Bodrum'da bir yazlıkçı melek Karolina Kurkova

Dünyanın en önemli süpermodellerinden birinin Bodrum’da yazlıkçı hayatı yaşadığını söylesek inanır mısınız?

Haberin Devamı

 

Bildiğimiz yazlıkçı! Sabah sporunu yapıyor, kahvaltıdan sonra denize giriyor, köy pazarlarından taze sebze-meyve kovalıyor, evine gelip yemeğini pişiriyor. Karolina Kurkova’dan bahsediyorum. Bodrum’da bir ev aldı, yaklaşık bir aydır iki oğlu ve eşi ile birlikte burada. Ne havalimanı saldırısı, ne bombalar ne de Türkiye demokrasisine darbe vurmak isteyenler dönmelerine sebep oldu. Bir şey gösterirken “Bak, bak” diyecek kadar Türkleşmiş. Çocuklarından bahsederken de sürekli “Maşallah” çekiyor. Artık gerisini siz düşünün!

 

Sohbet edeceğimiz masaya oturur oturmaz ailesinin fotoğraflarını göstermeye başlıyor. Büyük oğlu Tobin neredeyse yedi yaşına basmak üzere. Bitmek bilmeyen bir enerjisi olduğunu, bir de erken ergenliğe girdiği için her şeye itiraz ettiğini anlatıyor. Tobin, sarışın ama bronz tenli bir yakışıklı. Küçük oğlu Noah, gerçekten çok küçük, daha 9 aylık. “Bir çocuk çok farklıymış, iki çocuk olunca hayat tamamen değişiyor ve zor bir hal alıyor” diyor. Bunu kısa sürede verdiği kilolardan da anlıyorum zaten. Karşımda uzun ama çok ince, dal gibi bir kadın oturuyor.

 

Haberin Devamı


Victoria’s Secret’ın efsane modelinden biraz bahsedelim: Çek asıllı. Kendi dışında bütün ailesi orada. Annesi ile babası hâlâ evli ve bundan gururla söz ediyor. Şehir merkezinin dışında, sayfiye sayılabilecek bir kasabada büyümüş. Babası bir dedektif. Aynı zamanda profesyonel basketbol oyuncusu. Annesinin de iki işi var. Hem bankada yönetici hem de çiçekten duvar kâğıdına, elbiseden saksıya birçok şey tasarlayabilen bir sanatçı, ressam. Fiziken de ruhen de annesiyle babasının karması. Atletik yapısı babasına benziyor.

 

Ergenliği biraz sorunlu geçmiş. 14 yaşındayken vücudunu tek kelimeyle ‘iğrenç’ buluyormuş. Taa ki fotoğrafçılığa meraklı bir arkadaşı yatak odasında fotoğraflarını çekene kadar. Eğlence olsun diye poz vermiş. Ne bilsin Prag’da bir ajansa yollayacağını? “Ajanstan aradıklarında ve olayın içyüzünü öğrendiğimde onu öldürmek istedim. Ama sonra bana modellik teklif ettiklerini duyunca sakinleştim. Annemle birlikte Prag’a gittim bir katalog çekimi için. İlk çekimde ‘Ben bu işi daha önce yaptım’ hissi yaşadım. Ve bu işi devam ettireceğimi hissettirdim. İki yaz sonra tatil için New York’a gittiğimde Anna Wintour ile tanıştım. Onun sayesinde Vogue’a ilk kapak olduğumda 16 yaşındaydım. Ondan sonra arkası çorap söküğü gibi geldi.”

 

Haberin Devamı

Modellik sayesinde vücuduyla barışanlardan Karolina. Eskiden etek bile giymez, bacaklarını spagetti gibi bulurmuş. Dişlerinin ve dudaklarının büyük olduğunu düşünürmüş. Şimdi gülümsemesi bir imza. Tek noksanı var Karolina’nın; Göbek deliği yok. Hafif bir çukurluk var, o kadar. 2,5 ay erken doğduğu için tam delik oluşmamış. Moda çekimlerinde Photoshop’la göbek deliği yapıyorlar ona. Sonra da söylüyorlar: “Bugün sana Adriana Lima’nın ya da Gisele Bundchen göbek deliğini koyduk.”

