Pana-Fenerbahçe maç öncesi...

Normal sezonu geride bıraktık, burası artık play-off'lar, burada kimin kağıt üstünde nasıl durduÄŸunun veya takım ambleminin daha güzel olduÄŸunun bir anlamı yok.Â

Haberin Devamı

Geçmişte kazanılan şampiyonlukları, katıldıkları Final Four'ları analiz ederek bugün, burada, bu serinin sonucunu tahmin etmemiz neredeyse imkansız. Obradoviç gittiğinden beri playoff kazanamamış bir Panathinakos mu yoksa Obradoviç ile OAKA'da hiç kazanamamış Fenerbahçe mi? Veya soruya bir de başka taraftan bakalım isterseniz.

Yıl 2010-2011, ev sahibi avantajı ile Xavi Pascual, Obradoviç'i misafir ediyor sahasında. Hatta o yılın Barcelona'sı Top 16'da 6 galibiyet 0 mağlubiyet ile gelmiş playoff'a. Seri sonunda Pascual, Obradoviç'i 3-1 ile Final Four'a uğurlamış, sezon sonunda Panathinaikos son Euroleague şampiyonluğunu kazanmıştı.

Tekrar soralım, Pascual ev sahibi avantajı olmasına rağmen seriyi yeniden Obradoviç'e verir mi? Yoksa Obradoviç 10-11 sezonunda olduğu gibi "Ev sahibi avantajı çok da önemli değil" dedirtir mi?

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE EUROLEAGUE VE BASKETBOL BU KADAR GÃœZEL, KEYÄ°FLÄ° VE TAHMÄ°N EDÄ°LEMEZ!

18 Nisan 2017, haftaya Salı, herhangi bir maçtan daha fazlası için parkeye çıkacak Obradoviç, 5 tane şampiyonluk kazandığı salonda bu kez silahlarını Fenerbahçe için kullanacak. Tarihte ilk kez playoff'ta karşı karşıya gelecek iki takım. Bir tarafta DNA'sında sadece kazanmak olan Panathinaikos diğer yanda 2013'den beri inanılmaz yol katetmiş olan sarı lacivertliler olacak. 

Benzer savunma karakteristiklerine sahip iki takımda, Fenerbahçe için galibiyetin parolası normal sezonun ikinci maçında saklı aslında. İlk önce, "Final Four için ekstra motivasyona ihtiyacınız yok, hiç seyirciniz olmadan da motive olabilirsiniz" diyen Bogdanoviç gibi kulakları 20.000 kişiye tıkamak, sonrasında oyun kuruculara 40 dakika kesintisiz baskı yaparak, kendi sahalarında havaya girmelerini engellemek olacak. Aynı, normal sezonun 2. maçında Calathes'in sezonun en kötü maçını oynamasına neden olduğumuz gibi. Aynı, 5 oyuncumuzun çift haneli sayılara ulaştığı maçta, Fenerbahçe, seyircisine ilk ve son defa bu kadar rahat ve keyifli bir maç izletiği gibi oynamak gerekecek. 

Udoh'un eksikliğinde tüm takım bir bütün halinde oynamış, gerçek karakterine dönmüştü adeta Fenerbahçe. Pota altında Ahmet ve Vesely ile etkili olurken, Datome, Sloukas ve Nunnaly yayın gerisinden takıma katkıda bulunmuştu. Bogdanoviç ve Dixon skor anlamında beklenilen sayılara ulaşamamış ancak asistleri ile etkili olmuşlardı. Fenerbahçe daha ilk çeyrekte Panathinaikos'un fişini çekmiş, bir arada keyifle oynayan, geçen yılın Fenerbahçesine en yakın takımı izletmişti bize. Nasıl kazandığını hatırlayan sağlıklı bir Fenerbahçe serinin kilidini açmış demektir aslında.

Haberin Devamı

Her yemeğin farklı şefler elinden çıkmış hali nasıl farklı sonuçlar, tatlar veriyor ise, Euroleague'de playoff'ların bileşenleri, malzemeleri, normal sezondan farklıdır hep. Panathinaikos'u eski görkemli günlerine döndürmek isteyen Pascual'in sosu mu yoksa son 2 sezonun playoff kralı Fenerbahçe'nin efsane koçu Obradoviç'in mi lezzetli olacak? 

BEN OYUMU FENERBAHÇE'DEN YANA KULLANIYORUM YA SİZ?

Akılda kalanlar:

-Panathinaikos takım sahibinin Spartacus'e atıfta bulunduğu, "Savaşa hazır olun" tweet'i.

-Panathinaikos tarihinde görülmemiş bir talep ve hız ile satılan playoff biletleri.

-Ahmet Düverioğlu'nun 2. maçtaki efsane performansı

-Nick Calathes'in 2. maçtaki sezonun en kötü performansı

Haberin Devamı

Akıldaki sorular:

-Obradoviç duygusallaşır mı?

-Kostas Sloukas ve Pero Antiç seyirciden etkilenir mi?

-OAKA gerçekten 20.000 kişi alır mı?

-Yıl olmuş 2017 hala OAKA'da gerilen ağlara hala ihtiyaç var mı?

-Fenerbahçe'de maçtan önce sakatlık haberi gelir mi?

Yazarın Tüm Yazıları