Bir kartla gezdim Türkiye’nin tüm salonlarını...

Neredeyse 2 bilet fiyatına, ayda 30 kez dilediğiniz sinemaya gitmek ister misiniz? Üstelik bu teklif, Türkiye’nin her yanındaki salonlar için geçerli. Eğer iddialı bir sinemaseverseniz, Rıfat Oğuz’un kurduğu ’Sinemia’ ile sizi tanıştıralım.

Haberin Devamı

İşe konsepti anlatmakla başlayalım... Sinemia nedir, ne zaman kuruldu?

 

-Sinemia, 2014 yılında kurulmuş özel bir sinema kulübü. Üyeler aylık neredeyse 2 bilet fiyatına ayda 30 kez sinemaya gidebiliyor. Üyelik modeli sinemaseverler için çok büyük bir ekonomik avantaj getirirken izleyicinin sinemaya daha sık ve düzenli gitmesini sağlıyor. Ayrıca düzenlediği öngösterim, sanatçı sohbetleri ve özel organizasyonlar ile üyelerine özel bir sosyal yaşam biçimi sunuyor. Sinema tüketimi kolaylaştırmak ve iyileştirmek için çalışıyoruz. Geniş bir editör ağı tarafından, sinemaseverler için yaratıcı film listeleri ve haberler hazırlıyoruz. Kullanıcılar en yakın seanslara Sinemia mobil uygulamasından ulaşabiliyor, günlük içerik sayısına bakıldığında Türkiye’de en çok sayıda sinema içeriğini üretiyor ve yayımlıyoruz.

 

Peki sistem nasıl işliyor?

 

Haberin Devamı

-www.sinemia.com üzerinden üye olmak veya Sinemia mobil uygulamasını indirmek yeterli. Sinemia kart üyeliğinizi başlattığınızda kartınız 3 gün içerisinde gönderiliyor.Üyeler Türkiye’nin her yerinde istediği sinema salonunda hiçbir bilet ücreti ödemeden, gişelerde Sinemia kartını herhangi bir banka kartı gibi kullanarak ve mobil uygulamayı göstererek istedikleri filme girebiliyor. Herhangi bir gün sınırı, saat veya seans sınırı bulunmuyor, 3D gözlük ücretleri bile sistemin içinde ve ek ücret ödemeden alınabiliyor.

 

Ücretlendirme nasıl?

 

-Üyeler farklı paketlerden yararlanabiliyor. Şöyle diyebilirim, 9 aylık bir paket aldığınızda aylık ödemeniz 55.90’a kadar düşüyor. Yani bazı sinema salonlarında neredeyse 2 sinema biletine vereceğiniz ücret karşılığında her ay 30 kere sinemaya gidebiliyorsunuz.

 

Kaç sinema salonunda geçerli?

 

Haberin Devamı

-Lokasyon bazlı banka kartı teknolojisi var. Bu sayede Türkiye’deki tüm sinema salonlarında 2D, 3D, seans veya gün ayrımı olmadan geçerli.
Nasıl bu kadar ucuza olabiliyor? İnsanlar bu vaatlere inanmakta, güvenmekte güçlük çekebilir çünkü....

 

-Sinemia’nın temelinde sinema ekosistemini büyütmek var. Eğer bir pazarı büyütmek için çalışıyorsanız, büyüyen pazardan yeni gelir kaynakları da yaratabilirsiniz. Sinemia üyeleri daha uygun bir ücret karşılığında daha fazla sinemaya giderek kazanç sağlıyorlar; sinema sektörü de aynı şekilde artan talep nedeniyle daha fazla kazanç sağlıyor. Bunun yanı sıra yaptığı kurumsal anlaşmalarla gelir elde ediyor.

 

Sinema biletinden başka ne faydaları var ve neler olacak?

 

Haberin Devamı

-Kart üyeliği dışında Sinemia uygulamasının yeni versiyonu önümüzdeki hafta yayına çıkıyor. Bu uygulama için sinemanın sosyal medyası diyebiliriz. Size en yakın sinema salonunu bulmayı veya favori sinema salonunuzda istediğiniz filmlerin saatlerini anında karşılaştırarak kolayca karar vermenizi sağlayacak. Kullanıcılar kendi film listelerini oluşturabiliyor, merak ettikleri ünlülerin listelerini veya sinema zevkinden hoşlandıkları arkadaşlarının listelerini, tematik listeleri takip edebiliyor. Liste ve filmleri yorumlayabiliyor, günün özel saatleri için kendilerine özel seçilen film önerilerinden yararlanabiliyor. Ayrıca sinema dünyasından son haberleri, kendi özel seçimlerine bağlı olarak takip edebiliyor. Uygulama üzerinden sinema içinde indirimli içecek, yiyecek alımı yapmak hatta çevredeki restoran, kafelerden indirim almak bile mümkün olacak.

 

Haberin Devamı

Bu kart sadece Türkiye’yle mi sınırlı, yoksa yurtdışı projeleri var mı?

 

-Premium yani kartlı üyelik sistemimiz şu an İngiltere’de faaliyete başlamış durumda çok yakın zamanda yeni pazar olarak Amerika’ya açılmayı hedefliyoruz. Sinemia app. ise yıl sonundan önce 20 ülkede kullanılabilecek.

 

Geçen hafta sonuna gelelim.... Son derece gergin iki gün geçirdik. Darbe girişimi nasıl etkiledi gişeleri?

 

-74 şehirdeki üyelerimizin istatistiklerine bakıldığında, cumartesi günü sinemaya gidiş sayısında ciddi bir düşüş gözlemledik. Ancak ertesi gün, yani pazar günü ise ayın en yüksek sinemaya gidiş adedine ulaşıldığını gördük. Bu, hızla normalleşmenin güzel bir göstergesi olmakla birlikte sinema sevgisinin hayatla iç içe ve önemli bir parçası olduğu düşüncemizi de pekiştirmiş oldu.

Yazarın Tüm Yazıları