100 DJ, 60 saat müzik

Bu hafta “Elektronik müzik neden yazmıyorsunuz?” diyenlerin sesine kulak veriyorum. Big Burn İstanbul, 21-23 Temmuz tarihleri arasında Suma Beach’te dansseverler için muhteşem bir etkinlik olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı


3 gün boyunca 100 DJ’le, 5 sahnede, toplam 60 saat elektronik müzik...
Hem de deniz kenarında... Hem de yıldız bir ekiple...
Richie Hawtin, Loco Dice, Nicole Moudaber, Dixon, Acid Pauli, Nu, Luciano ve Bedouin’in yanı sıra Argenis Brito, Dani Casarano, Felipe Valenzuela, Jeremy Olander, Andre Galluzzi, Anthea, Autarkic, Barnt, Boot&Tax, Isolee, Janina, Javi Redondo, Kalabrese, Lake People, Patrice Baumel, Aex, Bu Bu, Lemurian, Nastia, subb-an, Tobi dei, Ulises, Valentino Kanzyani...
Her telden elektronik müzikseverler, bu özel hafta sonunda gün doğana kadar dans etmeye hazır olsun.

GRGDN hızlı döndü

Geçtiğimiz günlerde yine burada GRGDN Müzik’in dönüşüm içinde olduğunu, Vega ile sezonu açacağını yazmıştım.
Çok sürmedi, Türkiye’de çok sevilen Belçikalı isim Oscar and The Wolf’un Türkiye’deki dağıtımcısı oldu GRGDN.
“Breathing” single’ını çıkaran grubun 29 Eylül’de yayınlayacağı “Infinity” isimli albümüyle ilgili haberleri bundan sonra sık sık alacağız gibi... Çünkü GRGDN boş duracağa benzemiyor.

Haberin Devamı

Üzülerek kaçırıyorum

Bu hafta Kuşadası Müzik Festivali’ndeyim. Hem köyüme yakın hem de tatilli, müzikli diye. Sırf bu yüzden koskoca bir 24. İstanbul Caz Festivali’ni kaçırıyorum.
6 Temmuz’da Kadıköy’de yapılacak, 8 mekanda 30’dan fazla konserin olacağı Gece Gezmesi etkinliğini, 7 Temmuz’daki Junun Featuring Shye Ben Tzur ve The Rajastan Express-Miles Mosley, Bilal Karaman, MadenOktemSönmez gecesini, bir de Paco de Lucia’nın anılacağı 8 Temmuz’daki Zorlu PSM’de yapılacak konseri kaçırıyorum mesela.
Hele de 13 Temmuz’daki Mehmet Ali Sanlıkol’un Tiger Okoshi eşliğindeki What’s Next projesini... Program yine çok dolu anlayacağınız. Yine de aklım, Türkiye’nin alternatif alanda en güzel isimlerini ağırlayacak bu akşamki Gece Gezmesi’nde kaldı. Benim yerime de gezin eğlenin...

Ufak ama emin adımlar

İdil Meşe ve Da Poet, müzikal işbirliklerini Rain Lab adı altında resmiyete döktü ve ilk single’ını yayınladı. Redbull Warm Up’ın öne çıkan isimlerinden olan ikili, kayıtlarını Berlin’de yaptıkları “Infatuation”ı beğeniye sundu.
Rain Lab, kendini İstanbul kökenli ama dünya müziği yapan yeni jenerasyon trip hop olarak tanımlıyor. Grubun yeni şarkıları ise Çağan Tunalı’nın prodüktörlüğünde Noiseist Records’dan çıkacak. Takibe almakta fayda var.

Haberin Devamı

Gökhan Kırdar’dan müzik terapisi

“Yerine Sevemem” şarkısıyla aklımızda yer eden Gökhan Kırdar, kalbini koyduğu “müzikle tedavi” projesiyle geri döndü.
“SkyGen” adını taşıyan bu projede Kırdar, müziğin binlerce yıl öncesinden beri kullanılan “şifa” yönünü ön plana çıkarıyor. Dünya tarihindeki tüm müzikle tedavi yöntem ve iyileştirme tekniklerini kendi yorumuyla düzenleyen Gökhan Kırdar, SkyGen Müzikle Tedavi projesiyle sahnede olacak.
Özellikle rahatsızlıklarından müzikle arınmak isteyenlere önereceğim bu deneyim, 9 Temmuz’da İstanbul Hodjapasha Kültür Merkezi’nde...

Siz deyin yeğen, ben diyeyim müzisyen

Ada Müzik’in cesaretini aramızda sevmeyen var mı bilmem. Son çıkardığı isim Barlas Tan Özemek... Siz gazetelerde onu “Teoman konserinden önce çıkıp dört şarkı çalan çocuk” ya da “Bülent Ortaçgil’in yeğeni” olarak tanımış olabilirsiniz ama o Kırkaltı, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Yasemin Mori gibi ünlü isimlerle çaldı, sonunda solo albümüyle geliyor.
Özemek “Ayna Kırıldı” parçasına da klip çekti. Tanınmak değil şarkısını tanıtmak derdinde olduğundan, klibinde de kendi görünmek yerine Burak Yamantürk ve Büşra Fırıdın’ı oynattı.
Şarkısını dijital müzik platformlarından dinleyebilirsiniz. Daha keyifli dinlemeler için ara ara başvurduğu Facebook canlı yayınlarını kaçırmayın derim.
Ne cevherleri var, o zaman anlayacaksınız.

Ne dinledim?

Haberin Devamı

- Stone Sour- Hydrograd
- Yaşlı Amca-Sabaha Kadar
- Deniz Tekin-Yıldızlar
- Halsey-Sorry
- MFÖ- Aşkın Kenarından

Yazarın Tüm Yazıları