hitap eder mi bilemem ama “Vardı” şarkısıyla benim kalbimi çalmayı başardı.

Şaşırttı

Haberin Devamı

Emre Aydın 6. Cadde’yi geri getirirken kendisi de sınırdan geçip İngilizce şarkı çıkardı. “I Don’t Wanna Fall”u yadırgayacağımı sanmıştım ama öyle olmadı. Sertab Erener’den de Emre Aydın’dan da İngilizce şarkı dinlemek Türkçelerini dinlemekle aynı. Burada esas pazar biz olmadığımızdan, yurtdışı için fena da bulmadım.

Saykodeliklik arşa değdi

Taner Öngür, Türk saykodelik müziğini arşiv haline getirmeye devam ediyor.
Başarılı müzisyenin Heybeliada’da 43,75 ile kaydettiği işbirliğinin ikinci meyvesi “Sayko Ana” (Saykodelize Edilmiş Türküler) yayınlandı.
Türküleri yeniden düzenleyerek yabancı müzisyenlerin sık sık kullanmak isteyecekleri saykodeliklik seviyesini arşa değdirmiş durumda.
Seneye Burning Man’de Taner Öngür çalarlarsa hiç şaşırmayın.

Haberin Devamı

MOB’dan kaçış yok

Sektör alttan alta gelen MOB Entertainment hareketiyle çalkalanıyor.
Hip hop’un büyüme hızını yakalamayı hedefleyen ekip yetenekli isimlere alan yaratıyor.
10 sanatçının bulunduğu ekipte her an yeni bir üretim olsa da en bilinen şarkıları “Çekmeceden Yıldızlara” YouTube’da 3,6 milyon, Spotify’da 1 milyon dinlemeyi geçti. Şarkıda yer alan Misha, Tepki, Ruby, Aksan, GNG, Motive ve Burry Soprano o kadar iyi ki “daha neler var ellerinde” diye düşünürken buldum kendimi. Sonra YouTube kanallarında kayboldum.
Onlara geç kalmak benim hatam. Hiçbirini tanımam ama bizde iyiye iyi demek esastır.

Ne dinledim?

· Simge Pınar - Sangria
· Umut Er - Vardı
· Taner Öngür feat. 43,75 - Lili Yar
· Misha, Tepki, Ruby, Aksan, GNG, Motive, Burry
· Soprano - Çekmeceden Yıldızlara
Blood Orange - Take Your Time

Yazarın Tüm Yazıları