Aşk katili

90’lı yılların İstanbul gece hayatında bar programlarının tadı bir başkaydı.

Haberin Devamı

Her güne özel sahne alan bir isim olurdu. Bu kültür zaman içinde kayboldu. Mekanlar canlı müzikten club kafasına geçmeye başlayınca canlı müzik yapan yerlerin sayısı azaldı. Son yıllarda o eski tatları tekrar yakalayan mekanlarda birçok isim sahne alıyor. Özay Bakır yaptığı gece programı ile hem mekanı dolduran hem de o bahsettiğim 90’lı yılların eğlence ruhunu yaşatan başarılı isimlerden biri. Seçtiği repertuar ve orkestrası ile saatlerce tansiyonu hiç düşürmeyerek yaz kış demeden gelen dinleyiciyi gayet keyifli evine yolluyor.

Aşk katili

İlk şarkısı “ Kalp”i 2013 yılında çıkarıp , 2016’da “ Toz Duman” ile müzikal yolculuğuna devam eden Özay ,geçtiğimiz günlerde yeni şarkısı “ Aşk Katili”ni dinleyici ile paylaştı. Sözü ve müziği kendisine , düzenlemesi ise değerli müzik adamı Ozan Çolakoğlu’na ait olan “ Aşk Katili”  , Özay’ın dinleyici kitlesini daha çok genişleteceğe benziyor. Yavaş ve emin adımlarla ilerlediği yolda ben Özay’ın sahnedeki duruşunu ve yaydığı enerjiyi Kenan Doğulu’ya benzetiyorum. Bundan sonraki sinngle çalışmasında 90’lı yıllardan bir Kenan Doğulu şarkısının yeni versiyonuna yer verirse hiç fena olmaz. Mesela “ Kandırdım “ şarkısı çok yakışır. Özay’ın yeteneklerini yavaş yavaş gösterdiğini ve şu anda ısınma turlarında olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda ismini daha çok duyacağız.

 

Haberin Devamı

Aşk katili

YENİ BİR YER KEŞFETMEK

Bu hafta röportajını yaptığım Atiye ile Beşiktaş’ta çok güzel bir yerde buluştum. Container isimli bu mekan çok amaçlı bir atölye. Röportaj vasıtasıyla haberdar olduğum bu keyifli yer hakkında aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Container 2016 yılında Asuman Aktüy Özdemir  ve Şemsettin Özdemir tarafından kurulmuş. Multidisipliner bir atölye olan Container da seramik, cam, ebru, cam, tekstil baskı,serigrafi,yaratıcı drama,desen,İllüstrasyon atölyeleri düzenleniyor. Mekanın içinde yer alan sahnede canlı müzik , tiyatro performansları ve dans çalışmaları yapılıyor. Masal anlatım gecelerinden, erbane çalışmalarına, keçe atölyelerinden, film okumalarına  kadar zengin bir çeşitlilik sunan mekana girdiğiniz anda hafifliyorsunuz.

 

Haberin Devamı

Container’da dikkatimi çeken sanki tadilat varmış hissi veren duvarları ve mekanın zeminiydi. Bu durum özellikle yaratılmış. Yaratıcılığı tetikleyen öze inmeyi mekan böyle gösteriyor bize. Mekanın önünde yer alan minik kafesi ayrı bir huzur yeri. Özellikle tavsiye ettiğim ev yapımı limonatası. Beşiktaş’ta Container’a  mutlaka uğrayın derim.

 

ATİYE İLE HİSSET

Bu hafta Atiye ile yeni şarkısı “Hisset”i konuşmak üzere buluştuk. Kendisi ile çok röportajımız oldu. Her seferinde farklı bir yanını keşfettiğim Atiye ile bu sohbetimizde aslında ne kadar eğlenceli ve karşısındakine güvendiğinde koruma kalkanlarını kolayca indirdiğini gördüm. Gayet samimi geçen röportajımızda yeni şarkısının vermek istediği mesajdan bahseden Atiye geçmişe takılı kalmayıp , geleceği çok düşünmeyip yaşadığımız an ve saniyenin tadını çıkarmaktan yana. Bu röportajda Atiye’nin farklı yönlerini göreceksiniz. Tamamı Hürriyet TV’de Serhat’la Kayıttayız programında.

Yazarın Tüm Yazıları