"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Karalahana yığması

Karalahanayı ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Bol miktarda suda 25-30 dakika haşlayıp süzün.

Yağı bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. İnce doğranmış soğanları ekleyip karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Varsa kavrulmuş kışlık kıyma ya da kavurmayı ilave edin. Salçayı katıp birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Haşlanıp süzülmüş karalahanayı ve önceden haşlanmış barbunya fasulyeyi (kuru fasulye de kullanabilirsiniz) tencereye aktarın.
Üzerine pirinç ya da haşlanmış mısır ilave edip tuz, karabiber ve pulbiberi serpiştirdikten sonra karıştırın. Tencerenin kenarından 2-3 su bardağı sıcak su aktarıp kapağını kapatın. Yemeği kısık ateşte ağır ağır pişirin. Bu yemek çok sulu olmamalı. Sıcak sıcak servise sunun.

MALZEMELER
* 2 bağ karalahana
* 25-30 gr tereyağı
* 2 adet orta boy
kuru soğan
* Varsa 3-4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
* 1 çay bardağı pirinç (Haşlanmış mısır da kullanabilirsiniz.)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber,
pulbiber

Sahrap Soysal'ın nefis yemek tarifleri için bizi takip etmeye devam edin.

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI