Tarçınlı revani

- Yumurtalar ve şekeri derin bir kapta, mikserin yüksek devriyle bembeyaz oluncaya kadar en az 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu da katıp 2 dakika daha çırpın.

Haberin Devamı

- Kalan malzemeleri ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.

- Hamuru iyice yağladığınız dikdörtgen bir cam pişirme kabına aktarın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında en az 50-60 dakika pişirip çıkarın. Üzerinin iyice kızarması gerekir.

- Şerbeti için su, şeker ve yarım limonu bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

- Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerinde gezdirin ve servis yapın.

MALZEMELER

- 4 adet yumurta

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı irmik

- 2 su bardağı un

- ½ su bardağı toz şeker

- 1 paket karbonat

- 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın

- 5.5 su bardağı su

- 500 gr toz şeker

- ½ adet limon

Yazarın Tüm Yazıları