Uçmaya devam

HER iki takım açısından da stres seviyesinin yüksek olduğu bir maç oynandı.

Haberin Devamı

Bu karşılaşmada kalite ile beraber sakinlik kazandı...

 

Maçın nasıl oynanacağı aslında maç öncesinde belliydi. Beşiktaş topa sahip olarak rakip kalede oynayacak, Sivas ise rakibi geride karşılayıp Aatif ve Burhan gibi etkili silahlarıyla gol arayacaktı.

 

Beşiktaş’ın sahada düşündüklerini yapamamasında en önemli etken, yüksek mücadeleli takım savunmasını ortaya koya Sivas’tı...

 

Beşiktaş’ın en büyük silahı olan kanat organizasyonları özellikle ilk yarıda etkisiz hale gelmesi, orta sahadaki defans arkasına atılan topların istenilen seviyede olmayışı Beşiktaş açısından etkili geçen ama pozisyon olarak kısır bir ilk yarı izlememize neden oldu.

 

Haberin Devamı

KONTROL VARDI AMA...

 

Özellikle ilk yarının son 10 dakikasında rakip iyice geriye yaslanınca Marcelo ile dengeyi bozmaya çalışsalar da etkili olamadılar.

 

Beşiktaş soyunma odasına giderken oyun kontrolüne sahip ama gol yollarında etkili olamayan bir görüntü çizdi. Olcay’ın pozisyonu ve dokunulamayan bir kaç top dışında etkili olamadılar.

 

MAÇIN KIRILMA ANI

 

62. dakikada kazanılan penaltı ve ardından gelen 2. gol Sivas’ın az kalan direncini tamamen ortadan kaldırdı.

 

PENALTI RAHAT BİR NEFES ALDIRDI

 

İKİNCİ yarıya yine bildiğimiz görüntüde çıkan Beşiktaş Quaresma’nın yokluğunda, Gökhan Töre’nin kulübede olduğunu da düşünürsek, kanat oyuncularının etkinliğini Gomez’in çevresinde devreye soktu.

 

Bu da meyvesini verdi.

 

Kerim’in müthiş pasıyla buluşan Gomez golü, Beşiktaş için stresi azaltırken Sivas için artırdı.

 

Haberin Devamı

Yine buna benzer tarzda kazanılan penaltı ve gelen gol Beşiktaş’a rahat bir nefes aldırdı.

 

Bu dakikadan sonra yapılan oyuncu hamleleri hem kontrolü elde tutma hem de farkı artırma yönündeydi.

 

Fakat kaybedecek bir şeyi olmadığını anlayan Sivas takımı gol ve goller için ne kadar yüklense de ancak maçın uzatma anlarında geldi gol.

 

Sivas’ın maçta görünen en etkili isimleri olan Burhan ve Aatif geç de olsa Sivas’a gol kazandırmayı başardılar.

 

MAÇIN ADAMI

 

Gomez’in şık golü ve kazandırdığı penaltı Beşiktaş’a 3 puanı getirdi.

 

F.BAHÇE’YE PSİKOLOJİK BASKI

 

HAFTA arasında oynanan derbiden sonra rakibi Fenerbahçe ile arasında oluşan 5 puanlık farkı hem korudu Beşiktaş, hem de rakibinden önce oynanamanın avantajı ile farkı 8’e çıkardı. Her ne kadar Fenerbahçe’nin rakibi zayıf olsa da bu puan farkı bir baskı oluşturacaktır.

 

Haberin Devamı

SAVUNMA HATTI İYİYE GİDİYOR

 

 

3-4 haftadır rakibi karşılamada sıkıntı yaşayan Beşiktaş bu maçta daha derli toplu göründü. Özellikle defans bloğunda oynayan İsmail’in toparlanması, Marcelo’nun iyi performans sergilemesi ve Alexis’in kritik müdahaleleri ve bununla beraber canlı bir Atiba bu görüntünün en önemli sebebiydi.

Yazarın Tüm Yazıları