 

Eşim kendini Ortadoğu’ya yakın hissediyor

 

16 yaşında başlayan modellik kariyerinde hiç yılmadan zirveye tırmandı. Victoria’s Secret podyumlarında fırtına gibi esti, podyumunda yürümediği lüks marka, uluslararası moda haftası kalmadı. Kurkova 2007 yılında kazandığı yaklaşık 5 milyon dolarla dünyanın en çok kazanan modelleri arasına girdi. En çok kazanan modeller arasında Forbes’un yıllık listesinde 6. sıraya yerleşti.

 

Haberin Devamı

Bodrumda bir yazlıkçı melek Karolina Kurkova

 


Çok değil iki yıl sonra âşık oldu. Kocası Archie Drury Amerikalı. Şu anda gayrimenkul işi yapıyor. Aslında deniz askeri. Ordudan ayrıldıktan sonra bir süre telefon işi yapmış, aktörlük tecrübesi olmuş, 2004’teyse yapımcılığa soyunmuş. Irak’a gidip savaş sonra, ‘Irak’ın Sesi’ adlı bağımsız bir belgesel çekmiş. “Yanlış anlaşılmasın, sivil olarak gitti. Kameraman ve kendisi. Ürdün üzerinden Irak’a geçtiler. Irak’ın savaş sonrası durumunu göstermek istedi. Oradakilerin hayatını en iyi anlatan yapımlardan biri oldu. Hatta daha sonra savaş gazileriyle bir belgesel daha çekti” diyor Karolina. Ben anlamakta zorlanıyorum. “Irak’la herhangi bir bağı var mı” diye soruyorum. Anlamama yol açan cevap geliyor: “Yok ama sebebi bilinmez bir şekilde Archie kendini Ortadoğu’ya duygusal olarak çok yakın hissediyor.”

 

Haberin Devamı

“E o zaman Türkiye’de ev almanıza, Bodrum’da yaşamanıza şaşmamalı” diyorum. “Aynen öyle” diyor. Ama yaz için buraya yerleşmelerinin daha geçerli bir sebebi de var. Karolina’nın memleketten en yakın arkadaşlarından hatta “kız kardeşim gibi” dediği top model Tereza Mafsola’nın kocası, Kurkova’nın ev aldığı Canyon Ranch Wellness Resort at Kaplankaya’nın kurucu ortağı Burak Öymen. Karolina anlatıyor: “Çekya çok küçük bir ülke. Oradan ünlü olan pek yok. Tereza ile aynı kaderi paylaşmamızın yanı sıra çiftler olarak da çok iyi anlaşıyoruz. Aile bizim için kutsal ve yaşam tarzlarımız çok benzer. Eşlerimiz ve çocuklarımız birinci sırada. Zaten birlikte çok vakit geçiriyorduk. Burak bize projeden söz ettiğinde çok heyecanlandık ve üç yıl önce daha inşaat bile yokken satın aldık. Yaşamaya ilk başlayan aile de biziz. ”

 

Haberin Devamı

Nar ekşisini burada keşfettim, balzamik neymiş?

 

Peki neler yapıyor Karolina ve ailesi? Bildiğiniz Türk gibi yaşıyorlar. “Buraların yerlisi gibi yaşamak çok hoşuma gidiyor. Markete, pazara gidiyorum alışveriş yapıyorum. Ailem de burada. Annemle pazara gidip sebze ve meyve toplayıp büyük bir keyifle ailemize yediriyoruz. Baharat, beyazpeynir, kuruyemiş, zeytinyağınız muhteşem. Tamamı yerli ve taze, daha ne isterim? Ev hayatı çok hoşuma gidiyor. Tatilimin en değerli anları diyebilirim. Öğlen ve akşam yemeğinde mutlaka bir büyük salatamız oluyor. Marul, salatalık, domates muhteşem. Üzerine beyazpeynir ve zeytinyağı. Ben Türkiye’de nar ekşisini keşfettim. Balzamik de neymiş, artık nar ekşisi bir numara. Bayıla bayıla yiyoruz. Süzme mercimek çorbasını da burada öğrendim. Üzerine biraz kimyon ve zeytinyağı. Cilt için de mide ve bağırsaklar için de muhteşem bir şey. Yeşil içeceğim meşhurdur benim. Pazarda her şey organik olduğu için daha güzel oluyor. İki türlü yapıyorum. Salatalık, kabak, ıspanak, elma, limon, maydanozun suyunu sıkıp içiyorum. Daha kremalı bir şey olmasını istiyorsam da suyun içine muz, buz ve biraz avokado koyuyorum, kremalı gibi oluyor.”

 

Karolina halihazırda sitede yaşayan 20 ailenin kadın üyelerini bir WhatsApp grubunda toplamış. Amaç kaynaşmak, çocukların birlikte oynamasını sağlamak. “Bu grup sayesinde anneler yardımlaşıyor. Birbirlerine yemek tarifi veriyor. Çocuklara da dönüşümlü bakıyoruz. İki saat ben oynatıyorsam, iki saat başka komşu. Böylece anneler de biraz nefes alabiliyor. Yardımlaşarak rahatlıyor ve büyüyoruz diyebilirim. Bütün dünyanın da ihtiyacı olan bu aslında.”

 

KOCASINI FACEBOOK’TAN BULDU

 

Kocam Archie ile tanışma hikâyem film gibi. Ondan önce uzun süreli bir ilişkim vardı. İlk erkek arkadaşım gibiydi. Yaşı benden büyüktü. Ayrıldıktan sonra uzun bir süre erkek görmek istemedim. Çok yorgundum o zamanlar. Kalabalık bir arkadaş grubuyla yemeğe gittik. Archie’yi o yemekte masanın diğer ucunda gördüm. O da uzun ve yorucu bir ilişkiden yeni çıkmıştı. Ertesi gün Facebook’tan kendisine arkadaşlık teklif ettim. Kabul etti ama benim kim olduğumu asla bilmiyordu. 2,5 ay benim model olduğumu bilmeden yazıştık. Eski zamanlardaki mektup arkadaşları gibi başladık. Aramızda fiziksel bir şey yaşanmadan önce çok daha önemli bir bağ kurduk. Ortak noktalarımız olduğunu keşfettik. Ruh ikizimi bulduğumu düşünüyorum. Her şeyden önce birbirimizin dostuyuz. Benim Victoria’s Secret kızı olduğumu öğrenince şoka girdi, biraz korktu bile hatta. “Nasıl yani ben şimdi bir süpermodele âşığım o da bana mı âşık” demeye başladı. Google’dan süper modeller nasıl erkeklerden hoşlanır diye arama yapıyormuş. Kılsız erkek severler diye sonuçlara ulaşıyormuş. Gerçekten çok komik günlerdi. Beraber olmaya başladıktan kısa süre sonra çocuk istedik. Oturup da ‘Evet, bu ay bebek yapacağız’ gibi bir karar almadık ama ikimiz de bu fikre karşı değildik. Ve hamile kaldım. Apar topar evlendik. Sahilde sadece ikimizin olduğu bir nikâh töreniyle... Tek şahidimiz karnımdaki Tobin’di. Tobin şimdi yedi yaşına geldi. Hâlâ düğün yapmaya fırsat bulamadık. Bir türlü karar veremiyoruz nerede nasıl bir düğünle evleneceğimize. Bir de aslında düğüne masraf yapacağımıza çocuklarımız ve ailemizle tatil yaparız daha iyi, diye düşünüyoruz. 

 

Yazarın Tüm Yazıları