"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Antakya’nın Tepsi Kebabı

Kıymayı derin bir yoğurma kabına koyun.

Ayıklanmış maydanoz ve taze nane yapraklarını bir robotun içine yerleştirin. Üzerine sapı kesilmiş, tohumları ayıklanmış ve irice doğranmış kırmızı biberi ekleyin. Sarımsakları da ilave edin.

Tuz, kimyon, karabiber ve zeytinyağını da ekledikten sonra sebzeleri robotta pirinç tanesi olacak şekilde çekin. Sonra da kıymanın üzerine ilave edip, iyice yoğurun. Yuvarlak bir fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin.

Üzerine kıymalı harcı yayın. Biber salçasıyla zeytinyağını karıştırın, fırçayla etin üzerine sürün. Domates, biber dilimleri ile süsleyin. Önceden ısınmış 180 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Antakya’nın Tepsi KebabıMALZEMELER
- 500 gr orta yağlı dana döş kıyma

- 1 demet maydanoz

- ½ demet taze nane

- 1 adet iri boy kırmızı biber

- 1 çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber

- 2-3 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayrıca:

- 1 adet domates

- 1 adet yeşil biber

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 3 kaşık zeytinyağı

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI