Sanatçının amcası Amin Maalouf

Dünya müzik sahnesinde trompetin önde gelen isimleri arasında yer alan Lübnan asıllı Fransız müzisyen İbrahim Maalouf’un geçen günlerde İstanbul’da hayranlarıyla buluşmuştu.

Haberin Devamı

Maalouf, Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela gibi pek çok isimle aynı sahneyi paylaşmış bir isim. Sanatçıyla ilgili bir bilgi vermek istiyorum sizlere.

Lübnan asıllı trompet virtüözü İbrahim Maalouf, sanatçı bir aileden geliyor.

Sanatçının amcası Amin Maalouf

Sanatçının babası Nassim Maalouf trompet ustası, annesi Nada Maalouf piyanist. Türkiye’de de çok sevilen yazarlardan Amin Maalouf ise sanatçının amcası. Maalouf’un “Semerkant” adlı romanını ülke olarak çok sevmiştik.

İbrahim Maalouf’a dinlemeye yeni başlayacaklara “True Sorry” adlı şarkısını öneriyorum.

Türkiye’nin Yunanistan sınırında

İlginç bir roman raflarda. Her geçen gün çevresine ve dünyaya yabancılaşan günümüz insanının; “öteki”ne karşı duyduğu şüphe yüzünden yaşadığı tedirginlik, bu zehirli tedirginliğin onu sürüklediği korku ve endişe romanın ana çıkış noktası.

Haberin Devamı

Sanatçının amcası Amin Maalouf

Sertaç Yumun’un yazdığı “Kenara Yakın” Türkiye’nin Yunanistan sınırında, sığınmacıların umutlarını sömüren insan kaçakçılarını, bu uğurda işlenen cinayetleri, kanlı hesaplaşmaları konu edinen atmosferinde genç bir
kiralık katilin aşkı tanıdıktan sonra yaşadığı tereddütleri, insani gelgitleri duygusal ve psikolojik boyutlarıyla, gerilimin hiç düşmediği sade bir dille anlatıyor.

İki büyük film festivali eylülde

Seyir Derneği’nin düzenlediği ve bu yıl 16-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2022 Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin iletişim danışmanlığı bkz. İletişim tarafından yürütülecekmiş. Çok sevindim doğrusu.

Eylülde aynı zamanda Adana Altın Koza Film Festivali de var. Her iki festivali takip etmek keyifli olacak...

Sanatçının amcası Amin Maalouf

Haberin Devamı

Kitap-lık dergisinin dosya konusu 12 Mart romanları

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanmakta olan Kitap-lık dergisinin 222. sayısında dosya konusu “12 Mart Romanları”. 12 Mart 1971 Muhtırası sonrası yaşanan acıları anlatan romanların irdelendiği dosya Ayla Kutlu ve Pınar Kür ile yapılmış ortak söyleşiyle açılıyor. Dosyayı hazırlayan Çimen Günay-Erkol’un “12 Mart Romanlarının Özeleştirel Parantezi ve Erkeklik” başlıklı yazısına Duygu Çayırcıoğlu’nun bir feminist ses olarak “Kırk Yedililer”, Özge İpek Esen’in 12 Mart hapishanelerini anlatan romanlar, Sena Alaçan’ın ise Erdal Öz’ün kitap yazıları eşlik ediyor. Derginin içinde edebiyat dünyasından yazılarını okuduğumuz birçok isim var. İnadına yayın hayatını sürdüren Kitap-lık, her kitaplıkta olmalı.

Haberin Devamı

Sanatçının amcası Amin Maalouf

Yeni Çıkanlar

Cezbedici bir ilk roman

İstanbullu bir psikiyatrist olan Oktay’ın heyecan dolu yolculuğunu konu edinen “Başka” adlı roman, Yitik Ülke Yayınları tarafından yayımlandı. Heyecan dolu kitap, Efe Duyan’ın ilk romanı. Kitapta, tüm insanların empati kurma becerisi bir gecede esrarengiz bir şekilde yok olur. Toplum psikolojik bir yıkımın eşiğindeyken buhran geçici olarak empati kurmayı sağlayan, bağlayıcı adında bir ilaçla kontrol altına alınır.

Sanatçının amcası Amin Maalouf

“Hayaller İçinde Floransa”

Yazar Jessie Chaffee’nin kaleminden, farklı dillere çevrilerek uluslararası ün kazanan yeni kitabı “Hayaller İçinde Floransa” (Florence in Ecstasy) Altın Kitaplar etiketiyle okurlarla buluştu. Bir kadının istikrarsız bir dünyada anlam arama ve kendini bulma girişimi hakkında çarpıcı ve içten bir roman. Hannah, Boston’dan yola çıkıp kimseyi tanımadığı ve dilini pek bilmediği Floransa’ya yerleşir. Ancak adeta bir hastalık gibi kimliğini ve sağlığını tehdit eden acı verici bir sır taşımaktadır.

Haberin Devamı

İtalya’da hayatını yeniden kurmaya karar verip şehrin kürek kulübüne katılır.

Burada karmaşık sosyal ilişkilere, çarpık flörtleşmelere, bölgedeki yemek sevdasına, özetle onu hem çok çeken hem de iten, hayata karşı doymak bilmez bir iştaha şahit olur.

Sanatçının amcası Amin Maalouf

Kim ne okuyor?

Yazar Hatice Meryem, Latife Tekin’in “Zamansız” adlı romanını okuyor.

Piyanist Anjelika Akbar, Frederick Spencer Olive’nin “A Dweller on Two Planets” adlı kitabını Rusçadan okuyor.

Yazar Rıza Kıraç, Necati Tosuner’in “Kasırganın Gözü” adlı eserini okuyor.

Yazar Tolga Gümüşay, Haruki Murakami’nin “Mesleğim Yazarlık” adlı romanını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları