Urfa’nın kazan kebabı

Köfteyi hazırlamak için kıyma, yemeklik çok ince doğranmış soğan, tuz, karabiber, tarçın ve yenibaharı derin bir kaba aktarıp yoğurun.

Haberin Devamı

Urfa’nın kazan kebabıArdından incecik doğradığınız maydanozu da katıp tekrar yoğurun. Köfte harcından kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra parçaları avuçlarınız arasında hafifçe yassılaştırın.

Diğer taraftan, patlıcanların saplarını kesmeden başından başlayarak alacalı formda (çizgili) soyun. Sonra da patlıcanları saplarından başlayarak iki parmak aralıklarla bıçakla yarın. Verev doğrarsanız görünümü çok şık olur. Burada dikkat etmeniz gereken nokta parçaların dibinden ayrılmamasıdır.

Hazırladığınız köfteleri patlıcanların kesilmiş kısımlarına yerleştirip geniş bir tencereye yan yana yerleştirin. Aralarına biberleri sıralayın.

Zeytinyağı, rendelenmiş domates, sarımsak, biber salçası, su, tuz ve karabiberi bir kâseye aktarıp iyice karıştırın. İsterseniz bu sosu bir tavada 5 dakika kadar pişirin. Böylece yemek daha lezzetli olacaktır.

Haberin Devamı

Hazırladığınız bu sosu tenceredeki patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir porselen tabak kapatın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun.

MALZEMELER

- 5-6 adet orta boy kemer patlıcan

- 2-3 adet yeşil sivri biber (başparmak büyüklüğünde doğranacak)

- 1 çay bardağı zeytinyağı

Köfte harcı için:

- 250-300 gr az yağlı kıyma

- ½ demet maydanoz

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

Yemeğin sosu için:

- 3 adet orta boy domates (rendelenmiş)

- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz

- 4-5 diş sarımsak (incecik dilimlenmiş)

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 4-5 su bardağı sıcak su

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber

 

6 Kişilik: Hazırlama süresi: 20 dakika, pişme süresi: 25 dakika

Yazarın Tüm Yazıları