Biraz aceleye mi geldi?

Beyoğlu’nu canlandırmak, insanlara güven aşılamak için bir festival yapılıyor: BeyoğluFEST. İyi niyetli bir girişim ama benim birkaç eleştirim olacak.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi’nde iki ay önceki canlı bomba saldırısından beri Beyoğlu esnafı kan ağlıyor. Bakınız Arnavutköy, geziniz Kadıköy, gidiniz Yeşilköy: İnsanlar bırakın merkezi yerlerde buluşmayı, semtlerinden/köylerinden çıkmıyor. Sahrap Pera’nın sahibi Sahrap Abla “Bombadan sonra bıçak gibi kesildi” diyor. Münferit Kebapçısı’ndan Faruk Abi “Caddeye Arap turistler bile uğramaz oldu” diye yakınıyor. 5 Cocktails’in işletmecisi Oben: “Sinir bozucu bir hal aldı...”Bu korku atmosferini dağıtmak için bir festival düzenleniyor: BeyoğluFEST. Esnafın bir araya gelmesi iyi. Sanatçıların, gazetecilerin destek vermesi güzel tabii...Ama iyi niyetli olmasına rağmen bu işte nasıl desem bir ‘aceleye getirmişlik’, bir ‘acemilik’ var sanki.

 

Haberin Devamı

150 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

 

300 mekânın katılacağını söylüyorlar. Farklı segmentlerden beş bar/restoran/kulüp arıyorum...Ne Soho House’un alakası, ne Münferit Kebapçısı’nın ilgisi, ne 5 Coctails’in malumatı ne de Sahrap Pera’nın bilgisi var: “Festival olacağını gazeteden okuduk, bilsek katılacağız ama belediyenin bile haberi yok...” Bombadan korkan insanlara güven aşılamak istiyorlar... “100-150 bin kişi bekliyoruz” diyorlar.  Peki ne güvenlik önlemi aldınız?Cevap: “Kalabalık, bir seferde, tek bir noktada bulunmayacağı, etkinlikler sınırlı sayıda ve sürede olacağı için ayrıca bir güvenlik sorunu yaşamayacağız.”Kabul/hiç şüphe yok: İyi niyetli bir girişim. Ama keşke daha iyi planlanmış, daha özenli/hazırlıklı yapılsaymış... 

 

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

 

- Bu hafta sonu Kanyon’da sokak lezzetleri festivali olduğunu...
Asri Turşucu’dan Eminönü mısırcısına, Karaköy Midyecisi’ne kadar herkesin orada olacağını...

 

- Etiler’de semt festivali düzenlendiğini...
Bugün 11.00’de Akmerkez’in önünde Bate Bumbo Brezilya ritm gösterisi yapılacağını...

 

Haberin Devamı

- Beyoğlu’nun havalı/havadar mekânı Nuteras’ın yaza merhaba dediğini...
Bu yıl içinde Türk mutfağı yapan Tabla Restoran’ın olduğunu...

 

- Çarşamba günü Kadıköy’de ‘kitap günleri’nin başlayacağını...
Onur konuğu Selim İleri’nin Haydarpaşa Garı’nda okurlarıyla buluşacağını...

 

YENİLERDEN YENİ BEĞEN

 

KARAKÖY’DE SIMPLE

 

Bankalar Caddesi’ndeki Walton Hotel’in terası restoran oldu. Müthiş bir manzara eşliğinde kahvaltıdan akşam yemeğine kadar açık. Akdeniz mutfağı yapıyorlar. 

 

ARNAVUTKÖY’DE WUUFBOX

 

Köpekler için oyuncak, giysi ve bakım ürünleri satan internet sitesi Wuufbox’ın artık bir kafesi var. Bebek Arnavutköy Caddesi’ndeki kafenin açılışı yarın.

 

45 TL

 

Haberin Devamı

İrlandalı tekno dâhileri Loco&Jam’in bu akşam Garajİstanbul’daki Burn partisine giriş ücreti

 

SEN NEREDESİN

 

Life in Color Festivali İzmir Arena’da, Çelik Adana Cosecha’da, Modern Talking’in solisti Thomas Anders Harbiye CRR’de, Flamenco İstanbul Mecidiyeköy Trump Towers’ta, Soner Sarıkabadayı İzmir Container Hall’da, Yıldız Tilbe Ankara Jolly Joker’de...

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları