"Savaş Özbey" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Savaş Özbey" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Savaş Özbey

Bir kürkçü dükkânı olarak Karaköy

Ne geleni bitiyor ne gideni... Karaköy pastasını son parmaklayanlar Fosil ve Cano. Aslında yabancı sayılmazlar, ikisi de mahallenin çocuğu ve kızı.

Bir kürkçü dükkânı olarak Karaköy


Ne geleni bitiyor ne gideni... Alayıvâlâ ile açılan Sofra London pılısını pırtısı toplayıp nasıl kaçacağını şaşırırken, geçen hafta yarı Bebekli Mitte girdi Karaköy topuna. Mitte’nin ‘bu kışın mekânı’ olup olmayacağı konulu sempozyum çeneleri yoradursun, Karaköy pastasından iki eski tilki pörtleyiverdi: Cano ve Fosil.
-Cano, Karaköy’den ziyade, Beyoğlu-Nişantaşı-Etiler hattına göre tasarlanmış da yolunu şaşırıp sahile inmiş bir restoran-bar gibi. Şık şıkıdım avizelerine, yanar-dönerli bar dekorasyonuna bakmaya bile gerek yok: Etiler Nispet, Arto’lar zamanlarında ‘eğlendiren kadın’ olarak anılan Canan Topdemir’in yeri. “Her önüne gelen işletmeci oluyor” diye İstanbul’u terk-i diyar edip İzmir’e gitmişti.
-Karaköy anacaddeden benzinciye doğru ilerlerken sağda büyük bir kalabalık görürseniz, “Buraya ne açılmış?” demeyin, Fosil’in smirting’ine denk geldiniz. Fosil, zaten Karaköylü bir bar. Liman Lokantası’nın oradaki yerinde muhteşem manzaraya karşı az rocker/biraz teen müzikler yapıyordu. Buna rağmen o kadar tutuluyordu ki kapısında kuyruklar oluyor, içeri alamadıklarına kapıda shot’lar ikram ediyorlardı. Anadolu yakasında biraz serserilik yaptıktan sonra baba ocağına geri döndü ama bu kez sağlam da bir mutfakla... 10 Karaköy’ün hemen yanına, daha çok kişiyi alabilecek ferah bir mekânda... Fiyatlar Karaköy ortalamasının hemen altında.


HAFTANIN ‘YOK ARTIK’I


Değirmenli restoran

Tuzla Marina’da bir İtalyan restoranı açıldı: Cappello. Günlük ürünler kullanıyorlarmış... İtalya’dan özel fırın getirtmişler... Tüm soslar orada gözünüzün önünde hazırlanıyormuş... Mutat, hemen her yerde görebileceğiniz uygulamalar. Cappello için “Yok artık!” dedirten, pizza ve makarnalarda kullanacakları hamur için özel bir buğdaydan kendi unlarını kendilerinin öğütmesi. Kendi sebze-meyvesini yetiştiren, kendi ekmeğini, sosunu, peynirini üretmenin bir tık ötesindeyiz artık: Restoranların bu ‘her şeyi ben bilirim/kapalı devre çözerim’ hali, kendi tabağını,
çatal-bıçağını ilk kime ürettirecek?

Dersaadet’te yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?

-Bugün ve yarın Ataşehir Myclub World’de fitness festivali yapıldığını... Hakan-Gizem Hatipoğlu çiftinin evsahibi olduğu festivalde milyonlarca kalorinin yakılıp, tonlarca ter atılacağını...
-Zorlu Center’daki Morini
Restaurant’ın bugünden itibaren
teras partilerine başladığını...
Cumartesileri yapılacak erken partilerin 17.00’de başlayacağını...
-‘7 Pink Floydlar ve 2 Prenses’in ‘saygıyla Pink Floyd çalmak’ için kurulmuş bir tribute grubu olduğunu... Bu akşam Taksim Bronx Pi sahnede konser vereceklerini...
-Roberto Segura adlı bir şefin Peru yemeklerini tanıtmak için dünyayı dolaştığını.. 13-17 Ekim’de Karaköy Ops’ta olacağını...
-Kadıköy Yeldeğirmeni’nde ‘Dünyada Bir Köşe’ adlı bir festival düzenlendiğini... 18-24 Ekim’deki festivalin Türkiye, Yunanistan, Suriye, İran, Lübnan ve Ermenistan’dan sanatçıları biraraya getireceğini...

X