Türk ünlüleri ve küçük, gizli lüksleri

Gösterişe belki de diğer bütün toplumlardan daha düşkün Türk ünlüleri, niçin penceresi olmayan Gizli Kalsın gibi kulüplere, yolu olmayan Sabrina’s Haus gibi otellere doluşuyor?

Haberin Devamı

Türk ünlüleri ve küçük, gizli lüksleri

1400 euro’luk odası var. Özel iskelesine jakuzi kurmuşlar, Bozburun dağlarına karşı, denizin üstünde fokurduyor.
Ama tepelerden dolaşan bir keçi patikasını saymazsanız yolu yok. Bir tek denizden gidilebiliyor. Buna mukabil televizyondan-gazeteden bildiğiniz kim varsa orada.
Şarkıcı Yalın kahvaltısını ille de teknesine istiyor. Rıdvan Dilmen “Lotus” odasında kalıyor; o oda boş değilse hiç gelmiyor. Vildan Atasever fener kavurma, Gonca Vuslateri levrek iskender müdavimi. Sıla motora atladığı gibi daha da ıssız koylara kaçıyor.

* * * 

Burası Marmaris, Bozburun’daki Sabrina’s Haus oteli. Hikayesi, bundan 35 yıl öncesine dayanıyor. Tekneyle Ege sahillerini dolaşan bir hippie, bölgeye âşık olunca, eşiyle birlikte burada bir pansiyon açıyor ve kendi adını veriyor.
O zamanlar, Allah bilir üç-beş kuruşa aldığı, yolu olmadığı gibi suyu, elektriği de olmayan bu hippie pansiyonunun gün gelip Türk sosyetesini ağırlayacağından bihaber tabii Sabrina Hanım.
Pansiyon 2005’te el değiştiriyor; yeni Türk sahipleri araziyi genişletiyor, sağına soluna yeni yapılar ekleyip burayı lüks bir otele dönüştürüyor.

* * * 

Artık odaların özel havuzlarını dolduracak suyu da jakuzileri fokurdatacak elektriği de var.
Ama Sabrina’s Haus’un karadan yolu, hâlâ ve ısrarla yok. Belki bu kadar rağbet görmesini tam da bu kuş uçmaz, kervan geçmez hali sağlıyor.

Haberin Devamı

Türk ünlüleri ve küçük, gizli lüksleri

Metrekareye düşen ünlü sayısı...

Bayramda Bodrum, Çeşme gibi tatil beldelerinin ne kadar kalabalık olduğu malum. Ama siz asıl kalabalığı Sabrina’s Haus’taki Jabbar konserinde görmeliydiniz. Anlatılan şu: Metrekareye düşen ünlü sayısı bir karınca yuvasındaki karıncadan daha fazlaydı. Azalarak da olsa bu tempo hâlâ sürüyor; ekim sonuna kadar devam edeceği söyleniyor.

Türk ünlüleri ve küçük, gizli lüksleri

Haberin Devamı

Ünlü Türkler görünmez olmak istiyor

Peki neden? Gösterişe belki de diğer bütün toplumlardan daha düşkün Türk ünlüleri, niçin penceresi olmayan Gizli Kalsın gibi kulüplere, yolu olmayan Sabrina’s Haus gibi otellere doluşuyor?
Çünkü artık göz önünde olmak istemiyorlar. Magazin medyasına bikinili ya da elinde pahalı kokteylle “faça vermektense” görünmez olmayı tercih ediyorlar. Gönülden ırak kalmaktansa gözden uzak durmayı...
Sabrina Hanım mı?
Türkiye’nin yeni kültür kodlarında nasıl bir mihenk taşı döşediğinden habersiz, Marmaris’te emekliliğin tadını çıkarıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları