Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

*****
MORRISSEY
WORLD PEACE IS NONE OF YOUR BUSINESS
Harvest / Capitol

Indie müziğin en büyük ozanlarından Moz’un bu akşam Pozitif Live organizasyonuyla İstanbul’un en gözde konser mekânlarından Volkswagen Arena’da sahne alacağını biliyorsunuz değil mi? ‘80’li yıllarda İngiltere’nin en büyük alternatif rock gruplarından biri olan The Smiths ile harikalar yaratan, aşktan sosyal olgulara kadar pek çok konuda manifesto ve öyküler aktaran Morrissey, kariyerinin 10’uncu stüdyo albümünde yine harikalar yaratıyor. Müzikal açıdan kabaca alternatif rock çatısı altında değerlendirebileceğimiz ve özellikle şarkı sözlerine dikkat edilerek dinlenirse asıl tadına varılacak olan albüm, bu yıl dinlediğim en iyi albümlerden biri kesinlikle. Üstadın ‘İstanbul’ adını verdiği şarkısının yanı sıra ‘Earth Is the Loneliest Planet’, ‘Kiss Me a Lot’ ve ‘Kick the Bride Down the Aisle’ favorilerim. Özellikle ‘Kick the Bride Down the Aisle’’ın bu yılın en iyi şarkılarından biri olduğunu düşünüyorum. Kısacası, rock müzik ve bileşenlerini seviyorsanız bu albümü ıskalamayın!

Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

**
50 CENT
ANIMAL AMBITION
G-Unit Caroline

Dr. Dre ve rap’in en büyük ismi Eminem’in keşfiydi 50 Cent. Aranızda onun 2003’te ‘Get Rich or Die Tryin’ albümüyle kopardığı fırtınayı hatırlayanlar vardır mutlaka. İki yıl sonraki ‘The Massacre’ da iyi albümdü ve bu ilk iki albümüyle milyonlarca satmış, dünyanın en popüler yıldızlarından biri olmuştu 50 Cent. Fakat kariyerini istikrarlı bir şekilde ilerletemedi. Ne ‘Curtis’ (2007) ne de ‘Before I Self Destruct’ (2009) önceki iki albümün kalitesine yaklaşabildi. Özel hayatı da çalkantılı gidince 50 Cent eski günlerini arayan isimlerden biri oldu. Bir süre müziğe de küsen rap’çi, 5 yıl aradan sonra yayımladığı ‘Animal Ambition’ albümü ile henüz tüm kurşunlarının bitmediğini göstermeye çalışıyor ama nafile. Normal versiyonunda 11 şarkı olan albümde öne çıkan, bir tane vurucu şarkı yok. Hit desen hiç yok. 5 yıl sonra böyle vasat bir albümle karşılaşınca, 50 Cent’in geleceği hakkında pek de parlak fikirler oluşmuyor kafamda. Sanırım bir büyük efsanenin daha sonunu izliyoruz artık.

Haberin Devamı


***
ARIANA GRANDE
MY EVERYTHING
Republic

Ariana, günümüzün gelecek vaat eden yeni pop yıldızı adaylarından biri. Nickelodeon dizilerindeki rolleriyle yeni neslin favori oyuncularından biri oldu, ardından müziğe el attı. İlk albümü ‘Yours Truly’ (2013) ile güçlü vokaline şahit olmuştuk, ikinci albümü ‘My Everyting’de sesini daha da iyi kullanmış. Albüm müzikal açıdan deneysel. İlk albümde kendini R&B ile sınırlayan Ari, bu defa R&B yine ağırlıkta olsa da pop, hip hop ve dans popu da denemiş ve en azından vokal açısından altından kalkmayı başarmış. Ancak R&B şarkıların ilk albümdekilere bayağı benzemesi gibi bir sorun var. Ayrıca ne yazık ki albümdeki tüm şarkılar, yayımlanan ilk iki single ‘Problem’ ve ‘Break Free’ kadar akılda kalıcı değiller. Eğer çıkışı bu şarkılarla yapmasaydı, albüm bu kadar iddialı görünmeyebilirdi. ‘One Last Time’, ‘Hands on Me’ ve One Direction’dan Harry Styles’ın yazdığı ‘Just a Little Bit of Your Heart’ albümün parlayan diğer şarkıları. Az önce saydığım türleri sevenler bir kulak verebilirler...

Yazarın Tüm Yazıları