Karda kıyamette bile açık hava

Şehir, art arda açılan iki yeni dev terasa kavuştu: Taksim’deki Dorock Rooftop ile Harbiye’deki Dekk. Dorock’ın bir kısmı kış için kapatılıyor. Dekk’in iddiasıysa soğuk havalarda bile üstünün açık kalacak olması.

Haberin Devamı

Karda kıyamette bile açık havaDekk öğlen 12.00’de açılıyor, gece yarısı kapanıyor. En civcivli saati 17.00 civarı.

Londra’da, Amsterdam’da, Berlin’de insanlar kışın da sokak kültürünü yaşatıyor; belli  meydanlarda, caddelerde buluşup sosyalleşiyor. İstanbul o kadar soğuk bir şehir de değil. Burada neden olmasın?”

Ay başında Harbiye’de Evrencan Gündüz konseriyle açılan Dekk’in kurucusu Göktuğ Özdemir kararlı; kışın kar kıyamette bile kentin bu yeni terasının üstü örtülmeyecek: “Isınmak için bahçe sobalarımız, ateş kürelerimiz, varillerimiz var. İnsanlar pandemide bile gönül rahatlığıyla gelsinler, alışveriş yapsınlar, etkinliklere katılsınlar, yiyip içip sosyalleşsinler istiyoruz.”

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar KSS’nin bahçesinde 2.500 metrekarelik dev bir alan Dekk. Nişantaşı’ndaki itfaiyenin hemen orada. Ama isterseniz yukarıda Kongre Sarayı’ndan da girilebiliyor.

Geçen cumartesi 1.000 kişi giriş-çıkış yaptı. Kimi yemeklerin peşinde. Çünkü Avrupa Yakası’nda olmayan Kadıköy lezzetleri var: Green Department (sebze kâsesi 41 lira), Banko Burger (ananaslı 58 lira), Nappo Pizza (margherita 47 lira), Rita Deli Sandviççisi (pastrami 43 lira)...

Kimi alışveriş derdinde: Outcast People, United People, Gruff gibi cool Galata dükkânlarının stantları kuruluyor. Basket alanında tek pota maç çeviren de var, kaykay pistinde kayan da, Power App DJ’lerinin müzikleriyle salınan da. DJ’ler cuma-cumartesi 19.00’da, pazar 16.00’da kabine geçiyor. 

 

KONSER YOĞUNLUĞU

Dekk öğlen 12.00’de açılıyor, gece yarısı kapanıyor ama en civcivli saati akşamüzeri 17.00 civarı. Harbiye Açıkhava’da konser olduğu akşamlar ekstra yoğunluk yaşanıyor. Kendi düzenledikleri etkinlik ve konserleri de Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz. Önümüzdeki pastırma sıcakları için keşfedilmeyi bekleyen şahane bir alternatif. Ama söyledikleri gibi soğuk havada da İstanbulluları dışarı çekebilecekler mi? Bekleyip görmemize 1-2 ay kaldı.

Haberin Devamı

Karda kıyamette bile açık hava

DOROCK’IN DÖRDÜNCÜ DURAĞI

Şehrin yeni teraslarından bir diğeri de Kadıköylü Dorock XL’in Beyoğlu’nda açtığı Dorock Rooftop. İstiklal Caddesi’ndeki FİTAŞ binasının en üst katında. 1.100 metrekarelik ve 350 kişilik bir alan. Kendisi dünya mutfağı sunuyor ama içinde Midyeci Ahmet, Kallavi Kahve gibi yerlerin satış kulübeleri var. Ekim sonuna kadar Oktoberfest etkinlikleri yapılacak. Bugün kabinde 80’ler-90’lardan parçalarla DJ Şerif var. Fiyatlar makul. Patates ve 1 litre bira 40 lira. Dorock, 2015’te Kadıköy’de kuruldu ama büyümesini Beyoğlu’nda devam ettiriyor. Önce Nevizade’de Dorock Heavy Metal’i açtılar. Şimdi Rooftop. Rooftop ile aynı binanın birinci katında da hummalı bir çalışma devam ediyor. 17 Kasım’da Yıldız Tilbe konseriyle Dorock XL Venue, Avrupa Yakası’na ‘merhaba’ diyecek.

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Mamut Art Project’in bomontiada’da, dokuzuncu kez başladığını...

31 Ekim’e kadar ücretsiz ve rezervasyonsuz olarak üç ayrı alanda gezilebileceğini...

Bugün Zeytinburnu Fişekhane’de ücretsiz ‘İyi Yaşa Festivali’ yapılacağını...

11.00’den 19.00’a kadar uzmanlarından yoga, pilates, kardiyo seansları olacağını...

Bu akşam Beyoğlu Efsahne’de açık mikrofon komedi gecesi düzenlendiğini...

Kendini denemek isteyen komedyen adaylarının sahneye çıkabileceğini...

CUMARTESİ ATEŞİ

Bu akşam sen neredesin?

Yıldız Tilbe Yeşilköy Luvia’da, Ezginin Günlüğü Tekirdağ Pikap Sahne’de, Volkan Konak Kemerburgaz YBY’de, Melek Mosso Antalya Hayal Kahvesi’nde, Haluk Levent Bursa Jolly Joker’de, Yaşar İzmir SoldOut’ta, MFÖ Ankara Milyon Performance Hall’da, Yeni Türkü Balıkesir Hayal Kahvesi’nde...

Haberin Devamı

Karda kıyamette bile açık hava

115 LİRA

Bugün 14.00-16.00 arasında THINK House tarafından düzenlenen Çağdaş Sanata Giriş seminerine çevrimiçi katılım ücreti... 1990’dan bugüne yapılmış, 60’tan fazla sanat eseriyle ‘Çağdaş sanat nedir?’ sorusu ele alınacak.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları