Bana aşk ver! Spam yollama!

‘Bana aşk ver’ Aynur Aydın ve Turaç Berkay’ın müzikal buluşmasının ilk ürünü. Şarkının sözleri Berksan , müziği Turaç Berkay’a ait.  Geri vokalde Aleyna Tilki var.  Nakaratı ile daha da coşan bir dans şarkısı olmuş. Birkaç dinleyişten sonra kendinizi gün içinde şarkıyı mırıldanırken bulabilirsiniz. Şarkı radyolarda ve müzik listelerinde kendine yavaş yavaş güzel bir yer edinecek gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Şarkı çıktıktan sonra ikili güzel gelişmeler beklerken birtakım entrikalarla karşı karşıya kalmış. Aynur Aydın bu konuyu şarkının videosunun 2 milyon izlenme oranına kavuştuğu haberini sosyal medya hesabından duyururken detayları ile yazdı.

 

Meğer ‘Bana aşk ver’in youtube videosuna birisi ya da birileri kanaldan kaldırılması adına spam ihbarında bulunmuş. Şarkı yayınlandığı saatten itibaren 250 bin spam mesajı almış. Aydın’ın aldığı bilgiye göre bu saldırı kişisel algılanmasın diye birkaç bin spam diğer şarkılara yollanmış. Anlaşılan o ki birileri bu şarkının dinleyici ile buluşmasını istemiyor ya da bilmediğimiz başka bir durum var.

 Bana aşk ver Spam yollama

Haberin Devamı

Müzik dünyasının arka sokaklarında neler olduğunu bu işin içinde olan herkes az çok bilir. Malum son zamanlarda tıklanmalar, satın almalar, listeler bir kıstas alınamaz hale geldi. Herkesin listesi, dinlenmesi kendine göre büyük başarı öyküsü. Sadece onların şarkıları dinleniyor ve liste başı. Ama dinleyici hangisine itibar edecek ya da bütün bu detaylar şarkının dinlenmesine ne gibi bir artı sağlayacak bu ayrı bir tartışma konusu.

 

Aynur Aydın ve Turaç Berkay’ın şarkısının videosunun başına gelenlere bakacak olursak belli ki bir savaş var ortada. Detaylı araştırmalar yapılsa kim bilir altından neler çıkacak. Eminim bunu kimin ya da kimlerin yaptığını az çok tahmin ediyorlardır. Burada esas konu neden insanların bu tip yollara başvurduğu. Bu duruma özellikle Aynur Aydın’ın çok üzüldüğünü düşünüyorum. Kendisiyle ilk çıkardığı albümün röportajını yaptığım zamanlar oldukça heyecanlı ve bir o kadar başına geleceklerden habersizdi. Yurt dışından yeni gelmişti ve oradaki sistemin burada da aynı şekilde ilerlediğini zannediyordu. İlk albümün gerek içeriği gerekse video klipleri oldukça modern ve Türk Pop Müziği için taze kan teşkil eden işlerdendi. Zaman içinde Aynur hem piyasayı hem işleyişini görünce kabuğuna çekildi ama pes etmedi. Her çıkardığı şarkıda biraz daha Türk piyasasına hitap eden işler yaptı.

 

Haberin Devamı

Kırılgan bir yapıya sahip olması kendini doğru ifade etmesine engel oluyor diye düşünüyordum. Ama o da zaman içinde bu dünyanın şifrelerini çözüp , ona göre davranmaya başladı. Aynur Aydın’ın daha çok ortalarda olması taraftarıyım. Turaç Berkay ile yaptığı bu çalışma inşallah buna bir vesile olur. Bu ikiliden daha çok şarkı çıkacak gibi duruyor.

 

Turaç Berkay’ın geçtiğimiz yaz beğeniyle dinlenen Belma Şahin ile yaptığı ‘İki Cihan’dan sonra Aynur Aydın’la yaptığı ‘Bana aşk ver’ in aynı etkiyi göstereceğini düşünüyorum. Bu arada Turaç Berkay’ın iyi bir müzisyen olması yanında sesi de güzeldir. Bu şarkıda onunda vokalleri var ama efektlerden sıyrılmış duru sesini bir dinlemeniz lazım. Umarım bir gün kendi şarkısını kendi sesinden dinleyici ile paylaşır.

 

 

Haberin Devamı

YANSIN BAKALIM

 

Gülben Ergen’in Sezen Aksu imzalı ‘Yansın Bakalım’ şarkısı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ben ilk dinlediğimde ‘Uçacaksın’ ve ‘Sade ve sadece’ albümlerindeki şarkıların tadını aldım. Bu lezzet biraz Sezen Aksu’dan geliyor. Bu ikilinin yeniden bir araya gelmesi sevindirici. Şarkının aranjesi Okay Barış’a ait. Barış’ın vokalleri şarkıya başka bir enerji katmış. Liste başarısı ne olur bilemem ama Gülben Ergen’in denenmiş ve başarı sağlamış formülüne geri dönmesi kendisi açısından iyi bir seçim olmuş.

 Bana aşk ver Spam yollama

Gelelim şarkının Nihat Odabaşı imzalı videosuna. Ben her zaman sade video kliplerin doğru kamera açısı ve ışıkla , yüksek maliyetli videolardan daha etkileyici ve şık olabileceğine inananlardanım. “ Yansın Bakalım” videosu düz bir fonda şarkıcıyı öne çıkaran bir iş olmuş. Odabaşı’nın gözü tartışılmaz. Videodan hangi görüntüyü alırsan al güzel bir fotoğraf karesi olarak servis edebilirsin. Tıpkı bu son videoda olduğu gibi.

 

Haberin Devamı

Gülben Ergen’in şarkıyı söylerken yaptığı mimikler ve klip sonunda cebinden çıkardığı çakmağın alt metni çok çeşitli yorumlara açık. Mesela ben klipteki vücut dilini ve bakışlarını adeta bir basın toplantısı gibi algıladım. Şarkı listeleri yakacak mı zaman gösterecek. Başarılı söz yazarı, besteci ve aranjörleri topladığı yeni albüm öncesi ‘Yansın Bakalım’ ile bir giriş yapan Ergen’in albüm çıktıktan sonra gelişme ve sonuç bölümlerini hep birlikte izleyeceğiz.

 

 

EYVALLAHIM VAR

 

Yunus Günçe ile ikinci kitabı  ‘Eyvallahım Var’ı konuşmak üzere buluştuk. Malum kitap sonrası hakkında çok tartışma oldu. Nedir işin aslı astarı öğrenmek istedim.

 Bana aşk ver Spam yollama

Kendisi tüm olanı biteni sakin ve cevapları hazır bir şekilde karşılıyor. ‘Öncelikle bu bir şiir kitabı değil!’ diyerek kendisini şiir kitabı yazmış gibi gösterenlere düzeltme yapıyor. Okumadan kitaptan alıntılar yaparak özellikle sosyal medyada eleştirenleri kale almıyor.

 

Haberin Devamı

Yazdığı ilk kitapla birlikte ‘Eyvallahım Var’ı Yunus Günçe’ye giriş kiti olarak tanımlıyor. Kendisinin deyişiyle bu kitap zihninin çıktısı. Yunus Günçe ile yaptığım röportajı Hürriyet TV’de “Serhat’la Kayıttayız” programında izleyebilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları