Bir devir kapanırken

Tahliye kararı çıktı, yılların eğlence mekânı terk-i diyar edecek. Beğenelim/beğenmeyelim, ilk hallerini çok sevelim/son hallerini es geçelim; sanayi için Arçelik neyse gece hayatı için Reina oydu. Ünü sınırları aşan, bugüne kadar yaratılmış en meşhur Türk eğlence markası...

Haberin Devamı

2001 krizinde işsiz kalan genç gazeteci, hiçbir yayın organında iş olmadığı için hayatını yeme-içme sektöründe çalışarak idame ettiriyor. Bu yeni kariyerinde, bir yıl gibi kısa bir sürede, garsonluktan başlayıp en zirveye, dönemin en ünlü gece kulübü Reina’nın en gözde bölümü Safran’da işletmeciliğe kadar tırmanmış... Yine de aklı fikri bir gün tekrar gazeteciliğe geri dönmekte ama henüz o yaz Reina’da geçirdiği zamanın, sonradan 5N1K kuralını gece hayatına uyarlayacağı bir köşenin temellerini attığının farkında değil. Reina’daki bu başarısını zaman kaybı olarak görüyor.

 

Bir devir kapanırken

 

Haberin Devamı

O SIRADA HEMEN KARŞISINDA...

 

Amerikan rüyası varsa, bu da Türk rüyası: Karşında Boğaz. Hem de en güzel kısmı. Sol üstünden 1. Köprü uzanıyor, denk gelmiş gibi ay tam önünden doğuyor. ‘U’ şeklinde denize uzanan mekânın kollarında şehrin en popüler restoran ve barlarının yazlıkları sıralanıyor. İskeleye yanaşan motorbotlar yalılardan ve otellerden sadece İstanbul’un değil, o zamanlar kardeş Suriye, özenti Beyrut, dost Rusya, can Azerbaycan, yan Yunanistan ve diğer dünya ülkelerinin ünlülerini/zenginlerini paparazzilere yakalanmadan Reina’ya taşıyor, sonra geri kaçırıyor. Dansçı kızların Zenne Cenkhan’ın, saksofoncu Melih’in coşturduğu kalabalık, Anadolu, Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar’ın en kalburüstü, en güzel giyimli, en müşkülpesent kadın, erkek, kız ve oğlanlarından oluşuyor.

 

O SIRADA HÜRRİYET BİNASINDA...

 

‘Dönemin’ Hürriyet Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ekibiyle birlikte gazetenin çıkaracağı yeni Cuma ilavesinin hazırlıklarını yapıyor. Son derece dâhiyane bir fikirle yeni ilavenin belkemiği olarak ‘En iyi 10’ seçmelerini tasarlamış... Gazetecilik tekniği açısından bu öyle müthiş bir fikir ki hem herkesin jürisine ve listesine girmek için can atacağı kadar popüler ve saygın hem de mesleğe yeni başlamış bir stajyere yaptırılabilecek kadar kolay ve ucuz bir proje. ‘En iyi 10’lar hayata geçtiğinde çok tutacak. Sonradan basılacak kitabını da Cuma ilavesi sayesinde açılan yeni kadroda, krizde çıkarılmak zorunda kalmış o bedbaht genç işletmeci-gazeteci hazırlayacaktı. Kendisine açılan köşenin adını da ‘Hiperaktif’ koyacak.

 

Haberin Devamı

O SIRADA KURUÇEŞME’DE...

 

Hangi ismi yakıştırırsanız haklısınız: Bakkal müziğin tapınağı, concon kulübü ya da et pazarı. Bakınız Esin Övet - Habertürk / 01.06.2009: “O gece bir kız vardı ki, sormayın. Gece boyunca öpüştüğü sevgilisine başka kadınları ayarlamaya çalıştı. Ardından da başka bir adamla el ele tutuşup mekândan ayrıldı. Tabii arkalarından da diğer sevgili onları takip etti.” Yâd ediniz Mermerciler’in muhteşem düğünü / 5 Temmuz 2004: “Tansa Mermerci ile Can Ekşioğlu’nun düğününe New York sosyetesinin yanı sıra çeşitli ülkelerin prens ve prenseslerinden oluşan konuklar katıldı...” Hatırlayınız: Cimbom’un (14 Mayıs 2012), Beşiktaş’ın (23 Eylül 2016) şampiyonluk kutlaması... Kahrolunuz (3 Nisan 2006): Tadilat sırasında çöken duvarın altında can veren üç kişilik aile... Eğleniniz: Valelerin Maserati’lere, Ferrari’lere oyuncak muamelesi yapması...

 

Haberin Devamı

O SIRADA ADLİYEDE...

