Pekmezli Tava Künefesi

Dil peynirini kurşun kalemden daha ince dilimler halinde tel tel ayırın. 20-25 santim çapındaki bir tavada hazır bekletin.

Haberin Devamı

Tel kadayıfı elinizle didikleyip parçalayarak ayırın. Üzerine sıvı yağ ve eritilip ılıtılmış yağı gezdirip elinizle köfte yoğurur gibi iyice yoğurup yağı kadayıfa yedirin.

Tavayı 2 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın ve pekmezi de kaşıkla tavaya yayın. Üzerine kadayıfın yarısını bastırarak 1 parmak kalınlığında yayın. Kadayıfın üzerine de dil peyniri yerleştirin. Geri kalan kadayıfı da üzerine bastırarak serin.

Tavayı orta ısılı ateşe oturtup ara sıra çevirerek alt tarafını kızartın. Bir tepsi yardımıyla ters düz yapıp diğer tarafını da kızartın. Ocaktan alın ve ılıması için kenarda bekletin.

Şerbetin hazırlanması için su, toz şeker ve limon suyunu bir tencereye aktarıp ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda bekletin ve şerbetin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ılık hale gelen tatlının üzerinde gezdirin.

Haberin Devamı

Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine ceviz içi serpiştirin ve servise sunun. Dondurma veya kaymakla da servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

- 300 gr çiğ tel kadayıf

- 1 paket dil peyniri

- 1 çay bardağı sıvı yağ + 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

- 25-30 gr tereyağı

- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Ayrıca:

- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

- 3 su bardağı su

- 2 su bardağı toz şeker

- ½ adet limonun suyu

Yazarın Tüm Yazıları