Tutunamayan Sambacı tutunmaya geldi

Giydiği formalar altında yıldızlık mertebesine ulaşamadı. Son olarak Brezilya’da da kalıcı olamadan sarı lacivertli renkler altında buldu kendisini. Ve şimdi Kadıköy’de ne yapacak, merak konusu...

Haberin Devamı

TUTUNANLARIN anlayacağı biri değil Josef de Souza.. Şu ana kadar bütün çabasına rağmen bir takıma tutunamamış bir yıldız adayı.
Brezilya Milli Takımı’na kadar çıkacaksınız ama hiç bir zaman kalıcı olamayacaksınız.. Vardır herhalde bunda bir hikmet.. Ne bileyim.. Bir türlü isteklerine kavuşamamak, mutlu olamamak, gidişatı kabul edememek, inkar ve isyan hâli.. Sanki böyle bir yörüngeden geçiyor, Souza..
Tıpkı Oğuz Atay’ın okumaya başlayınca bitmesini istemeyeceğiniz eseri, “Tutunamayanlar”ın kahramanları gibi.. Elbetteki Atay’ın kahramanları Selim Işık, Turgut Özben, Süleyman Kargı, Metin psikolojik tahlillerle ön planda. Mizah ve başkaldırı neredeyse her bölümde. Sonuçta tutunan ve “Tutunamayanlar”ın öyküsü..
Souza’yı yazarken belirli farklılıkları olmakla birlikte Oğuz Atay’ın dev yapıtına gittim.. Sambacı, elbette ne bir Selim Işık ne de Turgut Özben.. Ama bir ‘tutunamayan’ işte..

Haberin Devamı

PORTO ONU BEĞENDİ VE KAPTI

VASCO Da Gama’da başlıyor futbol yolculuğuna.. İyi de başlangıç yapıyor. Dikkat çekti. Yıldız adaylarını dünyanın dört bir yanında keşfedip onları İber Yarımadası’ndan Avrupa’nın en konforlu takımlarına satan Porto, Souza’yı da merceğine aldı.
Beğendi ve transfer etti. Hatta Souza’nın hocası şimdiki hocası Pereira’ydı.. Olmadı ama.. Bir türlü beklenen patlama olmadı ve tekrar evine döndü..
Kiralık olarak Gremio’ya geçti. Yeni takımı memnun kaldı bonservisini de aldı. Ancak dikiş tutturulamadı ve Sao Paulo’ya transfer oldu.. Orada aslında kendisini en azından yeniden gösterme olanağı buldu.. Öyle olunca eski hocası Pereira, Fenerbahçe’ye gelir gelmez onu istedi. Sao Paulo’da da kalıcı olamadan İstanbul’da buldu kendisini. 4 yıllık bir sözleşmeyle kendisini Türkiye’ye bağladı. Tutunamayan adam Souza, Kadıköy’de tutunmaya geldi.. Belki de içindeki Olriç’e (*) kulak vererek..


HALK PLAJI KEYFi YAŞADI

TAKIMDA en iyi anlaşabileceği isimleri önce buldu. Nani ve Fernandao ile yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.. Üçü birlikte İbiza Adaları’na gitmiyor ama Beykoz’da bir halk plajında keyif çatabiliyorlar..

Haberin Devamı


BU KEZ HIRSLI ÇOK ÇALIŞIYOR!

F.BAHÇE muhabirimiz Ahmet Ercanlar söylüyor, “Abi, Topuk yaylasındaki antrenmanların en hırslısıydı. Çok çalışıyor. Bu sefer kalıcı olmak istediği çok belli.”

2. VıTOR PEREıRA DÖNEMi

DAHA önce sonu hüsranla biten Porto macerasında takımın başında bulunan Pereira, onu tekrar istedi. Geçmişte yeterli görmeyip gönderdiği oyuncusu tekrar istediğine göre var bir bildiği. Fenerbahçe taraftarı da şimdiden onu Mosheou ve Aurelio’ya benzetti bile..

AÇIKLAMA: OLRiÇ (*)

Tutunamayanlar romanındaki Turgut Özben’in hayali arkadaşı. Turgut yaşamda düştüğü açmazlardan sıyrılması için çoğu zaman Olriç’e danışır.. Turgut-Olriç ikilisi dünya edebiyatındaki Don Kişot- Sancho Panca ikilisine de benzetilir..

Haberin Devamı


YARIN: CAVANDA

Yazarın Tüm Yazıları