"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Erikli et tavası - Nizip

Kuşbaşı etleri geniş bir teflon tencerede, orta ateşte kendi yağı ve suyuyla sürekli karıştırarak en az 8-10 dakika kavurun. Salçaları ekleyip, zeytinyağını katıp 2 dakika daha pişirdikten sonra 6 su bardağı sıcak su ilave edin.

Kaynamaya başlayınca yıkanmış erikleri, soyulmuş sarımsakları, tuz ve pul biberi ekleyin. Orta ısılı ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Bu yemeği ocakta pişirmeye devam edebilirsiniz. Ama daha da lezzetlendirmek için yemeği bir fırın kabına dökün ve 5 dakika önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri açık olarak en az 35-40 dakika pişirin. Suyunu çeksin, erikler iyice yumuşasın.

Pilav yanında servise sunabilirsiniz. Hafif mayhoş çok lezzetli bir yaz yemeğidir.

 

MALZEMELER

Erikli et tavası - Nizip

- 750 gr kuşbaşı kuzu eti

- 500 gr yeşil caneriği

- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

- 20-25 diş sarımsak (Taze sarımsak çok yakışır)

- 2 çay kaşığı tuz, karabiber

- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı tuz, pul biber

X