The Carters

Beyonce sürpriz yapmayı sever. Bir sabah ansızın yeni albüm ve video klipleri ile karşılaşabilirsiniz. Geçen sabah sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri Beyonce olunca, kesin yine albüm çıkardı diye düşündüm. Tahminim doğru çıktı. Bu sefer albüm sürprizini Jay Z. ile birlikte karşımıza çıkarak yaptılar.

Haberin Devamı

Aslında bu ortak çalışma uzun bir zamandır bekleniyordu ama ortada net bir çıkış tarihi yoktu. “Everything Is Love”, isimli albüm Sony Music etiketiyle The Carters adı altında geçtiğimiz günlerden önce Tidal sonra Itunes’da yayımlandı ve tüm dünyada sosyal medya birbirine girdi. Karı koca olarak listelerde ve izlenme oranlarında hemen en üst sıralara yerleştiler. Beyonce ve Jay Z. On the Run ll turnelerinin Londra’da ayağında kendilerini izleyenlere albümden çıkan ilk şarkı “APES**T”in video klip çalışmasını gösterdi. Daha sonra tüm dünyada yayına giren klibin yönetmenliğini Ricky Saiz’in üstlenmiş.

The Carters

Haberin Devamı

Herkesin konuştuğu ve sosyal medyada olay olan mevzu ise “APES**T”in video klip çalışmasının Paris’te bulunan ve dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Louvre’da çekilmiş olması. Müzeyi kaç liraya kapattıklarından , albüm ve klip görsellerine kadar sosyal medyayı uzunca bir süre meşgul eden çift albümlerinin tanıtımını gayet güzel yapmış oldu.

Fikir gayet güzel ama Beyonce,  geçtiğimiz aylarda Madonna’nın Metropolitan müzesindeki performansını izledikten sonra bu klip çalışmasına girişmiş gibi geldi bana.  Özellikle çiftin merdivenlerde çekilmiş pozları Madonna’nın Metropolitan müzesinde yaptığı gösteriyi anımsatıyor. Günahları boynuna. Belki tamamen tesadüf. Madonna bu haberi önceden alıp klip çıkmadan müze fikrini uygulamış da olabilir.

İşin komplo teorisi kısmını bir kenara bırakıp albüme gelecek olursak , toplam 9 şarkıdan oluşan “Everything Is Love”da benim favorilerim Summer , Boss ve sadece Tidal’da yer alan “Salud!”. Konser turneleri kapsamına umarım sonradan Türkiye eklenir.

The Carters

Son olarak video klip konusunda benzer örnekler ülkemizde yapılsa nereler seçilirdi diye düşünmeden edemedim. Zamanında Seçil “ Uhde “ şarkısını Yerebatan Sarnıcında çekmişti. Çıtayı daha da yükseltip günümüzde nelereler kullanılır? , kesenin ağzı ne kadar açılır? ve izinler nasıl alınır?

Ben Bazen

Haberin Devamı

Simge’nin yeni albümü “ Ben Bazen “ şu sıralar en çok dinlediğim albümlerden biri. Albümü baştan sona şarkı atlamadan dinleyebilme lüksüne sahip olmak ise ayrı bir keyif. Simge bu albüm üzerinde çok çalıştı. Tüm detayları ile tek tek ilgilendi ve nakış gibi işlenen bir iş çıkardı ortaya.

Derdi hit çıksın diye doldurma şarkı yapmak değil, istediği gibi dünya müziğini takip eden, aynı zamanda yaşadığı iklimden uzaklaşmayan bir albüm yapmak oldu. Bana sorarsanız bunu ‘Ben Bazen’ albümü ile gayet iyi başardı.

Hem albümü konuşmak hem de 2011 yılında yaptığımız ilk röportajından bu yana hayatında nelerin değiştiğini öğrenmek için buluştum Simge ile. Albüm çıkarmanın rahatlığı ile döküldü içindekileri ve planlarını. “ İş albüm çıktıktan sonra bitmiyor. Her bir aşama koşturmayı beraberinde getiriyor” diyerek yapacaklarını sıraladı. Kendisiyle sohbetimizde hem albümü hem de müzik dünyasının bitmeyen dertlerini masaya yatırdık. Sorularımı içtenlikle yanıtladığı röportajımızın tamamını Hürriyet TV’de “ Serhat’la Kayıttayız” programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları