Çok bekletme kraliçe

Yeni albümünü beklemekten helak olduğum isimlerin en başında Madonna geliyor. Müzik konusunda ilk defa arayı bu kadar uzun tutan kraliçenin beklettiğine değmesi tüm sevenlerinin ortak dileği.

Haberin Devamı

Heyecanlı bekleyiş sürerken Madonna’nın sosyal medya hesabından bize sunduklarına baktığımızda her bir paylaşımının yeni Madonna albümünün şifrelerini verdiğine şahit oluyoruz. Mesela siyah perukla çekilen videolardan anlaşılıyor ki daha önce belirtildiği gibi uzunca bir süredir yaşadığı Portekiz’in esintilerine müziğinde bolca rastlayacağız. Kolombiyalı Maluma ile stüdyodan paylaştığı fotoğraf ise bu birlikteliğin kimin albümünde yer alacağı konusunda merak uyandırıyor.

Çok bekletme kraliçe

Son duyumlar Mayıs ayında ilk single’ın çıkacağı yönünde. Ve yine Mayıs ayında İsrail’de yapılacak olan Eurovision şarkı yarışmasında konuk olarak sahne alacağının açıklanması , yeni şarkıların Avrupa promosyonu için biçilmiş kaftan olacağını işaret ediyor.

Haberin Devamı

BARDAK TAŞIYOR

Can Bonomo, önümüzdeki ay çıkması beklenen “Ruhum Bela” isimli 5. albümü öncesi, “Bardak Taşıyor” şarkısını dinleyicisiyle paylaştı.

Sözü ve müziği Bonomo’ya , düzenlemesi ise Can Saban’a ait olan şarkısını çok severken video klip çalışmasına ayrı bir  bayıldım. Yakın çevresi ve hayranlarının yer aldığı videonun enerjisi ilk izleyişte karşı tarafa geçiyor. Yönetmen Onur Işıksalan’ı bu yüzden ayrıca tebrik ediyorum.

Çok bekletme kraliçe

‘Bardak Taşıyor ‘ videosunun bir diğer özelliği ise Bonomo’nun dediğine göre yeni çıkacak olan albümünün ipuçlarını barındırıyor olmasıymış. Birde o gözle izlemeyi unutmayın.

Bu arada şarkıyı dinlerken nedense  Nazan Öncel’in sesini  bir yerlerden duymak istedim. İlerleyen zamanlarda ikisinin ortak yapacağı bir şarkıdan ateş çıkacağını düşünüyorum.

SANA DOĞRU

Müzik dünyasında bazı işler büyük reklam stratejileri , söylemler ve görseller eşliğinde sunulup istenileni veremezken bazısı hiç birine gerek duymadan başarıya ulaşır.

Bora Duran’ın ‘ Sana Doğru ‘ şarkısı sessiz sedasız kendini sevdiren kategoriden. Söz , müzik ve düzenlemesi Duran’ın kendisine ait olan şarkı, 6 ay önce çıkmasına rağmen tazeliğini yitirmeden kendine yeni dinleyiciler bulmaya ve sevilmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Çok bekletme kraliçe

Şarkı şu an için 61 milyon kez dinlenmiş. Malum günümüz şartlarında bu durum bolca köpürtülüp haberler yapılır ve servis edilir. Duran’ın şarkısı ile alakalı böyle durumlara hiç rastlamıyoruz. İşte işin anlatmak istediğim tarafı tam da burada devreye giriyor. Şarkı güzelse öyle veya böyle yolunu buluyor a dostlar. Ne büyük reklamlar ne de gün aşırı çıkan haberlerin etkisi kısa süreli dalgalanmadan öteye gidemiyor.

Bora Duran’ın gerek vokal gerekse tarz olarak kendisinden beklenenin bir iki tık dışına çıkması bana göre  gayet iyi olmuş. Ben radyoda şarkıya her denk geldiğimde sesini sonuna kadar açıp eşlik ediyorum.

ODAM KİREÇ TUTMUYOR

Kolpa'dan tanıdığımız Bora Yeter ve Seksendört grubunun solisti Tuna Velibaşoğlu, Can Levent ve Yaz Hünkar’dan oluşan İzmirli elektronik müzik grubu DiscØguru ile beraber Bora Yeter Collective adıyla, anonim türkü 'Odam Kireç Tutmuyor'u yeniden yorumlamış.

Haberin Devamı

Çok bekletme kraliçe

Kolektif bir çalışma anca bu kadar ahenkli olur. Malum çoğu zaman kimya tutmadığında bu durum yapılan işe fazlasıyla yansıyıp ortaya dinlemesi keyifli olmayan şarkılar çıkabiliyor. Bu çalışmada ise her şeyin gayet güzel yerine oturduğunu görüyoruz.

‘ Odam Kireç Tutmuyor ’u dinlerken türkünün özünden kopmadan , yeni dokunuşların gayet dozunda enjekte edildiğini net bir şekilde duyabiliyorsunuz. Garaj Müzik etiketiyle yayınlanan şarkıyı dijital ortamlardan edinmeniz mümkün.

Yazarın Tüm Yazıları