Yayıncılara duyurulur

Geçenlerde editör-yazar dostum Ünver Alibey’e “Türkçede yayımlansa ne güzel olurdu” dediği yazarları sordum...

Haberin Devamı

İşte yanıtları...
“En başta Colin O’Sullivan gelir. Colin O’Sullivan 1974’te İrlanda’da doğdu.
Fransa’dan ödüllü bir yazar kendisi. Romanı ‘Killarney Blues’, Prix Mystère de la critique sahibi. Bu ödül çok prestijli polisiye kitaplara veriliyor.
Bir diğer romanı, The Starved Lover Sings, Rusçaya çevrildi. Çok başarılı bulundu. Yakın gelecekte sık sık gerçekleşen tsunami felaketinden birinde kızını kaybeden bir öğretmenin macerası.
‘The Dark Manual’ adlı romanı şu anda büyük bir Amerikan yapım şirketi tarafından TV dizisi olarak çekiliyor. ‘Black Mirror’ tarzı bir bilim kurgu hikayesi...
‘My Perfect Cousin’ adlı romanı 2019’da İrlanda’dan bir yayınevi tarafından yayımlandı ve o da çok ses getirdi. 1980’lerde geçen hikaye bize o yıllarda ergen olmanın ne demek olduğunu hatırlatıyor. Son romanı ise ‘Marshmallows’, tiyatro dünyasında Noel zamanı meydana gelen bir cinayeti konu alıyor.
Şu anda üstünde çalıştığım bilim kurgu öykü antolojisi ‘Kıyamet Alametleri’ için bir öykü gönderdi. Öyküsü de romanları kadar muhteşem, onu da belirteyim.”

Haberin Devamı

Yayıncılara duyurulur

Türkiye’de bir ilk

Türkiye’de sanat eserlerinin orijinalliği meselesi büyük bir karmaşaya sebep oluyordu.
Çeşitli sanat tarihçisi veya ‘ressam bilirkişiler’ hiçbir bilimsel veriye dayanmayan, ‘kanaatine vardım’ ifadeli ekspertiz raporları hazırlıyordu.
Teknoparkta kurulan ArtLab Turkey, Türkiye’de sanat eserlerinin bilimsel ekspertizini yapmaya başladı.
Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi’nde 30 yıl görev yapan kimyager Dr. Kezban Özdemir ve imza uzmanı, grafolog Cem Ahmet Dönmez, ArtLab Turkey bünyesinde sanat eserlerinin boya yaş ve nitelikleri, tuval liflerinin yaş ve özellikleri, imzaların grafoloji ve karakteristik özelliklerini inceliyor.
Sanat eserlerini, bilimsel verilere dayanarak raporluyorlar. ArtLab Turkey bünyesinde boya analizi yapan fitr makinesi, GSMC kütle spektomektresi, regula, çift okülerli mikroskop, video spectral comparator ve elektron mikroskopu gibi cihazlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Yapayalnız bir yol hikayesi

Mehmet Esen’le sık sık buluşuruz, geçenlerde yeni çektiği filmden bahsetti.
Film, Atatürk heykelinin İstanbul’dan Doğu Anadolu’ya olan yolculuğunu anlatıyor. 19 Mayıs törenine yetişecek bir heykelin hikayesini izlemek heyecanlı olacak.
Filmin oyuncu kadrosunda çok önemli isimler var: Halil Ergün, Fırat Tanış, Reha Özcan, Berfu Öngören, Ali Erkazan, Arif Pişkin, Kaan Turgut, Feridun Düzağaç, Öykü Tanışman, Osman Kabakçı. Filmin müziklerini de Erkan Oğur yapmış.
Bu arada Mehmet Esen, SineSen’in yeni başkanı oldu. Yolu açık olsun!

Yayıncılara duyurulur

Tarihi mekanların bilmediğimiz gerçekleri

Alper Kıvılcım’ın yeni kitabı Dark İstanbul yayınlarından yayımlanıyor. “Ölüden Doğan”, kalabalıklar içinde fark etmediğimiz gizemli insanlar ve onların her birimizi hayretler içinde bırakacak derecede kadim sırlarını anlatıyor. Kitapta, karanlık sokaklar, dehlizler, tarihi mekanların bilmediğimiz gerçekleri, kanla beslenip gün ışığından kaçanlar, sıradan insanların korkuları üzerine hayatlarını inşa eden varlıklar var.

Haberin Devamı

Yayıncılara duyurulur

Yeni Çıkanlar

Aşk ve evlilik

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) Osmanlı Kadın Hareketi’nin öncü isimlerinden olan Emine Semiye’nin kaleme aldığı “Muallime” isimli eserini, Tuğba Sivri Çınar ve Ebrar Begüm Üstün’ün çevirisiyle okurlarla buluşturuyor. Emine Semiye’nin kitaplaşmış ilk romanı “Sefalet” ile başlayan kitap dizisi, “Muallime” eseri ile devam ederek yüz yılı aşkın bir unutuluşun ardından yazara, edebiyat ve tarih sahnesinde yeniden yer açıyor.

Yayıncılara duyurulur

“Ninemin Mutfağı”

Demir ve Derin birbirini çok seven ama ara sıra çekişen sevimli iki kardeş. Yaz tatili maceralarına da her sene bir yenisi ekleniyor. Üstelik bu yaz Hacer Nine’nin enfes börekleriyle bir yemek yarışmasına katılmasıyla heyecan ikiye katlanıyor.
Kalbinizi ısıtacak unsurlarla örülü bu hikayede Demir ve Derin kardeşlerle her şeyin doğal olduğu köy yaşantısını ve Hacer Nine’nin mutfağını tanıma fırsatı bulacaksınız.

Haberin Devamı

Yayıncılara duyurulur

Kim Ne Okuyor?
∆ Tuna Kiremitçi,
J. D. Barker’ın “4. Maymun” adlı eserini okuyor.
∆ Altay Öktem, Vigdis Hjorth’ın “Miras” adlı eserini okuyor.
∆ Yayıncı Sami Dündar, Ernest Hemingway’in “Çanlar Kimin İçin Çalıyor” adlı eserini okuyor.
∆ Yazar Görkem Yeltan, Yalçın Akyıldız’ın “Müziğin Mabetleri” adlı eserini okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları