Damlaya damlaya şarkı olur

Her şey Gökhan Türkmen’in sosyal medya hesabından “ aşkta groove olmaz” diyerek gitarını konuşturduğu videosunu paylaşması ile başladı. Bu videoyu temel alan müzisyenler sırayla üzerine kendilerinden eklemelerle işi daha keyifli bir hale getirip şarkıyı elden ele uzattılar. Müzisyenlerin ve müziksever dinleyicilerin katılımıyla ortaya çıkan her yeni adımı paylaşan Türkmen ile aynı anda keyiflendik ve bir sonraki paylaşımda neler olacağını merak ettik.

Haberin Devamı

Kimisi enstrümanı , kimisi sesi ve yazdığı sözlerle bu oluşuma eşlik etti. Son bıraktığımda yeni sözler eklenmiş ortaya başka başka yorumlar çıkmıştı. Gökhan Türkmen’in instagram hesabına girip bu videoların serüvenini takip etmenizi tavsiye ediyorum. Kim bilir belki sizin de bu dinlemesi keyifli şarkıda bir notanız, nefesiniz olur. Beğeni kaygılı , zaman kaybı paylaşımlardan bıkanlar için bu tarz ufuk açan , yaratıcılığı kamçılayan işlerin daha fazla olması dileğiyle. Bravo Gökhan!

Damlaya damlaya şarkı olur

Ayrıntıda Gizli

Yormayan , tek düze tınlamayan , yeni bir müzikal yolculuğa ortak olmak istiyorsanız Cansel’in “ Ayrıntıda Gizli” isimli 4 şarkılık çalışmasına bir kulak verin derim. Bu mini albümdeki tüm söz ve besteler Cansel’in kendisine ait. Benim bu çalışmada dikkatimi çeken ilk unsur akustik düzenlemeler oldu. Gayet kıvam olan bu düzenlemelere , klişe olmayan şarkı sözleri eklendiğinde ortaya çıkan iş, dinlemesi keyifli bir hikayeye dönüşmüş.

Haberin Devamı

Damlaya damlaya şarkı olur

2014 yılında ilk çalışması “ Hayat Böyle”yi yayınlayan Cansel’in “ Ayrıntıda Gizli” isimli albümü farklı ve yetenekli isimlere kapılarını açan GTR müzik etiketiyle yayınlanmış. Sıcak bir sound , yeni bir ses daha ne olsun? Ayrıntılar üzerinde kafa patlatılmış, keyifle dinlediğim bir çalışma olmuş. Umarım bu albümle birlikte Cansel’in canlı performanslarını da izleme şansı buluruz.

İstanbul için dans vakti

3 Ağustos’ta İstanbul’da olanlar ve dans müziğini sevenler şimdiden bu tarihi ajandalarına not etsinler. The Chainsmokers ,Lost Frequencies ve Mahmut Orhan’ı bir araya getiren Play , 3 Ağustos'ta Charm Music ve Epifoni Organizasyonuyla KüçükÇiftlik Park'ta sahneye çıkıyor. Özellikle The Chainsmokers’ın performansını izlemek için sabırsızlanıyorum. Böyle organizasyonlara katılıp , kendimizden geçmeyi özlemiştik umarım bizi bekleyen daha çok sürprizli konserler vardır.

Haberin Devamı

Damlaya damlaya şarkı olur

Suzan Kardeş ile her telden

Dünya tatlısı bir kadın Suzan Kardeş. Samimiyeti ile sizi hemen etkiliyor. 10 parmak 10 marifet durumlarına ise hiç girmiyorum. Yeni çıkan albümü “ Kardeş “ vesilesi ile buluştuk. Bu albümün özelliği Suzan Kardeş’in şarkıları Bosna Hersekli ünlü grup Divanhana ile birlikte söylüyor olması. Yeni albümden girdik nerelerden çıktık biz bile anlamadık. Marifetler çok olunca , konuşacak konularda bitmiyor. Bol kahkahalı ve samimi cevapların havada uçuştuğu sohbetimizin tamamını Hürriyet TV’de Serhat’la Kayıttayız programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları