Bu akşam bi film mi izlesek?

Zengin kız/fakir oğlan... Yakışıklı jön/kötü adam... İlk görüşte aşk/tek gecelik ilişki...

Haberin Devamı

Şan-şöhret/para-pul... Şehvet/ihtiras/entrika... “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?/Çıkışta bana gidelim mi?...” Film tadındaki bu gerçek hikâyeler İstanbul’un pırıltılı dekorunda!

Eskilerden kim kaldı?

KLASİKLER..

ADINI FERİHA KOYDUM LUCCA
Kentin eski değil eskimeyen aşkı Bebek Lucca’yla ilgili son şehir efsanesi dillere persenk kontenjanından: Varoş semtlerden sınıf atlamak/sosyal tırmanmak için Lucca’ya gelen ‘Feriha’ların, yakın bölgeye kadar korsan taksiyle gelip, burada taksi değiştirerek Etiler/Arnavutköy kızı taklidi yaptıkları...

VURDULU KIRDILI GİZLİ KALSIN
İlk kez gidecekseniz yanınıza bir odun almanızda, müdavimliğe niyetliyseniz bir dövüş sporuna kaydolmanızda fayda var. Beren Saat’ten Bengü’ye dizi ve müzik sektörünün ‘toplama kampı’ Emirgân Gizli Kalsın, sezona dar alanda kısa kroşelerle girdi. İki haftada çıkan iki büyük kavgada insanlar Disney çizgifilmlerindeki gibi havada uçuştu.

Haberin Devamı

İKİ FİLM BİRDEN ULUS 29
29’un kulüp kısmıyla Food Bar kısmı, birbirinden ‘Çilek Kokusu’yla ‘İkinci Bahar’ kadar sert çizgilerle ayrılıyor: Food Bar, kent yaşamının bildik/tanıdık simalarına amade. Ama kulüp kısmı full 18 yaş ve civarı. İşletmeci Mert Vidinli, “Kimin nesiler, nereden gelirler, en ufak bir fikrim yok...” diyor.


İlk bölümde ne oldu?

YENİLER...

DÜĞÜN DERNEK YERİ
HOVARDA

Eşiniz/dostunuz şık şıkıdım giyinip sabaha karşı Maslak’ın yolunu tutuyorsa, bilin ki şehrin tek Türkçe after kulübü Hovarda’ya gidiyorlar. Evet, müzik Türkçe olmasına rağmen, Hovarda gecenin ikisinde açılıyor; davullu/zurnalı, dansözlü/zenneli düğün gibi eğlence sabahın yedisine kadar devam ediyor. Hava aydınlanmış, hâlâ dönmemişsem, Hovarda’dayım diye kızma bana...


ASMALI KONAK
BABYLON BOMONTİ

Autoban’cıların yaptığı dekor, “Burası neresi, ben nereye geldim” dedirtiyor, Bomonti’nin ortasında kurtarılmış getto/eğlence üssü duygusu yaşatıyor. Sanki Kapadokya’da ‘Asmalı Konak’, içinde ‘Aşk-ı Memnu’ ahalisi... Dev barına odaklanmak imkânsız çünkü her şey müzik hedefli/sahneye kilitli. Geçen haftaki Nil konseri mi? Her zamankinden samimi, daha senli-benli’ydi.

Haberin Devamı

Ne bekliyoruz?

PEK YAKINDA...

GOSSIP GIRL TİPİ AFTER FIVE
Ekim ortası gibi Asmalımescit’te bir bar açıyor. After Five, kokteylinizi yudumlarken disco, disco house dinlenen, bol dedikodulu/pek gıybetli bir mekân olacak çünkü Oben Budak&Alex Kokoskeria ikilisinin oyuncu/model, genç/güzel tayfası tam kadro orada olacak.

EKMEK TEKNESİ HESABI BEERHALL
İzzet Çapa seyyar satıcı oldu, Akaretler’deki Salonika’nın yerine, içinde hamburgerden, waffle’a her şeyin küçük tezgâhlarda, Cosvos’larda satıldığı yeni bir biraevi tasarlıyor. Beerhall, ay başına yetişecek gibi. Geçir şortunu/giy tişörtünü, al eline biranı, dolaş dur/gör görün...

LOST GİBİ MITTE
Karaköy’de açılması beklenen Mitte, tam bir Lost hikâyesi. Daha inşaat halindeyken içinde partiler verilmeye başlanmıştı ama üstünden üç ay geçmesine rağmen hâlâ ses/seda yok. Mitte’ye kapıdan şifreyle girileceği söyleniyordu. Acaba çoktan açıldı da bizde mi şifre ‘lost’?

Yazarın Tüm Yazıları