 

Hâkim, sonunda Doğuş Grubu lehine karar vererek Reina’nın üzerinde bulunduğu araziyi tahliye etmesine hükmediyor. Soru, bu büyük markanın ne olacağı ve yerine ne yapılacağı. Ferit Şahenk tahliye kararı çıkarttığına göre elbette güzel bir şey tasarlamıştır Reina’nın yerine. “Yine eğlence merkezi olacak” diyor tahliye kararı ama otel olacağını iddia eden var, “AVM türü bir şey” diyen de.

 

Her ne olursa olsun ben, bu akşam Reina’da olacağım. İşsiz kalmış, genç bir gazeteci için küçük, Türk eğlence hayatı için çok büyük bu dans figürünü son bir kez yerinde görmek, “Ben oradaydım” diyebilmek için!

Muallim Naci Caddesi, Kuruçeşme (0212) 259 59 19...

 

Haberin Devamı

HAYATIMIZA KATTIKLARI

 

 Havai fişek savaşları: Bugün bütün şehre yayılan, her düğünde, sünnette, kutlamada tepemizde patlayan (sivil) havai fişekler hayatımıza Reina ve Laila’nın (Sortie) rekabetiyle girdi. İki kulübün açıklarına demirleyen fişek tekneleri aynı anda gökyüzünü rengârenk yapmaya başlardı. Mesele, kiminkinin daha uzun süreceğiydi. Bu savaştan Reina galip çıktı. Laila’nın artık L’esamisi okunmuyor.

 

Futbolcu kaçamakları: Milli tarihimizin Televole’li yılları (1994-2005)... O yıllarda henüz Masquerade’in M’esamisi okunmuyor. Kamp sırasında, maç sonrasında kaçamak yapan futbolcular hep Reina çıkışlarında sobeleniyor. Pascal Nouma Survivor ünlüsü değil, ‘tombala’ya düşkün bir futbolcu... Sorulduğunda, Ortega’yı Reina’dan tanıdığını söylüyor. İlhan Mansız dansçı değil, topçu. Sakatken Reina’ya koltuk değnekleriyle girerken görüntüleniyor. Dahası da gelecek: Fernandez yan masadaki kadına sarkıntılık edip kavga çıkaracak, bünyeyi 2.71 promile yatırıp çeviçe yapan Guti, Arnavutköy’de ters yönde giderken İETT otobüsüne çarpıp ancak durabilecek.

 

Haberin Devamı

FESTİVALLERDEN FESTİVAL BEĞEN

 

SİRKECİ’DE PASTA FESTİVAL

 

MAKARNA İÇİN BURAYA

 

Haydarpaşa’da pizza, Sirkeci Garı’nda makarna... Şefler, atölyeler, soslar ve makarnalar. Dün başladı, pazara kadar devam edecek. Giriş 40, öğrenciye 35 lira. 

 

MASLAK’TA BREAKFEST İSTANBUL 

 

KAHVALTI İÇİN BURAYA

 

Türkiye’nin her yerinden çeşit çeşit zeytinler, peynirler, ekmekler, ballar, kaymaklar... Kahvaltıya dair aradığınız ne varsa bugün ve yarın Unique İstanbul’da. Günlük giriş 40 lira.

 

HAYDARPAŞA’DA PİZZA FESTİVAL

 

PİZZA İÇİN BURAYA

 

İtalyan halk müzikleri ve dansları, İtalyan şeflerden atölyeler ve bol bol pizza tadımı... Yarın tarihi gardaki etkinliğe ücretsiz katılmak için: www.biletino.com

 

KARAKÖY’DE SOUQ ZİYAFET

 

SOKAK LEZZETLERİ İÇİN BURAYA

 

Şehrin cool pazarı bu hafta sonunu bunlara ayırdı: Yasu Baba’nın köfte-piyazı, Mehmet Usta’nın balık dürümü, sosisler, çerezler, meyveler, vegan atıştırmalıklar... souqkarakoy.com

 

KADIKÖY’DE PLAK GÜNLERİ

 

MÜZİK İÇİN BURAYA

 

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde plaklara, sohbette Murat Meriç, konserde Özge Fışkın, kabinde Mete Avunduk ve arkadaşları eşlik ediyor. Alışveriş ve eğlence 22.00’ye kadar sürüyor. 

 

MODA’DA İSTANBUL COMİCS FESTİVAL

 

ÇİZGİ SEVENLER BURAYA

 

Karikatürist, grafitici, çizgi roman, illüstrasyon, animasyon... Çizgi adına sevdiğiniz kim, ne varsa bugün ve yarın St. Joseph Lisesi’nin sosyal tesislerinde.

Yazarın Tüm Yazıları