Kadıköy Diego gördü

Haberin Devamı

- Fenerbahçe’nin temposu ve oynama arzusu taraftarı tatmin etti diyebilir miyiz?
- KESİNLİKLE. Maçın hemen başında gol yemesine, ilk yarını ortasında penaltı kaçırmasına rağmen tempoyu hiç düşürmedi. Maç içindeki olumsuz aksiyonlardan hiç etkilenmeden ve bol bol şut çekerek maçı domine etti. Maçın geneline bakıldığında Rizespor, şut çekmeden öne geçti, Fenerbahçe ise 22-23 şut çekti. Bu da bence maçın özeti. Rize açısından bakıldığında ilginç bir notu da eklemek lazım. Düne kadar yedikleri 9 golün 4’ünü duran toplardan kalelerinde gördüler. Kadıköy’de bu sayı 5 oldu.


- Diego’yu nasıl değerlendirirsin?
- DIEGO’nun tempoya katkısı çoktu. İlk kez anlaşabildiği oyuncularla kaleye yakın oynadı. Özellikle Alper’in ona yakın oynaması, Brezilyalı’nın sol kanattaki etkinliğini daha fazla arttırdı. Gökhan da sağ kanatta çok etkiliydi. Diego, Alper ve Gökhan takımı ayakta tuttu diyebiliriz. Gelecek haftalarda Caner’in de katılımıyla Diego’nun sol kanada olan katkısı daha da artacak. Diego, inisiyatif alması gereken zamanlarda aldı. İnce paslar attı. Uzun süredir Kadıköy’de böyle paslar görmüyorduk.

Haberin Devamı


- Emenike’nin pozisyonu için ne dersin?
- EMENIKE’nin pozisyonu net penaltı.

-Webo yine sahne aldı. Yedek kalmak onu hiç mi etkilemiyor?
- ASLINDA Webo’nun Kadıköy’deki maçlarda hep birinci tercih olması gerektiğini düşünüyorum ama gol atınca aklıma Semih’e atfedilen ‘Nöbetçi golcü’ lakabını geldi. Sanırım artık bu lakabı Webo alacak. Bence çok temiz kalpli biri olduğu için pozisyonlar da ona geliyor. Gole baktığımızda Sow ortaladı, Webo attı, bu da yedeklerin maçı hazır beklediklerini gösteriyor.


- Tribün boş kalması oyuncuları etkiler mi?

- ÇOK etkiler. Futbolcular stada geldiğinde ilk olarak ‘Tribünler dolu mu’ diye sorar. Bence sezon başında beri Fenerbahçe’nin temposunu etkileyen şeylerden biri de buydu.
Ama sorun taraftarlardan kaynaklanmıyor. Birçok kişi passolig almadığı için bu boşluk yaşanıyor. Yani bu sadece Fenerbahçe’nin değil, Türkiye’nin sorunu. Umarım çözülür.

Yazarın Tüm Yazıları