Benim kendi vifim var kardeşim!

Bu yazıyı kahkahalar eşliğinde yazıyorum. Kendim eğlendiğim yetmezmiş gibi sağa sola yollayıp milleti de güldürüyorum. Neyi mi?

Haberin Devamı

Başlıktaki cümle anneme ait. Çünkü onun için “Wi-fi’ımı çalıyorsunuz” şıkkını seçtim. Bahsettiğim, “Jokesphone” adında bir uygulama. Yeni keşfettim. Küçük bir ücret karşılığında indiriyorsunuz. İçinde dokuz farklı seçenekte şaka var. Annem normalde kül yutmaz. Ama teknolojiyle arası çok iyi olmadığı için bunu yutacağını biliyordum.

***

Şakanızı seçiyorsunuz, işletmek istediğiniz kişinin telefon numarasını giriyorsunuz.
Uygulama o kişiyi arıyor ve bir bant sesi konuşmaya başlıyor. Aradaki boşlukları öyle iyi ayarlamışlar ki karşınızda gerçek biri var sanıyorsunuz. “Ben komşunuzum” diyor, “Şifremi nereden öğrendiniz, kablosuz ağıma giriyorsunuz” diyor.
Annem en başta kibar: “Beyefendi bir yanlışlık var, benim kendi vifim var” diyor.
Karşısındaki ses çok ciddi ama: “Olur mu” diyor, devamlı film indiriyorsunuz, internetimi yavaşlatıyor...” Annem derdini anlatmaya çalışıyor tabii: “Kardeşim ben 63 yaşındayım, ne filmi indireceğim?”
Ses kaydı “Utanmıyor musunuz, bir iş bulun çalışın, bu ülke sizin gibiler yüzünden batıyor!” deyince işte annem orada artık salon kadını çizgisinden ödün vermeye başlıyor...

***

Aynı şekilde bir arkadaşımı güya apartman yöneticisi aradı, “Evinizden sevişme sesleri geliyor, çoluk çocuk rahatsız” dendi. Bir başka arkadaşıma “Arabanıza çarptım” şakası yolladım.
Açana kadar peşinizi bırakmıyor, bütün konuşmayı da kaydedip size yolluyor uygulama.
Yani bu aralar durduk yere böyle tuhaf bir telefon gelirse aman diyeyim...
En komiği anneminki tabii.
Hâlâ gülüyorum: “Benim kendi vifim var kardeşim!” Durun şunu bir daha dinleyeyim...

Haberin Devamı

Benim kendi vifim var kardeşim

 

Yazarın Tüm Yazıları