Cacıklı Arap Köftesi

Köftelik bulguru geniş ve derin bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Bulgurun kabarması için yaklaşık 10-15 dakika kadar bekleyin. Üzerine rendelenmiş kuru soğan, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edin.

Haberin Devamı

Malzemeleri en az 4-5 dakika, macun kıvamına gelinceye kadar yoğurup eti ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha yoğurun.

Diğer taraftan semizotunu yıkayıp yapraklarını ayıklayın ve derin bir kaba aktarın.

Üzerine dövülmüş sarımsakları ve yoğurdu ekleyip tuz serpin. Malzemeleri iyice karıştırın.

Dinlenen köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Unu geniş bir tepsiye serpiştirip hazırladığınız köfteleri bu unlu karışıma buladıktan sonra tepside biriktirin.

12 bardak suyu büyük bir tencerede kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kaynayınca köfteleri yavaş yavaş suyun içine aktarın. 10-12 dakika sonra pişen köfteler suyun yüzeyine çıkacaktır. Bir el kevgiriyle süzdürerek köfteleri bir kabın içine aktarın. 

Haberin Devamı

Semizotlu cacığı servis tabağına yayın. Üzerine fındık köfteleri yerleştirin. Sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz ufak bir tavada 2-4 yemek kaşığı zeytinyağında kızarttığınız pul biberli yağı köftelerin üzerine gezdirebilirsiniz.

MALZEMELER

- 200 gr köftelik dana kıyma

- 2 su bardağı köftelik ince bulgur (simit)

- 1 su bardağı ılık su

- 1 adet küçük boy kuru soğan

- 2 çay kaşığı tuz, karabiber

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 2-3 yemek kaşığı un

- 1 çay bardağı sıvı yağ

Cacık için:

- ½ demet semizotu

(pazı ya da maydanoz da kullanabilirsiniz)

- 3 su bardağı yoğurt

(süzme yoğurt da kullanabilirsiniz)

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yazarın Tüm Yazıları