Karadeniz'in yeni Çirkin Kral'ı

Trabzonspor’un yeni transferi Cavanda’ya lakabını sosyal medya buldu.

Haberin Devamı

Cavanda’yı bir zamanlar Beşiktaş’ta simge olan Ali Eren’e benzetenler var. “Onun siyahi hali bordo mavili formayı giyecek” deniyor. Trabzon taraftarının ise onu çok seveceğinden şüphem yok.

TRABZONSPOR’un Başkanı bir röportajında soru üzerine söylemişti. “Beni Yılmaz Güney’e benzetirler.”
Güney, Türk Sineması’nın Çirkin Kralı’ydı...
Yol ve Sürü filmiyle anılardan hiç çıkmayacak büyük bir sinemacıydı...
Trabzonspor geçtiğimiz yıllarda Avrupa Kupaları’nda rakibi olan Lazio’dan Cavanda’yı aldı. Hani kendilerine karşı rakipten biri o gün çok iyi oynarsa hemen mercek altına alınır ya..
Cavanda da böyle bir anlayışla transfer edildi..


BAŞKAN NE DER BiLiNMEZ...


Lazio-Trabzonspor maçındaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti.. Aklıma hemen Aydınsporlu İlker Yağcıoğlu’nun 6-1’lik hüsrandan sonra Fenerbahçe’ye transferi geldi..
Neyse fazla uzatmayayım.. Trabzonspor’un yeni transferi Cavanda için “Çirkin Kral” benzetmesi sosyal paylaşım sitelerinde dolaşmaya başladı. (Hatta onu bir zamanlar Beşiktaş forması da giymiş olan Ali Eren’e benzetenler de var.. Onun siyahi hali diyorlar..)
Yılmaz Güney’e benzetilen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu “Çirkin Kral” benzetmesine ne der bilmiyoruz..

Haberin Devamı


SÖMÜRGEDEN ÇOK ÇEKTiLER..


ANGOLA Luanda doğumlu Cavanda.. Belçikalı Diktatör Leopold, Afrika’nın coğrafyasına kök söktürdü.. Sömürgeciliğin en acı tarafı ise Cavanda’nın kaderinde saklı.. Sömürülen bir ülkenin evladı şimdilerde kendisini özgürlüğünden alıkoyan bir başka sömürgeci ülkenin milli takımı için ter döküyor.. Cavanda Belçika U21’de 26 kez forma giydi. Bu sömürü düzeni yok olmadıkça benzer bir çok hikaye daha yazmak zorunda kalacak, biz gazeteciler..

Yazarın Tüm Yazıları