Nasılım biliyor musun?

Gripin’in yeni albümü ‘Nasılım biliyor musun?’ geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.

Haberin Devamı

Albüm bundan 5 sene önce yayınladıkları ‘Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar’dan bu yana yeni şarkılar bekleyen Gripin sevenleri doyuracak nitelikte olmuş. Toplam 10 şarkının yer aldığı çalışma yine alıştığımız Gripin tadında. Yenilikleri müziklerine hissettirmeden katıp sadık dinleyicisinin kulağını küstürmeyen bir tarzları olduğu için Gripin’i tebrik etmek lazım. Bu başarıya ortak olan diğer isim Haluk Kurosman’ı unutmamak lazım. Kendisi yeni albüme imzasını yine atmış.

 

İlk klip çalışması için albüm ile aynı ismi taşıyan ‘Nasılım biliyor musun?’ seçilmiş. Klipte kendilerine Zeynep Beşerler eşlik ediyor. Gripin’in yeni albümündeki şarkılar sözleri göz önüne alındığında bu sezon dizilerde sık sık karşımıza çıkacak gibi duruyor. Bunun ilk örneğini geçtiğimiz günlerde ‘Ufak Tefek Cinayetler’de gördük. ‘Sor bana sor’ isimli benimde albümde favorim olan şarkı dizinin yeni bölümünde görücüye çıktı. Son zamanlarda reytingi yüksek olan bir dizide şarkının daha dumanı üzerindeyken kullanılması güzel zamanlama olmuş Gripin için. Nitekim ertesi gün şarkı listelerde hemen yükselişe geçti.

Haberin Devamı

Nasılım biliyor musun

Albüme baktığımızda yine bizi efkara sürükleyecek şarkıların olduğunu görüyorum. İnşallah ellerinden geldiğince çok şarkıya video klip çekerler. Malum klipsiz şarkılar günümüzde unutulup, kenarda köşede kalıyor. Benim favorilerim ; ‘Elini korkak alıştırma’ , ‘Avaz Avaz’  ve ‘Sor bana sor’.

 

LAS VEGAS ASSOLİST TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR

Eskiden bir şarkıcı Las Vegas’ta çeşitli mekanlarda çıkmak üzere yıllık sahne anlaşması yaptığında ‘Gözden düşmüş’ muamelesi görürdü. Eskisi kadar popüler olmadığı ve paraya ihtiyaç duyduğu gelirdi hemen akla. Buna ben de dahil. ‘Yazık bak hiç bir yerde sahne alamıyor. Şimdi Vegas’ta şansını arıyor’ derdim. Son yıllarda bu algı kırılmış gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Nasılım biliyor musun

Önce Britney Spears ardından Jennifer Lopez ve Mariah Carey baya büyük paralara senelik anlaşmalar yaparak Las Vegas’ta  konserler vermeye başladı. ‘Yerimiz yurdumuz belli. Bizi görmek isteyen ücretini ödeyip gelsin burada izlesin’ diyerek baya güzel paralar kazandılar yani. Turneye çıkıp dünyayı gezmekten daha az külfetli bir iş oldu onlar için. Kaç bilet sattı, prodüksiyon masrafı çıkar mı gibi dertler yok. Yıllık anlaşmalarını yapıp işlerine bakıyorlar.

 

Sanırım az önce söylediğim ‘Çaptan düştüğü için Vegas’ta’ algısı da kırılınca bu mevzuya herkes sıcak bakar hale geldi. Geçtiğimiz günlerde Lady Gaga Las Vegas’ta 2 yıllık sahne almak için bir anlaşma imzalamış.Yani bunun artık popüler olmamakla alakası yok. Herkes parasını peşin alıp, stres olmadan şarkı söyleme derdinde. Eminim dünyanın dört bir yanından sevdikleri sanatçıyı görmek için hem bilet parasına kıyacak hem de Las Vegas’ı görmek isteyecek insan mevcuttur. Hem turizm hem müzik aşkı. Alan razı veren razı. Bakalım Rihanna Vegas kervanına katılacak mı? O zaman görün curcunayı. Bu arada kim çıkarsa çıksın sadece bir ismin orada olmasını istemem. Madonna! O her zaman turneye çıkıp sevenleri ile buluşmaya devam etmeli.

Haberin Devamı

 ERSAY ÜNER’DEN MUTLUSU YOK

Ersay Üner’in ‘İki Aşık’ şarkısı kısa bir süre önce dinleyici ile buluşmuştu. İlk çıktığı andan itibaren modern alt yapısı ile şarkı ışıldadı. Hatta öyle fazla ışıldadı ki geçtiğimiz günlerde video klip 50 milyon izlenmeye ulaştı.

Nasılım biliyor musun

Hem bu başarıyı hem de yenileri konuşmak üzere Ersay Üner’in stüdyosunda buluştuk. Ersay tüm bu olanlardan dolayı acayip keyifli. Şarkıyı ilk yaptığı anda duyduğu heyecan doğru karar verdiğini bir kez daha kanıtlamış olmuş. Bundan sonra kendisi için yapacağı diğer işler bu minvalde olacakmış.

 

‘İki Aşık’tan sonra yeni bir şarkı yoksa albüm mü yapacak henüz karar vermemiş. Ona başka şarkıcılara verdiği şarkılarla bir albüm yapıp yapmayacağını sorduğumda ‘ Onlarla ilgili başka planlarım var ’ cevabını verince beni bir meraklandırmadı değil hani.

 

Haberin Devamı

Kendisiyle stüdyosunda yaptığımız sohbeti Hürriyet TV’de ‘Serhat’la Kayıttayız’ programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları