Sevda Gibi

15 yaşında katıldığı bir davette sahneye çıkıp, izleyiciden güzel reaksiyon alınca Ufuk Beydemir’in müzik yolculuğu başlamış. “Sahnenin tozunu bir kere yuttun mu geçmiş olsun” cümlesini bizzat yaşamış desek yalan olmaz.

Haberin Devamı

İlk sahne deneyiminin ardından çeşitli guruplarda solistlik yapan Beydemir , daha sonra bir gitar alıp , kendi müziğini yapmaya karar vermiş. 2016 yılında “Ay tenli kadın” şarkısının sosyal medya’da büyük ses getirmesi Ufuk Beydemir’in bir nevi dönüm noktası olmuş. Profesyonel olarak müzik hayatına ilk adımını bu sayede menajeri ve prodüktörü olan Engin Akıncı ile çalışmaya başlayarak atmış.

Sevda Gibi

Beydemer’in ilk albümü Mayıs ayının başında yayınlandı. 11 şarkıdan oluşan “Sevda Gibi” çalışmasında yer alan tüm söz ve besteler kendisine ait. Onun için ‘alternatif rock müziğin gelecek vaat eden isimlerinden biri’ yorumları yapılıyor. Sesi, duruşu ve yaptığı müzik yaşına göre oldukça olgun. Ben albümü dinlerken sanki çok eskiden tanıyıp bildiğim birinin şarkılarını dinliyormuş hissine kapıldım. Hiç yabancılık çekmeden albümün içine girip , hikayelere dahil oluyorsunuz. Ufuk Beydemir çok ortalarda gözükmeyi ve kendini anlatmayı seven insan portresi çizmiyor bende. Sadece müziği ve sahnesiyle gözükmekten yana gibi geldi. Gün geçtikçe büyüyen bir hayran kitlesi var. Canlı müzik performanslarına ilgi oldukça fazla. Bence kendisi gelecek planlarının zeminini gayet sağlam inşa etmiş. Onu önümüzdeki yıllarda daha sık izleyip, dinleyeceğiz. Bu ismi yazın bir kenara.

Haberin Devamı

‘OLMADI’ OLMUŞ

Bazı şarkılar sessiz sedasız hiç farkında olmadan kanınıza girer. Beşir Bayraktar’ın yeni şarkısı “Olmadı” işte tamda o sessiz sedasız dilinize takılan şarkılar kategorisinden olmuş. Sözü ve müziği Bayraktar’a, düzenlemesi Okan Akı’ya ait olan “Olmadı”nın video klip çalışması duayen yönetmen Kemal Başbuğ tarafından çekilmiş. Daha önceden “Tesadüf” isimli bir albümü ve “Biri Zamanı Durdurmalı” şarkısından oluşan single çalışması olan Beşir Bayraktar’ın yeni şarkısı “ Olmadı”nın Chill Trap Edition versiyonu şarkıyı bir başka dinleyip , sevmenize neden oluyor. Çevrede pompalanan şarkılardan sıkılmış ve “ yenilerden ne tavsiye edersin” diye soruyorsanız , ben size bir adet Beşir Bayraktar “ Olmadı” önerebilirim.

Haberin Devamı

Sevda Gibi

 

ROMALI REYHAN

Reyhan Karaca, müzik dünyasında köşesine çekilmeyip sık sık üreten takımdan bir isim. Yeni şarkısı “ Roma” geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Bu vesile ile kendisiyle buluşup biraz lafladık. Şu ortamda yeni şarkı çıkarmanın ne kadar zor olduğunu hatırlattım ona. Hak veriyor ama anca üreterek 90’ların sıcaklığını ve samimiyetini yaşatabileceklerini söylüyor. Ne kadar yeni şarkı çıkarırsa çıkarsın 90’lı yıllarda çıkan şarkılarının çalmaya devam etmesinden hem mutlu hem de rahatsız. Yeni işlerin adresine bu yüzden çok kolay ulaşamadığı düşüncesinde. Sektördeki herkesin maskeli olmasından yakınan Karaca , böyle bir ortamda yaşamanın ne kadar zor ve yorucu olduğundan bahsetti. Kendisiyle yaptığımız sohbetin tamamını Hürriyet TV’de Serhat’la Kayıttayız programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları