“İstanbul’un Hayaletleri” aramızda

Yonca Eldener’in yeni yayımlanacak macera romanı “İstanbul’un Hayaletleri”, okuru yaratıcılığın sırlarını çözmeye davet ediyor. Kapalıçarşı ile bilim adamlarının yollarını kesiştiren Eldener, okuyucuyu davetlerdeki zenginlerin ve dehlizlerdeki evsizlerin dünyasına misafir ediyor, kalabalıkların gözü önündeki kuytulara dalıyor.

Haberin Devamı


Eldener romanını, aramızda hayalet gibi dolaşan ve bakmadığımız için fark etmediğimiz tüm evsizlere, aşkı hayalet gibi gizlenerek yaşamak zorunda kalan tüm sevdalılara adamış.
Bu arada Savaş Özbey’in Hürriyet’te çıkan, evsizleri konu edindiği yazı dizisi için sokaklarda üç gün geçirmesinin Eldener’e kitap için ilham olduğunu da belirteyim.

“İstanbul’un Hayaletleri” aramızda

Büyük sorulara bilimsel yanıtlar

Tarihte ilk estetik ameliyat ne zaman yapıldı?
Sıcak hava balonunu ilk kim uçurdu?
Nano teknolojinin bilinen ilk kanıtı neydi?
James M. Russell’ın kaleme aldığı “Platon’un Çalar Saati”, Antik Çağ’da kullanılan pek çok aleti, icadı bir araya getiriyor. O kadar ilginç bilgiler var ki, şahsen kitabı soluk soluğa okudum.
Turkuvaz Kitap etiketiyle çıkan bir başka bilim kitabıysa “Saatler” adını taşıyor.
Ünlü gazeteci yazar Simon Garfield bu kez insanın zaman kavramıyla ilişkisinin tarihini kaleme almış.
Bunu yaparken de otomobil fabrikalarından saat ustalarının tezgâhlarına, sanat eserlerinden film rulolarına, müzik stüdyolarından şehir merkezlerindeki yapılara kadar zamanın hükmettiği her yere girmiş, çıkmış, araştırma yapmış, sorular sormuş.

Haberin Devamı

“İstanbul’un Hayaletleri” aramızda

Tamaro’dan yeni bir başucu romanı

Eren Cendey’in İtalyancadan çevirdiği Susanna Tamaro’nun beklenen yeni romanı “Büyük Bir Aşk Hikâyesi” Edith ve Andrea’nın; isyankar bir genç kız ile ketum, ciddi yaradılışlı bir kaptanın tutkulu ilişkisini anlatıyor.
Venedik’ten Yunanistan’a giden bir gemide, rastlantı eseri tanışan çiftin, hayatı sonsuza dek değişecektir.
Soluk almaksızın okunan bu aşk romanında Venedik’in yanı sıra rüzgârı, ışığı, bahçeleri arıları ve en önemlisi, doğası da başrolde. İlk baskısı 5 bin adet olan roman, okuru hayati önemde sorularla baş başa bırakır:
Şaşırma yeteneğimizi, ışığı aramayı, kendimize özen göstermeyi unuttuğumuz zaman, gerçekten yürek susmuş mudur? Yoksa biz mi ona kulak vermeyi bilmeyiz?

Haberin Devamı

“İstanbul’un Hayaletleri” aramızda

“Hayallerin Ötesinde Yaşamak”

Ebru Dorman’ın yazdığı “Hayallerin Ötesinde Yaşamak” adlı kitap okunmayı hak ediyor.
Kitabın telif gelirini Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlayan Dorman, kitabında hayatımızı güzelleştirmenin yolunun başkalarının hayatını güzelleştirebilmekten geçtiğinin de altını çiziyor.
Bakın yazar ne diyor:
“‘Hayallerin Ötesinde Yaşamak’ kitabımla milyonlarca insanın kalbine dokunmak, onlara iyi gelecek, faydalı olacak mesajlar vermek, deneyimler paylaşmak istedim. Bir yandan özellikle gençlere ilham vereceğini düşündüğüm kariyer hikayemi anlattım, diğer taraftan hayatta mutluluk, sağlık ve başarının sırrı olarak gördüğüm ‘alet kutumu’ her yaştan okuyucular için paylaştım...”

Haberin Devamı

“İstanbul’un Hayaletleri” aramızda

Kim ne okuyor?

◊ Orkestra şefi Gürer Aykal, Ersin Onay’ın “Topraktan Sahneye” adlı kitabını okuyor.
◊ Piyanist İklim Tamkan, Türker Armaner’in “Taş Hücre” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Orçun Üçer, Prof. Dr. Yaşar Çoruhlu’nun “Türk Mitolojisinin Ana Hatları” adlı kitabını okuyor.
◊ İletişimci Emre Duymaz, Friedrich Nietzsche’nin “Böyle Buyurdu Zerdüşt” adlı eserini okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları