Can Yayınları seneye iddialı giriyor

Annie Ernaux’dan “Babamın Yeri” ve “Yalın Tutku” yakında çıkacak.

Haberin Devamı

Otobiyografik kurmaca türünün en önemli yazarı Annie Ernaux, “Yalın Tutku”yla yoğun bir aşk hikayesini kısa ama özlü bir üslupla anlatırken “Babamın Yeri”nde babasıyla ilişkisini irdeliyor.

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden Booker Ödülü’nün bu yılki kazananı “Shuggie Bain” de ocak ayında yayımlanacak.

Dizi ve filme de uyarlanacak olan ve tüm dünyada yankı uyandırması beklenen birçok ödül alan “Shuggie Bain”, 80’lerin Glasgow’unda genç bir kadın ve onun farklı oğlunun hayatından sarsıcı bir kesit sunuyor.

Ceylin’in yolculuğu başladı

Çektikleri kısa filmlerle ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödüllerle dönen Adanalı Atom Film, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan küçük kız çocuğu Ceylin’in elverişsiz koşullara, dayatılmış sisteme ve çarpık düzene rağmen okula gitme mücadelesini konu alan uzun metrajlı filmlerinin hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

“Ceylin”in yapımcılarından Mehmet Sarıca, Çukurova’da tarlalarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi kız çocuklarını görünür kılmak istediklerine dikkat çekiyor.

Ceylin’in yolculuğuna katkı sunan sinemaseverlere filmde bir sahnede rol alma, jenerikte destek yapımcı unvanı, filmin senaryosu, kamera arkası fotoğraflardan oluşan bir albüm seti ve gala davetiyesi gibi çeşitli ödüller sunulacak.

Sinemaseverler bu desteği fongogo.com/project/ceylin-3 sayfasından yapabilecek.

Bizi yöneten para

İnsanlık tarihi kadar eski ve hayatın adeta efendisi olan para ile olan ilişkimizi sorgulayan “Para Ne Söyler Biz Ne Anlarız”, atalarımızdan bu yana taşıdıklarımızla bizi yöneten para algımızın ardındaki davranış kalıplarına ve bunlardan özgürleşme yoluna ışık tutuyor. İndigo Kitap’tan çıkan kitap, yazar Meltem Reyhan’ın 8 yıldır sürdürdüğü “Para ve Paha ile Barış Atölyeleri”nin bir özeti olarak para ile ilişkiyi fark etmek ve dönüştürmek için örnek hikayeler, ritüeller, ödevler ve alıştırmalardan oluşuyor.

İnsanlık tarihinin en önemli sembollerinden biri olan para enerjisine yeni bir bakış açısı getiren kitap, değişen dünya düzeninde insanlık üzerinde binlerce yıldır değişmeyen kuralların etkisine dikkat çekiyor. Araştırmacı, yazar ve eğitmen Meltem Reyhan’ın yeni kitabı “Para Ne Söyler Biz Ne Anlarız” okunmaya değer.

Haberin Devamı

Yeni Çıkanlar...

“Salgın İstanbul” antolojisi

Fantastik, gizem, polisiye, psikolojik gerilim, korku, mitoloji, bilim-kurgu alanlarında çalışmalar yapan yazar, çizer, sinemacı, müzisyenlerin oluşturduğu büyük bir topluluk olan Dark İstanbul tarafından hazırlanan, birbirinden çarpıcı distopik öykülerin yer aldığı “Salgın İstanbul” antolojisi raflarda yerini aldı. Kitap, küresel salgını İstanbul’da anlatan ve bambaşka teorilerle geleceği resmeden 11 yazarın kaleminden 12 hikâye anlatıyor. Ezo Evrim Harsa, Aşkın Güngör, Erbuğ Kaya, Fatih Yürür, Aşkın Zengin Akkuş, Banu Akeloğlu, Fatih Danacı, Ömer Ünal, Serhat Filiz, Sadık Yemni ve Dağhan Külegeç’in kaleminden hayat bulan öykülerin hepsi küresel salgınla başlıyor, kahramanlarının İstanbul’daki maceraları ile sürdürüyor!

Haberin Devamı

“Narsisizm Kültürü”

Lasch, 1960’larda doğan ve günümüzde de kullandığımız, muhafazakâr ve liberal tanımlamalarını masaya yatırıyor; bireyselliğin önlenemez yükselişini inceliyor. Narsisistik kişilik bozukluğundaki yükselişi ele alırken bunu iş hayatında, dinsel ve toplumsal anlam azalışıyla bağdaştırıyor. “Narsisizm Kültürü”, bireysel psikolojik meselelerin, miras aldığımız kolektif sorunların kültürel ve siyasal çözümleri üzerinde ne kadar önemli olduğuna dair önemli bir eser.

Bir fincan kahvenin 150 yıllık tarihi

Türkiye’nin köklü şirketlerinden Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları’nın 150 yıllık hikâyesi okurla buluştu. Türkiye’nin 100 yılı aşmış nadir şirketlerinden olan Kurukahveci Mehmet Efendi’nin hikâyesi Suna Altan editörlüğünde kaleme alındı, Manuel Çıtak’ın günümüz fotoğraflarıyla ve Kerem Yaman’ın tasarımıyla hazırlandı. Kitap, çok sayıda tarihi belge ve arşiv fotoğrafı eşliğinde bir fincan kahve ile 150 yıllık tarih ve kültürümüze ışık tutuyor.

Haberin Devamı

Kim Ne Okuyor?

  • Oyuncu Funda Eryiğit, Zaven Biberyan’ın “Karıncaların Günbatımı” adlı eserini okuyor.
  • Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, Mike Carson’ın “The Manager-Futbolun Dahi Liderleri” adlı eserini okuyor.
  • Beşiktaş Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Hayrettin Kağnıcı’nın “İnsan Böyle Bir Şey” adlı eserini okuyor.
  • İletişimci Çiğdem Özcan, Gökçen Orhan’ın “Emanet Kalp” adlı eserini okuyor.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları